• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

20/01/2021 By Andreea Leave a Comment

Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus sa mancam mai multe legume, am intrat intr-o faza de cautare a unor retete de salata ceva mai deosebite, ‘with a twist‘, cum s-ar zice. Asa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie, sfecla si mar si la cea cu nuci si clementine, care sunt deja vedete pe masa noastra.

Intr-una din zilele trecute cautam o idee de pranz rapid, lejer, dar care sa fie totusi consistent si sa ne tina de foame. Asa am ajuns sa pregatesc o salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte, care ne-a surprins tare placut. Am mancat toti trei de am lins farfuriile.

Dupa cum spuneam, am vrut sa nu dureze prea mult pregatirea pranzului, asa ca am apelat la rezervele mele de conserve din camara si am folosit grau spelta si porumb bio de la d’aucy. Eu am pus in salata si feta, care s-a potrivit foarte bine in combinatia aceasta, dar daca doriti o varianta de post a salatei, o puteti omite. Puteti adauga in schimb, tofu sau alt tip de branza vegetala.


Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • o conserva de grau spelta gatit la aburi (150 gr)
  • 100 gr porumb din conserva
  • un avocado
  • 200 gr rosii cherry
  • o ceapa verde
  • 100 gr branza feta
  • 3 linguri de ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare, piper
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
  2. Rosiile se taie in doua, se pun intr-o tava, pe hartie de copt, se ung cu o lingura de ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se baga tava la cuptor pentru 30 de minute.
  3. Se pregateste un dressing din 2 linguri de ulei de masline, zeama de lamaie, jumatate de lingurita de sare si piper.
  4. Intr-un bol se pune graul, porumbul, avocado taiat cuburi, apoi rosiile coapte. Se stropesc cu dressing-ul, apoi se pune deasupra branza feta faramitata.
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.

Articole asemanatoare:

  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Salata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuciSalata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuci
  • Salata cu orzo, spanac si puiSalata cu orzo, spanac si pui
  • Salata de vinete cu feta si nuciSalata de vinete cu feta si nuci

Filed Under: fel principal, retete, salate Tagged With: feta, grau spelta, porumb, rosii cherry, salata

Previous Post: « Mini pavlova
Next Post: Paine cu maia cu stafide si nuci »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Mini pavlova

Briose cu afine si grau germinat

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Granola sau muesli copt :)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·