• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tarta cu migdale si fructe de padure

11/08/2011 By Andreea 3 Comments

Cred ca inca se mai gasesc fructe de padure prin piete, asa ca scriu repede si reteta asta, sa aveti timp s-o faceti. Tarta mi s-a parut extraordinar de buna. Aluatul, desi nu l-am insiropat, a fost un pic umed si foarte fraged.

Am folosit
200 gr ciocolata neagra (70% cacao)
175 unt taiat in bucati
200 gr faina de migdale
5 oua
130 gr zahar
250 gr mascarpone
2 linguri de smantana
70 gr zahar pudra
250 gr fructe de padure

Ce-i drept, asta a fost o prajitura facuta mai mult din ochi si am pus faina de migdale pana cand mi s-a parut ca e destul de bine inchegat aluatul, insa ramasese usor moale si nu cred ca am depasit 200 gr. Puteti sa adaptati usor gramajele pana cand credeti ca aveti un aluat potrivit. Nu cred ca aveti cum sa stricati ceva :P.

Asa ca, incepeti cu topitul untului si ciocolatei la bain marie. Lasati la racit amestecul.
Mixati ouale cam 5 minute pana isi dubleaza volumul si adaugati usor zaharul. Mai amestecati cam 2 minute. Adaugati sosul de ciocolata si treptat, faina de migdale. Puneti aluatul intr-o forma de tort/oala/tava acoperita cu hartie de copt si bagati-l la cuptor cam 20-25 de minute la foc mic. Daca introduceti scobitoarea, s-ar putea sa iasa usor umeda de la ciocolata, dar e ok asa. Lasati blatul la racit.

Pentru crema, amestecati bine mascarpone cu smantana si zaharul pudra. Nu se va intari foarte tare, de aceea trebuie sa puneti crema la frigider pana se raceste si blatul. Apoi le combinati si asezati deasupra fructele. Daca mai aveti rabdare, mai bagati prajitura la frigider cateva ore, daca nu, e foarte buna si asa :D.

 

Articole asemanatoare:

  • Cheesecake browniesCheesecake brownies
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea

Filed Under: desert Tagged With: ciocolata, desert, tarta, zmeura

Previous Post: « Inghetata de vanilie cu zmeura
Next Post: Bezea cu lime, cocos si zmeura »

Reader Interactions

Comments

  1. Miha S. says

    11/08/2011 at 7:18 pm

    spune-mi, spune-mi ca ai o feliuta pastrata special pentru mine!

    Reply
  2. Andreea says

    11/08/2011 at 7:19 pm

    🙁 nu…din pacate e facuta acum vreo 2 saptamani.

    Reply
  3. Geanina says

    14/10/2022 at 7:52 pm

    Buna,Andreea!Ce fel de smantana ai folosit?Multumesc!🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cremoasa de banane

Ciocolata de casa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·