De când am văzut poza acestor biscuiți cu parmezan și mac pe net, am salvat rețeta și am vrut să îi fac neapărat pentru că mi s-a părut că arată genial și presimțeam că și gustul se va ridica la același nivel.
După ce i-am făcut prima dată mi-am dat seama că biscuiții aceștia sunt într-adevăr extrem de buni. Doar că atunci i-am tăiat un pic prea subțire și i-am lăsat ceva mai mult în cuptor, așa că s-au copt prea tare. Am adaptat ușor rețeta originală a lui Mary Berry și a doua oară au ieșit perfecți.
Biscuiții sunt foarte fragezi, crocanți, sfărâmicioși, cu un gust minunat de unt și parmezan, completați de textura semințelor de mac. Se pot mânca ca atare, dar sunt excelenți și de pus pe un platou cu brânzeturi sau de mâncat cu pastă de feta, pastă de ricotta, salată turcească de morcovi, pastă de macrou afumat sau chiar de ton sau somon.
Biscuiți cu parmezan și mac
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 20
Ingrediente
- 75 gr unt
- 30 gr griș
- 50 gr făină albă
- ½ linguriță de praf de copt
- 50 gr parmezan ras fin
- ½ linguriță de muștar
- 20 gr de miez de nucă tocat
- 10 gr de semințe de mac
Preparare
- Într-un robot de bucătărie se pun untul tăiat in cuburi, grișul, făina, praful de copt, parmezanul ras, mustarul și miezul de nucă tocat. Se mixează în jur de 1 minut, până când aluatul se adună într-o bilă.
- Se transferă pe blatul ușor înfăinat și se formează într-un baton de aproximativ 15 cm lungime, cu un diametru de 3-4 cm.
- Semințele de mac se pun pe un tocător, iar batonul de aluat se rostogolește prin ele, acoperindu-l peste tot cu mac.
- Batonul se învelește cu folie alimentară și se bagă la congelator pentru 30 de minute.
- Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
- Aluatul se scoate din congelator și se taie în felii de aprox. 0.8 cm (cam cat grosimea unui capac de borcan). Mie mi-au ieșit 19 bucăți.
- Se așază rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, până se rumenesc ușor.
- Se mai lasă în tavă 5 minute, apoi se transferă pe un grătar de răcire pentru a se răcori complet.
Leave a Reply