• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi

21/04/2021 By Andreea Leave a Comment

Cred ca stiti deja ca sunt un mare fan al cheesecake-ului, doar am pe blog multe  retete, insa pana acum nu incercasem unul la rece. De mult voiam sa testez si aceasta varianta, si in sfarsit s-a ivit ocazia sa fac un cheesecake fara coacere. A iesit cel mai fin cheesecake pe care l-am facut vreodata, in acelasi timp foarte usor, aproape ca un mousse. Pentru a-i oferi un gust deosebit, am adaugat atat in interior, cat si pe deasupra, dulceata mea preferata, de fragi.

Odata cu aceasta reteta vreau sa va dau de veste ca Raureni impreuna cu Kitchen Shop au in desfasurare o campanie cu premii fabuloase. Puteti castiga marele premiu ce consta intr-un voucher de 5000€ pentru cumparaturi de pe kitchenshop.ro, 5 mixere Kitchen Aid Artisan, 5 premii constand intr-o camara cu produse Raureni pentru un an, saptamanal se pot castiga 5 aparate de sifon Soda Stream, iar zilnic sunt oferite 5 cosuri pline de bunatati Raureni.

Ca sa va inscrieti la concurs, trebuie sa cumparati produse Raureni cu eticheta promotiei ‘Cu drag din natura, premii pe masura’ si sa trimiteti codul unic de pe eticheta prin sms la 1719 sau sa il inscrieti pe www.premiiraureni.ro. Nu uitati sa pastrati bonul pentru validare. Pana pe 20 iunie puteti inscrie oricate coduri doriti pentru a avea mai multe sanse de castig.


Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 80 gr unt topit
  • 500 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr zahar alb granulat
  • 20 gr zahar pudra
  • 200 ml smantana lichida rece
  • o lingura de esenta de vanilie
  • 150 gr dulceata de fragi
Preparare
  1. Biscuitii se maruntesc fin intr-un robot de bucatarie.
  2. Se toarna untul topit peste biscuiti si se amesteca bine.
  3. Biscuitii se transfera intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are diametrul de 20 cm, dar puteti folosi si una de 24 sau chiar 26 cm, doar ca cheesecake-ul nu va mai iesi la fel de inalt).
  4. Biscuitii se preseaza bine pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti. Pe fundul tavii se distribuie un strat mai gros de biscuiti.
  5. Cand biscuitii au luat forma unei cruste bine inchegate, tava se pune la frigider, pana cand este gata crema.
  6. Smantana rece se bate cu ajutorul unui mixer, pana cand se obtine frisca (nu se adauga zahar).
  7. Se pune deoparte frisca, iar in bolul mixerului se pun crema de branza, mascarpone si zaharul granulat. Se mixeaza bine, in jur de 3 minute.
  8. Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se ma amesteca 3 minute la viteza mare, pana se obtine o crema fina.
  9. Pe o viteza mica a mixerului, se incorporeaza si frisca, care se amesteca doar cateva secunde, pana cand se omogenizeaza crema.
  10. Jumatate din cantitatea de crema se adauga peste crusta de biscuiti si se niveleaza.
  11. Se adauga 50 gr de dulceata de fragi si se intinde pe toata suprafata, cu ajutorul unei furculite.
  12. Se toarna restul de crema, se niveleaza si se pune tava din nou in frigider pana a doua zi (ideal, pentru 24 de ore).
  13. Inainte de a detasa peretii tavii, se trece un cutit de unt intre stratul de biscuiti si marginea tavii, ca sa se desprinda mai usor.
  14. In momentul servirii, feliile de cheesecake se decoreaza cu dulceata de fragi.
3.5.3251

*Acest articol este realizat in parteneriat cu Raureni si Kitchen Shop.

Articole asemanatoare:

  • Cheesecake browniesCheesecake brownies
  • Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeuraCheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura
  • Cheesecake raw cu dovleacCheesecake raw cu dovleac
  • Mini cheesecakesMini cheesecakes

Filed Under: desert, retete Tagged With: cheesecake, fragi

Previous Post: « Supa de conopida, fasole si porumb
Next Post: Somon salbatic la cuptor cu sos de unt si usturoi, cartofi noi copti si sparanghel »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chocolate crinkles

Babka cu Nutella si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Omleta in lipie

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·