• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

23/02/2017 By Andreea 2 Comments

Am descoperit Atena pentru prima oara in primavara trecuta si am fost foarte placut surprinsa de peisajul culinar de acolo. Si nu vorbesc doar de mancarea greceasca, ci de multitudinea de restaurante si fast food-uri cu tot felul de influente asiatice, mediteraneene, sud americane si multe altele.

De data aceasta am ajuns si la piata centrala, unde ratasem ocazia anul trecut. Locurile in care am mancat acum au fost chiar mai spectaculoase decat cele de la prima vizita si deja ma gandesc la urmatoarea. Pe langa obiectivele turistice pe care le poti bifa intr-o zi, doua, Atena este o destinatie foodie perfecta.

vacanta-atena-37

Desigur, n-as fi putut descoperi toate locurile acestea de una singura si sunt super recunoscatoare prietenilor nostri, care ne-au plimbat peste tot si nu ne-au lasat sa respiram prea mult intre doua mese. Miha, Razvan si Cosmin, daca cititi asta, sunteti cei mai tari consultanti culinari, ati putea chiar sa organizati niste food tours in Atena:D.

Dupa vacanta asta m-am intors cu noi standarde in ceea ce priveste mancarea  greceasca, dar si cu idei de retete. In cateva zile dupa ce m-am intors, am si facut o portokalopita, pentru ca nu o sa mai dorm linistita pana nu reusesc sa replic aceasta prajitura asa cum o fac cei de la Yiasemi. A iesit foarte buna, dar inca nu e chiar la fel. Mai testez si apoi va dau de stire.

Restaurante

Am aplicat practica pe care am invatat-o anul trecut si am comandat de fiecare data mai multe feluri, din care a mancat toata lumea de la masa. E ideal sa mergi la restaurant in cat mai multe persoane, ca sa poti testa diverse preparate din meniu. In Grecia e un lucru foarte comun si nu se uita nimeni ciudat daca faci asta.

Aster, Troon 48, Atena

Aici ne-am oprit pentru prima masa in Atena. E un restaurant cu specific cretan, foarte micut, cu mancaruri de tip small plates. Noi am ales o salata de sfecla cu branza si nuci, cartof copt umplut cu ceapa caramelizata si bacon, foietaj cu branza si miere, dakos cu iaurt grecesc, avocado si rosii, biftec de oaie umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci, servit cu piure de cartofi cu verdeturi.

mancare-vacanta-atena

Am fost pur si simplu fascinata de felurile lor de mancare. Dakos-ul, care are la baza o paine cretana de orz, uscata, mi s-a parut genial. Combinatia cu iaurt si avocado a fost mi-nu-na-ta. Mi-am luat niste paine din asta si acasa si am si facut o portie cand m-am intors. Ne-a mai placut in mod deosebit si biftecul, care era fraged si suculent si a fost apreciat si de persoanele care nu mananca in mod normal carne de oaie. Oricum, tot ce am mancat s-a ridicat peste asteptari si a fost delicios.

mancare-vacanta-atena-2

Yperokeanio, Chatzikiriakou Marias 48, Piraeus, Atena

Sau acel loc ramas in istorie ca “restaurantul in care am mancat cea mai buna masa cu fructe de mare ever”. Locul arata destul de dubios, chiar radeam cu prietenii nostri ca in mod normal, n-am fi intrat intr-un restaurant atat de invechit si oarecum neingrijit. Dar adevaratele descoperiri foodie se fac in locurile cele mai neasteptate.

restauramnt Yperokeanio atena

Initial am facut rezervare pentru ora 2, dar am ajuns undeva in jurul orei 3.30 si era plin. Lumea inca manca pranzul. Pentru ca batusem ceva drum pana acolo, nu ne-am dat batuti si am insistat la personalul restaurantului sa ne gaseasca o masa. Dupa vreo 45 de minute de asteptare, ne-am asezat si a inceput ospatul. Am comandat o salata cu branza si capere, scoici, caracatita la gratar, calamari prajiti, midii cu sos si feta, sepie la gratar cu sos de tahni, sardine si risotto cu cerneala de sepie.

mancare vacanta atena

mancare-vacanta-atena-5

A fost epic, atat pot sa spun. Acum ca ma gandesc, imi vine sa plang gandindu-ma cat timp o sa mai treaca pana repetam experienta. Daca ajungeti acolo, va rog eu sa nu ratati caracatita si sepia. In top trei, mai intra si sardinele care erau atat de cremoase, ca se topeau in gura.

mancare-vacanta-atena-9

Cand am plecat, unii clienti care erau acolo inca de cand am ajuns, tot nu se ridicasera de la masa. Inteleg ca e destul de normal pentru ei sa mearga la pranz dupa ora 1 si sa stea ore intregi la restaurant.

Mystikos kipos, Karaoli Dimitriou 21, Chalandri, Atena

Cand am intrat in restaurant, pe toate mesele era o farfurie mare cu un cotlet de porc feliat, care arata demential. Evident ca am comandat unul si pentru noi. Am mai ales niste salate bune, bile de branza cu gem de vinete (minunat) si un fel de musaca delicioasa.

mancare-vacanta-atena-14

mancare-vacanta-atena-15

mancare-vacanta-atena-16

Mavro Provato, Socrates and Zaimi 2, Melissia, Athena.

Ultima cina din Atena, a fost punctul culminant al vacantei. Prietenii nostri ne-au dus la Mavro Provato (Oaia neagra) o taverna dintr-un cartier al Atenei, unde ne-am facut de cap. Au discutat ei cu ospatarul sa ne pregateasca un meniu care sa se incadreze in 80 de euro, cu tot cu vin, care sa contina cele mai reprezentative feluri de mancare ale restaurantului.

mancare-vacanta-atena-38

Am primit: pasta de fasole fava, salata de vinete, salata cu rosii si branza, halloumi la gratar, foietaj cu branza si pastrama, lahmachun, cuiburi de taitei umplute cu ciuperci, boyourdi (piure de vinete cu carne de vita), pilaf de orzo cu legume, porc in sos de mustar si carne de miel in pergament. Nu, nu am fost 10 oameni la masa, nici macar 6. Am mancat toate astea in 4 si simteam ca plesnim la propriu. Nu stiu ce a fost in capul nostru cand am comandat si desert.

mancare-vacanta-atena-39

mancare-vacanta-atena-41

mancare-vacanta-atena-43

Totul a fost excelent, dar in topul meu au intrat lahmachun-ul, foietajul cu branza si pastrama si bouyourdi-ul de vinete.

mancare-vacanta-atena-42

Mavro Provato e un restaurant care merita o vizita, iar daca nu ajungeti la taverna din Melissia, incercati locatia din Arrianou 31, care e mai aproape de centru.

Different beast, Kassaveti 19, Kifisia, Atena

Different beast a fost o surpriza foarte placuta chiar inainte de plecare. Aveam in plan sa mancam la un fast food mexican, insa se deschidea la ora 1 (programul magazinelor si restaurantelor din Atena sunt un mister), asa ca a trebuit sa gasim un alt loc pentru pranz. Prietena mea mi-a recomandat acest loc si imediat cum am intrat, m-am indragostit. Este amenajat in stil nordic, usor industrial, iar atmosfera e foarte placuta. L-am asemanat cu Frudisiac-ul din Bucuresti, inclusive din punctul de vedere a meniului.

different beast atena

Am mancat o shakshuka foarte buna si ou prajit pe paine cu maia, cu avocado, feta si sriracha. Cafeaua este de asemenea, foarte buna, iar eu am ales un turmeric latte cu ghimbir, care mi-a placut maxim. La fel, la cateva zile dupa ce m-am intors, l-am reprodus si acasa. Langa bauturile calde am primit cate un biscuit cu ciocolata delicios. Madalin a fost fermecat de el, asa ca, dupa cateva zile, le-am scris celor de la Different beast si le-am cerut reteta :). Au fost foarte draguti si mi-au trimis-o, iar eu, bineinteles ca am facut-o rapid. Eu nu prea sunt cu biscuitii, dar astia chiar sunt speciali.

mancare-vacanta-atena-46

mancare-vacanta-atena-47

turmeric latte different beast atena

Piata centrala Varvakios, Athinas 42

Anul trecut am plecat din Atena cu regretul ca n-am ajuns la aceasta piata despre care tot auzisem. Cred ca imi facusem o impresie un pic exagerata in ceea ce priveste proportiile pietei, asa ca am ramas un pic dezamagita cand am ajuns acolo. Are, intr-adevar, o zona foarte mare de macelarie si de pescarie, insa zona de fructe si legume, care se afla peste drum, este foarte limitata. Fata de toate pietele prin care m-am plimbat, mi s-a parut foarte mica si cu o oferta cam redusa. Ce-i drept, era ianuarie si varietatea nici nu avea cum sa fie prea mare.

piata centrala atena

piata centrala atena pescarie

piata centrala atena pescarie

piata centrala atena legume

piata centrala atena masline

piata centrala atena legume

piata centrala atena legume

In zona pietei sunt si foarte multe magazine cu seminte, nuci si condimente varsate la preturi accesibile. Am ajuns si la un magazin specializat in pastrama, Miran, de unde mi-am cumparat un sumac foarte parfumat si paprika afumata.

piata centrala atena nuci si seminte

piata centrala atena miran

piata centrala atena miran

Cefenele, cofetarii si gelaterii

Yiasemi

Inainte sa plecam la Atena am inceput sa fac numaratoarea inversa pana cand voi ajunge din nou la Yiasemi si voi manca portokalopita lor geniala. Am revenit, am mancat si am plecat rostogolindu-ne. Pe langa portokalopita, am mai luat o tarta cu lamaie si o prajitura cu lapte.

yiasemi atena

De data aceasta am stat inauntru, unde era o atmosfera ca intr-o cabana de munte, luminata de lumanari si de semineu. Bucataresele gateau in bucataria semi deschisa de langa noi si o tava cu o placinta statea la cald, pe o plita de langa masa noastra. Fix ca la bunici, la tara, cu tot cu mirosul de mancare in haine, la pachet. Cozy, homey and lovely :). I-am intrebat de reteta de portokalopita, dar ne-au spus ca e secreta. Ceea ce inseamna ca voi testa toate retetele pe care le gasesc, pana cand nimeresc macar pe aproape. Wish me luck :).

yiasemi atena

Petit fleur, Ag. Theodoron 4, Kifisia, Atena

O cafenea micuta si cocheta, decorata in stil vintage, unde am stat la o ciocolata calda si o felie de tort. Au mai multe locatii prin oras si e un loc simpatic, foarte popular printre localnici, se pare, pentru ca mai mereu e plin.

petit fleur atena

Crème Royale, Athinas 37 (foarte aproape de piata centrala)

Pentru ca vara trecuta nu am reusit sa mananc o bougatsa buna in Salonic, am ramas cu pofta asta si am tot cautat patiserii specializate in aceasta placinta traditionala. La Crème Royale am incercat o bougatsa cu crema de vanilie si a fost ok. Dar tot nu se compara cu cea pe care o mancam pe plaja in Thassos.

Bougatsadiko, Pl. Iroon 1

Tot in cautarea bougatsei perfecte, am ajuns si la Bougatsadiko. Am incercat una cu feta si una cu vanilie.

bougatsadiko atena

Stamou, Leoforos Pentelis 139, Chalandri

Aceasta gelaterie de cartier ne-a fost recomandata de prietenii nostri, care ne-au si dus in vizita intr-una din seri. Am gasit o inghetata buna, cu niste arome interesante, dar  n-as spune ca a intrat in topul meu personal.

stamou chalandri atena

Le Greche, Mitropoleos 16

Ca tot veni vorba de topul meu personal, inghetata de la Le Greche e in top 3 ever. Cam tot ce am incercat a fost divin, iar preferata mea ramane ricotta cu Aperol. De data asta nu o aveau, pentru ca o pregatesc doar in sezonul de vara, insa am incercat castane, fistic si mandarine.

le greche inghetata atena

Street food

Falafellas, Aiolou 51, Atena

Anul trecut am incercat falafelul de la Not just falafel, dar de data asta am ajuns la mult laudatul Falafellas. Vestea buna e ca Falafellas este cu 3 clase peste Not just falafel. Vestea mai putin buna, e ca am ratat ocazia sa mancam mai des la Falafellas. Falafelul lor (varianta pocket) este to die for. Putin picant, cu legume coapte, iaurt si sos de rosii, e genial. E de bifat, cu siguranta!

falafellas atena

O Kostas, Pentelis 5, Atena

Despre souvlaki-ul lui Kostas scrie peste tot pe internet ca e cel mai bun din Atena. Voiam sa il incerc de data trecuta, dar cand am ajuns noi (pe la 4 dupa amiaza) era inchis. Acum s-a intamplat sa fim prin preajma si am incercat sa vedem daca e deschis. Pentru ca era in jurul pranzului, era deschis si era destul de multa lume la coada. Din pacate, souvlaki-ul nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor si nu am inteles de unde tot hype-ul din jurul lui. Aici sigur n-as mai baga inca o fisa.

o kostas atena

Pe final, va las cateva sfaturi pentru explorarea culinara a Atenei. In primul rand, verificati programul magazinului/ restaurantului. Este foarte posibil sa fie inchis chiar si intr-un interval in care nu v-ati putea imagina. Nu am reusit sa inteleg logica din spatele programului grecilor si cred ca nici nu merita efortul. Doar atat retineti, verificati programul. Daca vreti neaparat sa mancati intr-un anume loc, faceti rezervare. Better safe, than sorry. Inca un lucru si gata, in Grecia inca se mai fumeaza in spatii inchise, implicit si in restaurante. Luati si asta in calcul daca vreti sa mergeti cu copiii, sau daca aveti ceva probleme cu acest aspect.

Si o ultima poza frumoasa, care nu e din Atena, dar e pe aproape. Templul lui Poseidon din Suonio, un loc minunat, perfect de vizitat daca deja ati vazut tot ce era de vazut in Atena. Daca ajungeti acolo, stati la o cafea la terasa de la intrare, comandati o placinta cu mere si bucuratii-va de peisaj.

templul-lui-poseidon-suonio

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: prin AtenaCu bazaarul in vacanta: prin Atena
  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos
  • Cu bazaarul in vacanta: LondraCu bazaarul in vacanta: Londra
  • Aventura greceascaAventura greceasca

Filed Under: travel Tagged With: atena, grecia, restaurante, vacanta

Previous Post: « Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata
Next Post: Tort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste Bazaar »

Reader Interactions

Comments

  1. Denisa says

    20/02/2018 at 1:47 pm

    Draga mea, vreau să îţi mulţumesc pentru acest articol! Acum vreo 6 luni am vizitat Atena şi datorită lui am avut parte de o experienţă culinară extraordinară. Practic, ne-am transformat în turişti culinari şi tare ne-a mai plăcut! :)) Acum m-am pus să scriu şi eu articolul despre călătoria noastră la Atena şi mi-am dat seama că nu ţi-am lăsat nici un semn de mulţumire! Sper că nu este prea târziu nici acum ! 🙂

    Reply
    • Andreea says

      22/02/2018 at 1:52 pm

      Wow, Denisa, ce ma bucur! Am citit acum articolul tau zambind mai tot timpul. Intr-adevar, Atena nu e cel mai fermecator oras, insa daca stii unde sa mananci, ramai cu niste amintiri fabuloase. Ma bucur ca ati prins loc la Yperokeanio, eu m-as intoarce numai pentru o masa acolo. Iar portokalopita de la Yiasemi e chiar cea mai buna pe care am mancat-o in Grecia. Multumesc tare mult pentru comentariu, cand vine un astfel de feedback sunt motivata sa scriu in continuare despre aventurile mele culinare :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, d Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus să mâncăm mai multe legume, am intrat într-o fază de căutare a unor rețete de salată ceva mai deosebite, "with a twist", cum s-ar zice. Așa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie și sfeclă și la cea cu nuci și clementine, care sunt deja vedete pe masa noastră.
Într-una din zilele trecute căutam o idee de prânz rapid, lejer, dar care să fie totuși consistent și să ne țină de foame. Așa am ajuns să pregătesc o salată cu grâu spelta, porumb, roșii cherry și feta, care ne-a surprins tare plăcut. Am mâncat toți trei de am lins farfuriile 🙈.
După cum spuneam, am vrut să nu dureze prea mult pregătirea prânzului, așa că am apelat la rezervele mele de conserve din cămară și am folosit grâu spelta și porumb de la @daucy_ro. 

Ce am pus în salată : o conservă de grâu spelta, 100 gr porumb bio de la borcan, un avocado, 200 gr de roșii cherry, o ceapă verde și 100 gr de brânză feta.

Roșiile cherry le-am tăiat în două, le-am uns cu ulei de măsline, le-am presărat cu sare și piper și le-am copt 30 de minute la 190 de grade.
Am pregătit un dressing din 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de sare și piper.
Am pus într-un bol grâul, porumbul, avocado tăiat cuburi, apoi roșiile coapte. Le-am stropit cu dressing-ul, apoi am pus brânza feta sfărâmată și ceapă verde tocată și le-am amestecat.

Dacă doriți o variantă de post, puteți renunța la feta  sau puteți folosi o brânză vegetală.

[AD]

#retetebuneacasa #daucy #salad #spelt #corn #cherrytomatoes #feta #grainsalad #inmykitchen #hereismyfood #vegetarian
Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara, coapte a doua zi

Budinca de gris

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·