• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ardei umpluți

Dacă mă întrebai în copilărie care e mâncarea mea preferată, răspundeam”ardei umpluți”. Așa că atunci când am crescut, asta a fost una dintre primele mâncăruri pentru care i-am cerut mamei rețeta. Acum pregătesc ardei umpluți destul de des pentru familia mea și au devenit și una dintre mâncărurile preferate ale fetiței mele.

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: ardei, carne tocata

Banana bread cu discard de maia

Discardul de maia este acel rest de maia hrănită de care nu mai ai nevoie. Dacă nu vrei să arunci acest rest, îl poți folosi în diverse rețete imediat după hrănire, sau îl poți aduna într-un borcan și îl poți păstra la frigider și aduna mai mult, el putând fi utilizat și dacă nu e…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: banana bread, banane, chec, maia

Pavlova cu lemon curd și afine

Anul acesta de ziua mea am ales ca tortul meu să fie o pavlova cu lemon curd și afine. A fost un real succes, iar mama a spus că de mult nu a mai mâncat un desert atât de bun și că neapărat vrea să îl pregătească și ea.

Filed Under: desert, retete Tagged With: afine, bezea, lamaie, pavlova

Vacanță la Londra cu copilul

Am mai fost la Londra de 4 ori până acum și pot spune că este orașul meu preferat dintre toate cele pe care le-am vizitat. Energia orașului, diversitatea lui, restaurantele, piețele, parcurile, muzeele creează pentru mine locul perfect pentru explorat și experimentat lucruri noi. Ultima oară am fost la Londra în 2016 și de atunci…

Read More »

Filed Under: recomandari, travel, vacanta

Focaccia cu maia – versiunea îmbunătățită

Rețeta îmbunătățită de focaccia cu maia . Mi-am dorit să obțin o focaccia mai pufoasă și mai alveolată și am modificat puțin varianta inițială a rețetei. Am crescut hidratarea și procentul de maia din aluat și am schimbat timpii de dospire. Rezultatul a fost excelent, focaccia a fost exact cum mi-am dorit: aerată, elastică și…

Read More »

Filed Under: paine, retete Tagged With: focaccia, maia, paine

Cum am făcut maia de la zero. Povestea lui Lili.

Prima mea maia naturală am primit-o la un curs de pâine cu maia susținut de Codruța Popa în 2012. Am folosit acea maia timp de 4-5 ani, până când, din greșeală, mama mi-a aruncat-o. Între timp, o prietenă mi-a adus o maia de la o brutărie din Cluj, pe care am folosit-o o bună perioadă…

Read More »

Filed Under: paine, retete Tagged With: maia, paine, paine cu maia

Paste puttanesca

Pe cât este de simpla, pe atât este de gustoasă această rețetă de paste puttanesca. De multe ori când îmi doresc să fac paste, mă duc cu gândul la ea pentru că e delicioasă și se face în mai puțin de 30 de minute. Mie îmi place să o pregătesc cu spaghetti sau cu penne…

Read More »

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare Tagged With: italian, paste, peste, rosii

Tocană de fasole cu ciuperci

Îmi doresc să includ cel puțin o dată pe săptămână o mâncare vegană în meniul nostru. Căutând o astfel de rețetă, am dat de această tocană de fasole cu ciuperci la Love and Lemons. Față de rețeta originală, am renunțat la vin, însă am folosit oțetul balsamic la călirea ciupercilor, pentru un plus de aromă.

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: ciuperci, fasole, meal plan 4, post, tocana, vegan

Vită cu broccoli

Cea mai bună rețetă pe care am descoperit-o în ultima vreme: vită cu broccoli. Am făcut-o de 4 ori în ultimele 2 luni și ne place atât de mult încât am mânca-o săptămânal. Se face destul de simplu, iar dacă te miști rapid, în 30 de minute e gata.

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: broccoli, vita

Ciorbă de vită

Fac des ciorbă și una dintre cele pe care le fac cel mai des este ciorba de vită. Ciorba clasică pentru mine este cea acrită cu borș, pentru că așa a pregătit-o mama dintotdeauna și așa am mâncat-o toată copilăria. La noi acasă nu se făceau ciorbe fară borș, de aceea noi spunem ciorbelor ‘borș’…

Read More »

Filed Under: retete, supa Tagged With: ciorba, vita

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Go to page 4
  • Go to page 5
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 43
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)

Chec cu ricotta, portocală și mac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes

Croissant French toast

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·