• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Oladi

02/08/2022 By Andreea 2 Comments

Am descoperit acum vreo 2 ani rețeta de oladi la Mihaela Negrescu și de atunci le fac aproape săptămânal. Sunt cele mai ușor de făcut clătite de tip pancakes și sunt foarte bune. E nevoie de doar 4 ingrediente (ou, chefir, făină și bicarbonat) și ies foarte pufoase și fragede.

Eu am mai făcut oladi și cu alt tip de iaurt, chiar și cu unele mai groase, gen iaurt grecesc, dar pe care l-am amestecat cu niște lapte că să aibă o consistență mai lichidă (ca cea de chefir). Cel mai mult ne place să mâncam oladi cu smântână acră și gem de fragi, însă de-a lungul timpului, am pus deasupra lor tot felul de fructe (căpșuni, afine, mure, zmeură, piersici, kaki, banane, pere) cu sirop de arțar și chiar și alte gemuri, în special în perioada de iarnă.


Oladi
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
20 mins
 
Ingrediente
  • 1 ou
  • 330 ml chefir (sau sana, iaurt de băut)
  • 150 gr făină
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
Preparare
  1. Într-un bol se bate oul.
  2. Se adaugă chefirul și se amestecă bine cu un tel.
  3. Se adaugă făina și bicarbonatul și se omogenizează aluatul cu telul.
  4. Se încinge bine o tigaie pe foc, apoi se unge cu un strop de ulei de floarea soarelui.
  5. Se pun în tigaie câte două linguri de aluat pentru fiecare oladi.
  6. Se prăjesc timp de 2 minute pe fiecare parte (se poate adapta timpul și în funcție de intensitatea focului).
  7. Oladi se servesc cu smântână și gem sau fructe proaspete și sirop de arțar.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Mix de seminteMix de seminte
  • Pate de ficat de casa cu stafidePate de ficat de casa cu stafide
  • Dahl cu linte si conopida si o invitatie cu aroma indianaDahl cu linte si conopida si o invitatie cu aroma indiana
  • GogosiGogosi

Filed Under: Uncategorized

Previous Post: « Banana bread fara zahar
Next Post: Tort de ciocolată cu mure »

Reader Interactions

Comments

  1. Dana says

    02/11/2022 at 9:14 am

    Buna, Andreea!
    Mereu cand vad ca postezi oladi pe instagram imi faci pofta! 🙂 Asa ca azi vreau sa ma pun pe treaba. Am, totusi, o intrebare. In descriere scrie praf de copt, dar la ingrediente si reteta scrie de bicarbonat de sodiu. Imi poti spune ce trebuie exact?

    Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      10/11/2022 at 5:29 pm

      Buna, Dana! E vorba de bicarbonat, gresisem in descriere. Acum am corectat, multumesc de atentionare.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri margarete

Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·