• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Paste puttanesca

02/02/2024 By Andreea 1 Comment

Pe cât este de simpla, pe atât este de gustoasă această rețetă de paste puttanesca. De multe ori când îmi doresc să fac paste, mă duc cu gândul la ea pentru că e delicioasă și se face în mai puțin de 30 de minute. Mie îmi place să o pregătesc cu spaghetti sau cu penne și pe lângă ingredientele clasice, îmi place să adaug și o conservă de sardine sau de ton pentru un plus de consistență.


Paste puttanesca
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
30 mins
 
Ingrediente
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 5 fileuri de anșoa
  • o conservă de sardine sau de ton (opțional)
  • o conservă de roșii tocate (400 gr)
  • 100 gr masline kalamata fără sâmburi tăiate în două
  • 2 linguri de capere
  • 200 gr spaghetti (sau alt tip de paste)
  • o lingură de pătrunjel tocat
Preparare
  1. Se pune o tigaie pe foc și se toarnă în ea uleiul de măsline. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește timp de 5 minute, până se înmoaie, amestecând des.
  2. Se adaugă usturoiul zdrobit și se prăjește împreună cu ceapa un minut.
  3. Fileurile de anșoa se clătesc de sare (în caz că sunt conservate în sare), iar dacă au oase foarte tari, se înlătură oasele și coloana vertebrală. Se toacă mărunt și se adaugă și ele în tigaie. Dacă folosiți sardine sau ton, adaugați carnea bine stoarsă de apă sau ulei în tigaie.
  4. Se pun în tigaie roșiile tocate, măslinele fara sâmburi și caperele. Se lasă totul la fiert pe foc mic timp de 10-15 minute.
  5. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. La final se adaugă pastele în sos și se amestecă. Dacă sosul e prea dens, se poate subția cu apa în care au fiert pastele.
  7. Se presară cu pătrunjel tocat.
3.5.3251

 

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare Tagged With: italian, paste, peste, rosii

Previous Post: « Tocană de fasole cu ciuperci
Next Post: Cum am făcut maia de la zero. Povestea lui Lili. »

Reader Interactions

Comments

  1. Alexandra says

    17/02/2024 at 2:52 pm

    Bună! Am făcut azi rețeta (am ras niște parmezan la final) și au fost delicioase! Mulțumesc! Sănătate și inspirație multă!?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cu paine caramelizata

Chocolate chip cookies

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Shakshuka

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·