• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Portugalia

26/07/2011 By Andreea 9 Comments

Daca despre Sicilia in 5 zile v-am povestit in doua pagini si aproximativ 30 de fotografii, mi se pare cel putin justificat ca despre Portugalia vizitata in 10 zile sa va scriu 3 pagini si sa va arat 60 de poze :). Asa ca, va trebuie putina rabdare pana la capat :).
Deja am impresia ca a trecut deja un an de la concediu :(. Am intrat atat de repede in rutina zilnica si chiar ceva in plus, incat abia imi amintesc ca acum doua saptamani pe vremea asta ma plimbam pe malul raului Douro in Porto.

Totusi, daca ascult mputin fado, reintru in atmosfera aceea romantica si melancolica.

Aventura portugheza a inceput pe 6 iulie in Lisabona. Am vizitat cartierul Belém si simbolurile lui : Manastirea Jerónimos, Torre de Belém (Turnul Belem) si Padrão Dos Descobrimentos.

Manastirea este superba. Detaliile arhitecturale sunt aproape ireale, iar curtea interioara, coloanele si coridoarele te fac sa te simti in alte vremuri.

Bineinteles ca nu am ratat faimoasele prajiturele cu lapte, “pasteis de nata”, sau asa cum le-au promovat pe plan international cei de la Antiga Confeitaria de Belém, ”pasteis de Belém”. Aceasta cofetarie a primit o distinctie din partea Ministerului Turismului portughez pentru acest merit.

 
Localul este un punct de atractie foarte important in Belém, iar turistii stau la cozi de zeci de persoane pentru a putea cumpara delicioasele prajiturele cu 0.95 euro/bucata :). Ce pot sa va spun e ca merita. Chiar si localnicii spun ca sunt cele mai bune pasteis de nata pe care le poti manca in Lisabona. 
Cei de la cofetarie se lauda ca au o reteta secreta pe care o cunosc doar cateva persoane care nu calatoresc niciodata impreuna, pentru a avea siguranta ca daca se intampla vreun eveniment nefericit, sa ramana totusi persoane care sa cunoasca reteta :).
Inauntru sunt mai multe incaperi cu zeci de mese, aproape toate ocupate cu persoane de diferite nationalitati care bifeaza inca un obiectiv turistic in timp ce savureaza foietajele cu crema de lapte.
Ziua de 6 a inclus si un mare eveniment la care am tinut neaparat sa ajung anul acesta iar faptul ca s-a desfasurat langa Lisabona, nu putea sa fie mai potrivit pentru planurile mele de vacanta. Concertul Coldplay a fost unul din highlight-urile acestei calatorii. Am stat in primul rand! 😀 Chiar daca aveam niste mari difuzoare de depasit vizual, am reusit sa zaresc capetele baietilor :P. A fost cel mai frumos concert la care am fost vreodata! La un moment dat a plouat cu fluturasi de hartie colorata si apoi au aruncat in public niste baloane maaari in timp ce ascultam ”Yellow”. Mi-nu-nat! Mai vreau o data :).

Urmatoarele doua zile au fost dedicate tot Lisabonei. Am vizitat cartierele Baixa, Chiado, Bairro Alto, Alfama, castelul São Jorge, pietele Rossio si Praça do Comércio, am urcat din Baixa catre Bairro Alto cu funicularul (un tramvai micut si galben, specific Lisabonei) si am urcat si coborat atatea scari de nu mai vreau sa-mi amintesc :)). 

Pentru ca orasul se intinde pe sapte coline, exista in foarte multe locuri ”miradouros”, adica terase special amenajate pentru a admira privelistea de deasupra orasului.

Alfama, cel mai vechi cartier al Lisabonei, cunoscut pentru cluburile de fado, se vede minunat din castelul São Jorge. 

Pe o straduta circulara aflata pe dealul care duce la castel (Rua Costa do Castelo 7) am descoperit restaurantul Restô do Chapitô. Citisem ca e un ”restaurant with a view” si asa a si fost. Masuta pe care am ales-o a fost langa un balcon care descoperea o priveliste superba cu raul Tejo si cladirile orasului.  

????????????????????????????????????

Am mancat o salata de rucola cu creveti si cod si cartofi umpluti cu carne tocata si branza. Cu un pahar de bere si unul de vin, totul a costat 20 de euro. Chiflele si sosurile au fost din partea casei.
  

Codul (bacalhau) e pestele cel mai folosit in retetele portugheze. Cel mai des, codul se sareaza si se usuca, urmand sa fie rehidratat si folosit in mancaruri. Din pacate, in restaurantele in care am mers am gasit doar cod proaspat si desi am vrut sa cumpar niste cod uscat, mirosea atat de puternic (si nu prea placut), incat mi-a fost teama sa-l bag in bagaj :P.

Un alt restaurant la care am mers si tare bine mi-a parut, a fost Casa do Alentejo (Rua das Portas de Santo Antão 58), aproape de piata Rossio. Un local tipic portughez, cu doua incaperi inalte cu pereti acoperiti cu ”azulejos”, faianta traditional portugheza cu care sunt impodobite cladirile.

 
 Aici ne-am bucurat de un pranz copios. Gazpacho cu peste prajit (nu stiu cat de tipic e modul asta de servire dar mie mi-a placut), supa crema de legume, cod, de data asta la cuptor, cu cartofi si dorada la gratar cu legume.

 

Cu tot cu o apa de 1 litru si o sticluta de 375 ml de vin rosé, distractia ne-a costat 40 de euro. Nu e putin, insa asta e media unei mese cu doua feluri, pentru doua persoane la restaurantele centrale. Oricum, nu cred ca am fi putut gasi un restaurant mai potrivit in care sa lasam banii astia. Mancare buna, atmosfera tipica si ospatar amabil. In plus, erau si multi localnici care mancau acolo, deci primul indiciu despre un restaurant bun, era bifat.

Intr-una din seri am ajuns la statia de tren Cais do Sodré, pe malul Tejo-ului, unde, inainte sa plecam spre casa, ne-am oprit la restaurantul Ibo ca sa ne indulcim putin.

Restaurantul nu este unul ieftin. Mancarurile de peste sunt in jur de 25 de euro iar un pahar de vin nu costa mai putin de 6 euro. Noi am ales doua deserturi, un mousse de ciocolata si menta si banane caramelizate cu inghetata, plus doua pahare de vin de Porto. Super delicioase!:)

Sambata am mers la Sintra. Un oras aproape magic care face parte din patromoniul UNESCO. Cu atatea castele si vegetatie bogata, te simti ca intr-o poveste. Mai ales daca nu e plin de turisti :).

Am vizitat castelul Monserrate, Pena si castelul maurilor. Desi Sintra e cel mai des acoperita de nori (vegetatia se datoreaza ploilor dese), noi am prins o zi frumoasa in care am vizitat si centrul vechi, plin de magazine de suveniruri si cladiri acoperite cu azulejos.

Pentru ca era aproape, a tras o fuga si pana la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei.    

Aici cred ca am stat cam jumatate de ora, cat sa facem cateva poze. In afara de farul pe care il vedeam in toate pozele facute acolo si monumentul pe care sunt gravate cuvintele poetului portughez Luís de Camões „Aqui, onde a terra se acaba e o mar começa” , nu am avut nimic de vizitat.

La intoarcerea spre Lisabona am trecut repede si prin Cascais si Estoril. Nu am vazut nimic impresionant. Cateva plaje frumos amenajate si barcute ancorate destul de departe de mal :).

A urmat Porto. Inainte sa plec citisem despre arhitectura impresionanta, despre podul Dom Luis I, despre sandvisul lor tipic si despre faimoasa cafenea Majestic. Dar nimic nu avea sa ma pregateasca pentru orasul asta. Este idilic. Ca-n filme. Despartit de raul Douro, Porto m-a cucerit cu imaginile perfect incadrate ca intr-o vedere, cu barcutele ce transportau butoaie de vin si bineinteles, cu peretii acoperiti de azulejos. 

 Am mancat binecunoscutul sandvis, adica “francesinha”, preparat cu mai multe feluri de carne (gratar de vita, carnati, crenvursti si inca o bucata de carne de porc) cu painea acoperita de branza topita si un sos special care contine si bere.

Nu prea se potriveste cu preferintele mele alimentare, dar nu a fost rau deloc, chiar ma bucur ca l-am incercat :). Pretul e undeva in jur de 7-10 euro, uneori fiind servita cu un ou sau cartofi prajiti.
Din pacate, pentru ca am stat doar doua zile si nici alea intregi, nu am ajuns la vreun restaurant si n-am incercat si alte preparate specifice.

Am vizitat si Cafe Majestic, considerata una din cele mai frumoase cafenele din lume, unde am baut o cafea cu gheata. Nimic spectaculos :). Insa localul este intr-adevar foarte frumos, merita vazut. 

Un loc care mi-a placut foarte tare a fost Jardins do Palacio de Cristal unde am intalnit vreo 10 pauni care se plimbau liberi prin parc. M-au fascinat…Le-am facut sute de poze si nu mai vroiam sa plec :).

Totusi, a trebuit sa ne urcam in masina, nu inainte de a ne aproviziona cu cateva sticle de vin de Porto, pentru a ne indrepta spre partea cea mai asteptata a vacantei. Relaxare in Algarve! Adica, regiunea sudica a Portugaliei, unde se gasesc cele mai frumoase plaje. Ne-am oprit in Lagos, de unde nu ne-am dezlipit pana in ziua plecarii.

Am stat in cel mai frumos hostel ever, Flow House. O casa extraordinar de frumoasa cu o bucatarie maaare si ultra utilata (inclusiv masina de spalat vase! :D) si cu niste gazde foarte prietenoase si amabile.

Am profitat de bucataria viselor mele si de abundenta de peste proaspat din magazine si am pregatit dorada la gratar si cartofi dulci la cuptor. 

Acum ca mi-am adus aminte, trebuie sa recunosc ca m-am indragostit de supermarketurile de acolo. In afara de peste, au foarte multe legume, fructe si ingrediente deosebite si ieftine, care ma faceau sa-mi doresc sa trec in fiecare zi printr-un magazin :P.    

In Lagos am fost la un singur restaurant, Meu Limao, unde am ales niste midii in sos alb, patatas bravas si sardine prajite. Nu pot spune ca m-au dat pe spate, chiar imi era cam foame cand am plecat de acolo.

In rest, am incercat pentru prima oara nuca de cocos tanara (5 euro), din care am baut cred ca mai mult de 500 ml de suc. Din nou, nici un gust deosebit, doar ca foarte racoritor si cu o aroma usoara de cocos. 

In 10 zile am reusit sa descoperim doar o parte mica din locurile si lucrurile minunate care se intampla in Portugalia si de aceea ne-am promis ca revenim. Data viitoare, zece zile la Porto si zece in Algarve :D.

Inchei grabita pentru ca trebuie sa pregatesc o cina libaneza rapida :P.
 
P.S. De ieri sunt mandra posesoare a unui nou frigider! Sunt super incantata dar si motivata sa-l umplu ;)). Deci, I’m back in business, asa ca, pregati-va de retete noi! 😀

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos
  • Muntenia brunch la UrlatiMuntenia brunch la Urlati
  • Din nou la BarcelonaDin nou la Barcelona
  • Excursie in FrantaExcursie in Franta

Filed Under: travel Tagged With: lagos, lisabona, porto, portugalia

Previous Post: « Inapoi la cratita :)
Next Post: In ultima vreme… »

Reader Interactions

Comments

  1. Alina---Explora Cuisine says

    27/07/2011 at 2:13 am

    Foarte frumos post, iar pozele sunt superbe!!!

    Reply
  2. Andreea says

    27/07/2011 at 6:26 am

    Multumesc, Alina!:)

    Reply
  3. uca says

    27/07/2011 at 6:32 am

    O vacanta de nota 11 🙂

    Reply
  4. Andreea says

    27/07/2011 at 6:41 am

    asa e, o vacanta de vis! 🙂

    Reply
  5. Zazuza says

    28/07/2011 at 8:19 am

    intai trebuie sa remarc lumina fabuloasa din pozele tale! apoi sa iti multumesc pentru o atat de placuta calatorie virtuala 🙂

    Reply
  6. Andreea says

    28/07/2011 at 10:24 am

    lumina este meritul acestei minunate tari :), cat despre calatorie, cu mare placere!

    Reply
  7. Chef Chilly says

    31/07/2011 at 9:36 pm

    Ce mi-a placut postarea ta! Am citit totul cu mare atentie, pentru ca peste 10 zile vom merge si noi pe urmele voastre!
    Mersi pt ponturi – de abia astept!

    Reply
  8. Andreea says

    01/08/2011 at 7:44 am

    ce ma bucur ca te pot ajuta si eu cu ponturi, daca tot am fost si eu in sicilia pe urmele voastre :).daca mai ai nevoie de alte detalii,sa-mi zici :).vacanta placuta!

    Reply
  9. Anonymous says

    15/02/2012 at 1:26 pm

    Intradevar,foarte frumoasa Portugalia,am fost si eu de mai multe ori si inca nu m-am saturat!!Recomand cu caldura aceasta destinatie,avem multe de invatat de la ei

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Desertul meu preferat de mâncat la cafea: biscuiții cu ciocolată.
Am tot poftit la ei în ultima vreme, așa că aseară i-am copt, ca să îi savurez în dimineața asta.
Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
#chocolatecookies #chocolateoverload #cookies #coffeetime #homebaked #inmykitchen #myopenkitchen #coffeegram
Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atun Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atunci când am început să fac pâine cu maia. O lungă perioadă de timp am pregatit doar rețeta aceasta și nu mă mai săturam de ea. Apoi am descoperit pâinea țărănească și mi-a fost mai la îndemână să o pregătesc pentru că nu mai necesita să fac soaker sau să prăjesc semințe, așa că în ultima vreme am făcut doar pâine țărănească. 
Văzând în unele Story-uri de la voi pâinea cu semințe, mi s-a făcut dor de ea, așa că ieri am pregătit aluatul și am am copt-o. Mirosul acestei pâini nu se compară cu nimic, iar gustul e senzațional.
Rețeta acestei pâini este pe blog.
.
.
.
.
.
.

#bread #naturallyleavened #seededbread #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #maianaturala #thebakefeed
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu gutui si caramel de curmale

Desert de weekend

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·