Cred ca stiti deja ca sunt un mare fan al cheesecake-ului, doar am pe blog multe retete, insa pana acum nu incercasem unul la rece. De mult voiam sa testez si aceasta varianta, si in sfarsit s-a ivit ocazia sa fac un cheesecake fara coacere. A iesit cel mai fin cheesecake pe care l-am facut vreodata, in acelasi timp foarte usor, aproape ca un mousse. Pentru a-i oferi un gust deosebit, am adaugat atat in interior, cat si pe deasupra, dulceata mea preferata, de fragi.
Odata cu aceasta reteta vreau sa va dau de veste ca Raureni impreuna cu Kitchen Shop au in desfasurare o campanie cu premii fabuloase. Puteti castiga marele premiu ce consta intr-un voucher de 5000€ pentru cumparaturi de pe kitchenshop.ro, 5 mixere Kitchen Aid Artisan, 5 premii constand intr-o camara cu produse Raureni pentru un an, saptamanal se pot castiga 5 aparate de sifon Soda Stream, iar zilnic sunt oferite 5 cosuri pline de bunatati Raureni.
Ca sa va inscrieti la concurs, trebuie sa cumparati produse Raureni cu eticheta promotiei ‘Cu drag din natura, premii pe masura’ si sa trimiteti codul unic de pe eticheta prin sms la 1719 sau sa il inscrieti pe www.premiiraureni.ro. Nu uitati sa pastrati bonul pentru validare. Pana pe 20 iunie puteti inscrie oricate coduri doriti pentru a avea mai multe sanse de castig.
- 200 gr biscuiti digestivi
- 80 gr unt topit
- 500 gr crema de branza
- 250 gr mascarpone
- 100 gr zahar alb granulat
- 20 gr zahar pudra
- 200 ml smantana lichida rece
- o lingura de esenta de vanilie
- 150 gr dulceata de fragi
- Biscuitii se maruntesc fin intr-un robot de bucatarie.
- Se toarna untul topit peste biscuiti si se amesteca bine.
- Biscuitii se transfera intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are diametrul de 20 cm, dar puteti folosi si una de 24 sau chiar 26 cm, doar ca cheesecake-ul nu va mai iesi la fel de inalt).
- Biscuitii se preseaza bine pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti. Pe fundul tavii se distribuie un strat mai gros de biscuiti.
- Cand biscuitii au luat forma unei cruste bine inchegate, tava se pune la frigider, pana cand este gata crema.
- Smantana rece se bate cu ajutorul unui mixer, pana cand se obtine frisca (nu se adauga zahar).
- Se pune deoparte frisca, iar in bolul mixerului se pun crema de branza, mascarpone si zaharul granulat. Se mixeaza bine, in jur de 3 minute.
- Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se ma amesteca 3 minute la viteza mare, pana se obtine o crema fina.
- Pe o viteza mica a mixerului, se incorporeaza si frisca, care se amesteca doar cateva secunde, pana cand se omogenizeaza crema.
- Jumatate din cantitatea de crema se adauga peste crusta de biscuiti si se niveleaza.
- Se adauga 50 gr de dulceata de fragi si se intinde pe toata suprafata, cu ajutorul unei furculite.
- Se toarna restul de crema, se niveleaza si se pune tava din nou in frigider pana a doua zi (ideal, pentru 24 de ore).
- Inainte de a detasa peretii tavii, se trece un cutit de unt intre stratul de biscuiti si marginea tavii, ca sa se desprinda mai usor.
- In momentul servirii, feliile de cheesecake se decoreaza cu dulceata de fragi.
*Acest articol este realizat in parteneriat cu Raureni si Kitchen Shop.
Leave a Reply