Imi plac foarte mult tartele, dar nu le pregatesc pe cat de des mi-ar placea pentru ca uneori nu am energie sa fac aluatul, sa il tin la rece, sa il intind, sa il tin iar la rece, sa il coc in orb si in final sa il coc cu umplutura. Am vazut pe net ca exista si varianta de ‘crustless quiche’, adica sa coci doar umplutra, fara sa mai faci aluatul. Mie mi-a suras ideea asta si am hotarat sa incerc si eu aceasta varianta de tarta fara crusta.
Ca sa fie tot procesul si mai rapid, dar sa am si un aport de legume, am pus in tarta o conserva de fasole verde si galbena de la d’aucy. Acest mix de fasole verde si galbena extra fina contine doar pastai intregi, apa si sub un gram de sare la 100 gr. Nu contine zahar si nici conservanti.
Tarta fara crusta se poate manca rece sau calda, simpla sau alaturi de o salata. E buna si la micul dejun si la pranz si la cina si merge si reincalzita.
- 6 oua
- 3 linguri de faina (40 gr)
- 150 ml lapte
- 50 gr smantana fermentata
- o conserva de mix de fasole verde si galbena d'aucy
- 200 gr carnati
- 75 gr cheddar ras
- o lingurita de mustar
- o ceapa verde
- sare, piper
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se bat ouale, se adauga laptele, smantana si mustarul si se omogenizeaza.
- Se adauga faina si se amesteca bine.
- La final se pun sarea, piperul si ceapa verde.
- Se unge o tava (daca e rotunda, de aprox. 24 cm diametru, daca e dreptunghiulara, de aprox. 20 x 30 cm) cu unt sau ulei.
- Se pun in tava carnatii taiati felii, apoi fasolea din conserva, foarte bine scursa de apa.
- Se toarna in tava compozitia de oua, iar pe deasupra se presara cheddar-ul ras.
- Tarta se coace timp de 33-35 de minute, pana cand se rumeneste usor.
*Acest articol este realizat in parteneriat cu d’aucy.
Leave a Reply