Am descoperit acum vreo 2 ani rețeta de oladi la Mihaela Negrescu și de atunci le fac aproape săptămânal. Sunt cele mai ușor de făcut clătite de tip pancakes și sunt foarte bune. E nevoie de doar 4 ingrediente (ou, chefir, făină și bicarbonat) și ies foarte pufoase și fragede.
Eu am mai făcut oladi și cu alt tip de iaurt, chiar și cu unele mai groase, gen iaurt grecesc, dar pe care l-am amestecat cu niște lapte că să aibă o consistență mai lichidă (ca cea de chefir). Cel mai mult ne place să mâncam oladi cu smântână acră și gem de fragi, însă de-a lungul timpului, am pus deasupra lor tot felul de fructe (căpșuni, afine, mure, zmeură, piersici, kaki, banane, pere) cu sirop de arțar și chiar și alte gemuri, în special în perioada de iarnă.
- 1 ou
- 330 ml chefir (sau sana, iaurt de băut)
- 150 gr făină
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- Într-un bol se bate oul.
- Se adaugă chefirul și se amestecă bine cu un tel.
- Se adaugă făina și bicarbonatul și se omogenizează aluatul cu telul.
- Se încinge bine o tigaie pe foc, apoi se unge cu un strop de ulei de floarea soarelui.
- Se pun în tigaie câte două linguri de aluat pentru fiecare oladi.
- Se prăjesc timp de 2 minute pe fiecare parte (se poate adapta timpul și în funcție de intensitatea focului).
- Oladi se servesc cu smântână și gem sau fructe proaspete și sirop de arțar.
Dana says
Buna, Andreea!
Mereu cand vad ca postezi oladi pe instagram imi faci pofta! 🙂 Asa ca azi vreau sa ma pun pe treaba. Am, totusi, o intrebare. In descriere scrie praf de copt, dar la ingrediente si reteta scrie de bicarbonat de sodiu. Imi poti spune ce trebuie exact?
Multumesc!
Andreea says
Buna, Dana! E vorba de bicarbonat, gresisem in descriere. Acum am corectat, multumesc de atentionare.