• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Quesadilla

10/03/2021 By Andreea Leave a Comment

Quesadilla este foarte iubita la noi acasa si o pregatesc destul de des, mai ales cand sunt in pana de idei de cina. De obicei am cam tot ce imi trebuie in casa: lipii tin mereu de rezerva in congelator, branza nu lipseste din frigider, iar conservele de porumb si de fasole de la d’aucy sunt mereu prezente in camara. De data aceasta am vrut sa incerc sa pun si naut, pentru ca eram curioasa cum iese si mi-a placut mult rezultatul.

Totul este gata in 15-20 de minute, iar langa quesadilla puteti pune o pasta de avocado si un sos de smantana. Merg si niste rosii cherry si niste ridichi, pentru un plus de prospetime.


Quesadilla
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 2 lipii
  • o lingura de ulei de masline
  • 100 gr cheddar ras
  • 50 gr porumb Gold d'aucy
  • 100 gr fasole rosie d'aucy
  • 100 gr naut al vapore d'aucy
  • 30 gr chorizo taiat in cuburi mici
  • 1 ardei kapia
  • o ceapa verde taiata marutn
  • o lingura de patrunjel tocat
  • un avocado copt
  • 50 gr smantana
  • ½ lingurita de boia dulce/ iute/ afumata
  • ½ lingurita chimion
  • sare
  • zeama de lamaie
Preparare
  1. Se incalzeste o tigaie pe foc mediu.
  2. Se unge tigaia cu o jumatate de lingura de ulei de masline.
  3. Se pune lipia in tigaie si pe jumatate de lipie se pun 30 gr de cheddar ras.
  4. Se adauga 25 gr de porumb, 50 gr de fasole rosie, 50 gr de naut, 15 gr de chorizo taiat marunt, jumatate de ardei kapia taiat felii subtiri, jumatate de ceapa verde si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat.
  5. La final se pune iar cheddar (20 gr) si apoi se acopera lipia cu cealalta jumatate. Se apasa usor cu o paleta si se mai lasa la prajit 2 minute.
  6. Lipia impaturita se intoarce pe cealalta parte (ridicand din partea indoita si tinand partea desfacuta mereu in sus, pentru a nu se imprastia ingredientele).
  7. Se mai prajeste si pe a doua parte timp de 3-4 minute, pana cand se topeste branza.
  8. Quesadilla se scoate pe un tocator si se taie in 4 felii.
  9. Se repeta aceiasi pasi pentru a doua quesadilla.
  10. Avocado se paseaza impreuna cu o lingura de zeama de lamaie si putina sare, iar smantana se amesteca cu boia si chimion.
  11. Quesadilla se serveste cu pasta de avocado si sosul de smantana.
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.

Articole asemanatoare:

  • Supa de conopida, fasole si porumbSupa de conopida, fasole si porumb
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapteSalata cu grau spelta, porumb si rosii coapte
  • Chilli con carneChilli con carne

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: fasole, naut, porumb, quesadilla

Previous Post: « Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati
Next Post: Supa de conopida, fasole si porumb »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura

Briose in dar :)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Pancakes

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·