• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Clafoutis cu visine

07/02/2021 By Andreea 7 Comments

De clafoutis am auzit prima data acum vreo 10 ani, dar atunci nu mi-a atras atentia. Nu mi se parea ca poate fi mare lucru de capul lui si din poze arata ca o budinca, ceea ce nu ma atragea. Fast forward, 8 ani mai tarziu, adica acum vreo 2 veri cand am ramas cu niste cirese stafidite si pe care nu le-as mai fi mancat proaspete, am zis sa ii dau o sansa acestui desert. S-a dovedit ca il subestimasem grav si ca urma sa devina unul dintre deserturile cele mai pregatite pe timpul verii.

Aluatul este gata intr-un minut, iar la cuptor sta vreo 30. Se poate face cu foarte multe fructe, de la varianta clasica cu cirese, la visine, afine, zmeura, mure, capsuni, prune, smochine, sau chiar piersici sau caise. Eu l-am facut de data aceasta cu visine congelate si a iesit excelent, doar ca a trebuit sa il tin 50 de minute la cuptor, pentru ca fructele le-am pus inghetate.

Ce imi mai place la acest desert este ca poate fi facut cu oricat zahar doriti, chiar si fara zahar, daca il faceti pentru copii. Eu mereu ii fac si Petrei o portie separat si ca sa imi fie usor si sa nu murdaresc prea multe vase, amestec mai intai toate ingredientele, mai putin zaharul, pun compozitie in vasul ei (cam o treime) si apoi adaug zaharul in aluatul ramas. Am detaliat pasii si in reteta, in caz ca vreti sa incercati si varianta baby friendly de clafoutis.

Clafoutis cu visine
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
35 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 30 gr unt topit
  • 60/80 gr zahar
  • 300-400 gr visine congelate (sau alte fructe proaspete sau congelate)
  • unt pentru uns tava
  • 2-3 linguri de zahar pentru presarat pe tava
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Se topeste untul.
  3. Se pregateste o tava de aproximativ 20x30 cm care se unge cu unt si se presara cu zahar pe toata suprafata (inclusiv pe pereti).
  4. Se pun visinele congelate in tava.
  5. Intr-un vas inalt se pun ouale, laptele, faina, untul si zaharul (80 gr) si se mixeaza cu un blender de mana timp de 30 de secunde. Daca doriti sa faceti si o portie baby friendly, mixati mai intai toate ingredientele, mai putin zaharul si puneti un sfert din compozitie intr-un vas mic, uns cu unt si in care ati pus fructe. Apoi, in restul compozitiei, adaugati zaharul (60 gr).
  6. Turnati compozitia peste fructe, in tava si bagati tava in cuptor pentru 50 de minute, pana cand se rumeneste usor, se umfla si incepe sa se crape. Daca folositi fructe proaspete, se va tine doar 30 de minute.
  7. Clafoutis se poate servi caldut sau rece, cu putin zahar pudra deasupra daca doriti.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visineParfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine
  • ClatiteClatite
  • Budinca de grisBudinca de gris
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)

Filed Under: desert, retete Tagged With: clafoutis, desert, visine

Previous Post: « Paine cu maia cu stafide si nuci
Next Post: Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati »

Reader Interactions

Comments

  1. Carmen Gherghinoiu says

    10/02/2021 at 2:23 pm

    Superba și delicioasă reteta!!!!
    Multumesc mult pentru rețeta si…felicitări!!!
    Cel mai gustos clafoutis EVER!!!

    Reply
    • Andreea says

      10/03/2021 at 5:42 pm

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Multumesc pentru feedback!

      Reply
  2. Reocov Petronela says

    13/03/2022 at 12:26 pm

    Super reteta , acum am scos-o din cuptor ,arata grozav , miros in casa pe masura sper si gustul sa se ridice la cotele dorite1

    Reply
    • Andreea says

      10/05/2022 at 6:56 pm

      Sper ca v-a placut!

      Reply
  3. Silvia Nicolae says

    06/06/2022 at 2:03 pm

    Putem sa inlocuim zaharul cu miere? Daca da, gramajul ramane acelasi?
    Multumesc 🙂

    Reply
    • Andreea says

      08/06/2022 at 9:29 am

      Eu nu am incercat, insa cred ca merge. Eu am incercat fara zahar deloc si merge si asa. Dar cred ca ar merge si cu miere. Da, poti incerca cu aceeasi cantitate sau poate chiar ceva mai putin.

      Reply
    • Andreea says

      08/06/2022 at 9:29 am

      Eu nu am incercat, insa cred ca merge. Eu am incercat fara zahar deloc si merge si asa. Dar cred ca ar merge si cu miere. Da, poti incerca cu aceeasi cantitate sau poate chiar ceva mai putin.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pancakes din banane si ou

Budinca de lamaie

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvisuri calde cu ton

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·