Cred ca inca se mai gasesc fructe de padure prin piete, asa ca scriu repede si reteta asta, sa aveti timp s-o faceti. Tarta mi s-a parut extraordinar de buna. Aluatul, desi nu l-am insiropat, a fost un pic umed si foarte fraged.
Am folosit
200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
175 unt taiat in bucati
200 gr faina de migdale
5 oua
130 gr zahar
250 gr mascarpone
2 linguri de smantana
70 gr zahar pudra
250 gr fructe de padure
Ce-i drept, asta a fost o prajitura facuta mai mult din ochi si am pus faina de migdale pana cand mi s-a parut ca e destul de bine inchegat aluatul, insa ramasese usor moale si nu cred ca am depasit 200 gr. Puteti sa adaptati usor gramajele pana cand credeti ca aveti un aluat potrivit. Nu cred ca aveti cum sa stricati ceva :P.
Asa ca, incepeti cu topitul untului si ciocolatei la bain marie. Lasati la racit amestecul.
Mixati ouale cam 5 minute pana isi dubleaza volumul si adaugati usor zaharul. Mai amestecati cam 2 minute. Adaugati sosul de ciocolata si treptat, faina de migdale. Puneti aluatul intr-o forma de tort/oala/tava acoperita cu hartie de copt si bagati-l la cuptor cam 20-25 de minute la foc mic. Daca introduceti scobitoarea, s-ar putea sa iasa usor umeda de la ciocolata, dar e ok asa. Lasati blatul la racit.
Pentru crema, amestecati bine mascarpone cu smantana si zaharul pudra. Nu se va intari foarte tare, de aceea trebuie sa puneti crema la frigider pana se raceste si blatul. Apoi le combinati si asezati deasupra fructele. Daca mai aveti rabdare, mai bagati prajitura la frigider cateva ore, daca nu, e foarte buna si asa :D.
Miha S. says
spune-mi, spune-mi ca ai o feliuta pastrata special pentru mine!
Andreea says
đ nu…din pacate e facuta acum vreo 2 saptamani.
Geanina says
Buna,Andreea!Ce fel de smantana ai folosit?Multumesc!đ