Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus sa mancam mai multe legume, am intrat intr-o faza de cautare a unor retete de salata ceva mai deosebite, ‘with a twist‘, cum s-ar zice. Asa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie, sfecla si mar si la cea cu nuci si clementine, care sunt deja vedete pe masa noastra.
Intr-una din zilele trecute cautam o idee de pranz rapid, lejer, dar care sa fie totusi consistent si sa ne tina de foame. Asa am ajuns sa pregatesc o salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte, care ne-a surprins tare placut. Am mancat toti trei de am lins farfuriile.
Dupa cum spuneam, am vrut sa nu dureze prea mult pregatirea pranzului, asa ca am apelat la rezervele mele de conserve din camara si am folosit grau spelta si porumb bio de la d’aucy. Eu am pus in salata si feta, care s-a potrivit foarte bine in combinatia aceasta, dar daca doriti o varianta de post a salatei, o puteti omite. Puteti adauga in schimb, tofu sau alt tip de branza vegetala.
- o conserva de grau spelta gatit la aburi (150 gr)
- 100 gr porumb din conserva
- un avocado
- 200 gr rosii cherry
- o ceapa verde
- 100 gr branza feta
- 3 linguri de ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare, piper
- Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
- Rosiile se taie in doua, se pun intr-o tava, pe hartie de copt, se ung cu o lingura de ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se baga tava la cuptor pentru 30 de minute.
- Se pregateste un dressing din 2 linguri de ulei de masline, zeama de lamaie, jumatate de lingurita de sare si piper.
- Intr-un bol se pune graul, porumbul, avocado taiat cuburi, apoi rosiile coapte. Se stropesc cu dressing-ul, apoi se pune deasupra branza feta faramitata.
*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.
Leave a Reply