Voi cum mai gatiti vinetele? Eu am descoperit o reteta cu influente asiatice foarte simpla de pregatit. Sunt niste vinete prajite, marinate in sos de soia, ce se pot servi atat ca fel pricipal vegan cat si ca garnitura. Am pregatit o marinada pe baza de sos de soia, usturoi si ghimbir in care am…
Orzo cu legume verzi
Am descoperit aceasta reteta de orzo cu legume verzi acum cateva luni la Deliciously Ella pe Instagram si am stiut imediat ca vreau sa o incerc. Este o reteta vegana, dar combinatia m-a convins pe loc.
Somon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghel
Somonul este un peste care a castigat foarte multa popularitate in ultimii ani si se gaseste in mai toate magazinele si restaurantele de la noi. Este si unul dintre pestii care imi plac, atat pentru gust, cat si pentru versatilitatea lui in retete, iar deloc de neglijat este faptul ca nu are oase si e…
Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi
Cred ca stiti deja ca sunt un mare fan al cheesecake-ului, doar am pe blog multe retete, insa pana acum nu incercasem unul la rece. De mult voiam sa testez si aceasta varianta, si in sfarsit s-a ivit ocazia sa fac un cheesecake fara coacere. A iesit cel mai fin cheesecake pe care l-am facut…
Supa de conopida, fasole si porumb
Supele de post pot fi si ele pline de arome si de nutrienti si pot fi si mai creative decat clasicele supe de linte sau de rosii. Eu am vrut sa testez o combinatie inedita de conopida, fasole si porumb si am descoperit ca este o varianta delicioasa. Si pentru mine a sunat neobisnuit initial,…
Quesadilla
Quesadilla este foarte iubita la noi acasa si o pregatesc destul de des, mai ales cand sunt in pana de idei de cina. De obicei am cam tot ce imi trebuie in casa: lipii tin mereu de rezerva in congelator, branza nu lipseste din frigider, iar conservele de porumb si de fasole de la d’aucy…
Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati
Imi plac foarte mult tartele, dar nu le pregatesc pe cat de des mi-ar placea pentru ca uneori nu am energie sa fac aluatul, sa il tin la rece, sa il intind, sa il tin iar la rece, sa il coc in orb si in final sa il coc cu umplutura. Am vazut pe net…
Clafoutis cu visine
De clafoutis am auzit prima data acum vreo 10 ani, dar atunci nu mi-a atras atentia. Nu mi se parea ca poate fi mare lucru de capul lui si din poze arata ca o budinca, ceea ce nu ma atragea. Fast forward, 8 ani mai tarziu, adica acum vreo 2 veri cand am ramas cu…
Paine cu maia cu stafide si nuci
Am descoperit aceasta reteta de paine cu maia cu stafide si nuci acum 3 ani pe blogul The Clever Carrot si am stiut imediat ca vreau sa o incerc. In acea perioada eram intr-o faza de experimentare cu maiaua si am testat foarte multe retete, dar asta a ramas una dintre preferatele mele. Anul acesta…
Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus sa mancam mai multe legume, am intrat intr-o faza de cautare a unor retete de salata ceva mai deosebite, ‘with a twist‘, cum s-ar zice. Asa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie, sfecla si mar si la cea cu nuci…