Supele de post pot fi si ele pline de arome si de nutrienti si pot fi si mai creative decat clasicele supe de linte sau de rosii. Eu am vrut sa testez o combinatie inedita de conopida, fasole si porumb si am descoperit ca este o varianta delicioasa. Si pentru mine a sunat neobisnuit initial, insa odata ce am gustat aceasta supa, am fost placut surprinsa de cat de bine se completeaza aromele.
Cum am ajuns la aceasta combinatie de ingrediente? Pai, am plecat de la ceea ce aveam deja in frigider si in camara si am vrut sa includ cat mai multi nutrienti, dar sa raman la o supa vegana. Am pornit de la o conopida care statea deja de cateva zile in frigider, apoi am cautat in camara, unde am rezervele de conserve care ma ajuta de multe ori sa imbogatesc o masa cu legume care nu sunt neaparat in sezon sau care necesita timp mare de gatire. Am pus ochii pe doua conserve de la d’aucy: cea de fasole alba cu bob mare si una de porumb gold. Apoi le-am aliniat pe blatul de bucatarie, am cautat putina inspiratie pe Pinterest si am pornit la treaba.
- o conopida medie (aprox. 1 kg)
- o conserva de fasole alba cu bob mare d'aucy
- 100 gr porumb gold d'aucy
- jumatate de ceapa
- doi catei de usturoi
- un litru de supa de legume
- o mana de frunze de baby spanac
- 2 linguri de ulei de masline
- jumatate de lingurita de turmeric
- ½ de lingurita de mix de condimente (rozmarin, cimbru, busuioc)
- sare, piper
- un morcov
- ½ de pastarnac
- ½ ceapa
- o bucata de 30 gr de telina
- cateva fire de patrunjel
- Se pun legumele pentru supa intr-o oala cu aprox. 1,5 litri de apa pe foc si se fierb in jur de 30 de minute.
- Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade.
- Conopida se taie in bucati mici, iar cateva buchetele se taie pe lung, pentru a folosi feliile ca decor.
- Conopida taiata se unge cu o lingura de ulei de masline, turmesic, sare si piper si se intinde pe o tava cu hartie de copt. Se baga in cuptor pentru 20 de minute.
- Intr-o oala se pune o lingura de ulei de masline si jumatate de ceapa tocata si se caleste cateva minute. Se adauga usturoiul zdrodit, mixul de ierburi uscate si dupa un minute se adauga un litru de supa de legume (doar zeama) si sare.
- Se adauga in oala conopida coapta (mai putin feliile pentru decor), fasolea alba din conserva si porumbul.
- Se acopera oala cu un capac si se lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute.
- Se scoate jumatate din cantitatea de supa din oala si se paseaza cu un blender, apoi se adauga inapoi in oala. La final, in supa fierbinte se adauga frunzele de spanac.
- La servire, supa se decoreaza cu feliile de conopida coapta.
*Acest articol este realizat in parteneriat cu d’aucy.
Leave a Reply