Quesadilla este foarte iubita la noi acasa si o pregatesc destul de des, mai ales cand sunt in pana de idei de cina. De obicei am cam tot ce imi trebuie in casa: lipii tin mereu de rezerva in congelator, branza nu lipseste din frigider, iar conservele de porumb si de fasole de la d’aucy sunt mereu prezente in camara. De data aceasta am vrut sa incerc sa pun si naut, pentru ca eram curioasa cum iese si mi-a placut mult rezultatul.
Totul este gata in 15-20 de minute, iar langa quesadilla puteti pune o pasta de avocado si un sos de smantana. Merg si niste rosii cherry si niste ridichi, pentru un plus de prospetime.
- 2 lipii
- o lingura de ulei de masline
- 100 gr cheddar ras
- 50 gr porumb Gold d'aucy
- 100 gr fasole rosie d'aucy
- 100 gr naut al vapore d'aucy
- 30 gr chorizo taiat in cuburi mici
- 1 ardei kapia
- o ceapa verde taiata marutn
- o lingura de patrunjel tocat
- un avocado copt
- 50 gr smantana
- ½ lingurita de boia dulce/ iute/ afumata
- ½ lingurita chimion
- sare
- zeama de lamaie
- Se incalzeste o tigaie pe foc mediu.
- Se unge tigaia cu o jumatate de lingura de ulei de masline.
- Se pune lipia in tigaie si pe jumatate de lipie se pun 30 gr de cheddar ras.
- Se adauga 25 gr de porumb, 50 gr de fasole rosie, 50 gr de naut, 15 gr de chorizo taiat marunt, jumatate de ardei kapia taiat felii subtiri, jumatate de ceapa verde si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat.
- La final se pune iar cheddar (20 gr) si apoi se acopera lipia cu cealalta jumatate. Se apasa usor cu o paleta si se mai lasa la prajit 2 minute.
- Lipia impaturita se intoarce pe cealalta parte (ridicand din partea indoita si tinand partea desfacuta mereu in sus, pentru a nu se imprastia ingredientele).
- Se mai prajeste si pe a doua parte timp de 3-4 minute, pana cand se topeste branza.
- Quesadilla se scoate pe un tocator si se taie in 4 felii.
- Se repeta aceiasi pasi pentru a doua quesadilla.
- Avocado se paseaza impreuna cu o lingura de zeama de lamaie si putina sare, iar smantana se amesteca cu boia si chimion.
- Quesadilla se serveste cu pasta de avocado si sosul de smantana.
*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.
Leave a Reply