• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Biscuiți cu parmezan și mac

27/12/2022 By Andreea Leave a Comment

De când am văzut poza acestor biscuiți cu parmezan și mac pe net, am salvat rețeta și am vrut să îi fac neapărat pentru că mi s-a părut că arată genial și presimțeam că și gustul se va ridica la același nivel.

După ce i-am făcut prima dată mi-am dat seama că biscuiții aceștia sunt într-adevăr extrem de buni. Doar că atunci i-am tăiat un pic prea subțire și i-am lăsat ceva mai mult în cuptor, așa că s-au copt prea tare. Am adaptat ușor rețeta originală a lui Mary Berry și a doua oară au ieșit perfecți.
Biscuiții sunt foarte fragezi, crocanți, sfărâmicioși, cu un gust minunat de unt și parmezan, completați de textura semințelor de mac. Se pot mânca ca atare, dar sunt excelenți și de pus pe un platou cu brânzeturi sau de mâncat cu pastă de feta, pastă de ricotta, salată turcească de morcovi, pastă de macrou afumat sau chiar de ton sau somon.
Biscuiți cu parmezan și mac
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 20
Ingrediente
  • 75 gr unt
  • 30 gr griș
  • 50 gr făină albă
  • ½ linguriță de praf de copt
  • 50 gr parmezan ras fin
  • ½ linguriță de muștar
  • 20 gr de miez de nucă tocat
  • 10 gr de semințe de mac
Preparare
  1. Într-un robot de bucătărie se pun untul tăiat in cuburi, grișul, făina, praful de copt, parmezanul ras, mustarul și miezul de nucă tocat. Se mixează în jur de 1 minut, până când aluatul se adună într-o bilă.
  2. Se transferă pe blatul ușor înfăinat și se formează într-un baton de aproximativ 15 cm lungime, cu un diametru de 3-4 cm.
  3. Semințele de mac se pun pe un tocător, iar batonul de aluat se rostogolește prin ele, acoperindu-l peste tot cu mac.
  4. Batonul se învelește cu folie alimentară și se bagă la congelator pentru 30 de minute.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  6. Aluatul se scoate din congelator și se taie în felii de aprox. 0.8 cm (cam cat grosimea unui capac de borcan). Mie mi-au ieșit 19 bucăți.
  7. Se așază rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, până se rumenesc ușor.
  8. Se mai lasă în tavă 5 minute, apoi se transferă pe un grătar de răcire pentru a se răcori complet.
3.5.3251

Articole asemanatoare:

  • Chec cu ricotta, portocală și macChec cu ricotta, portocală și mac
  • Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezanCiuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
  • Prăjitură franțuzească cu merePrăjitură franțuzească cu mere
  • Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: biscuiti, mac, parmezan, unt

Previous Post: « Pui cu portocale și ierburi aromatice
Next Post: Lipii grecești »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu smantana si nuci

Tort cu cirese si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·