Granola este un mix de fulgi de ovăz cu nuci, semințe și fructe uscate, ce se poate mânca la micul dejun cu iaurt sau lapte. Eu o pregătesc des acasă pentru că îmi place să combin ingredientele după preferințele noastre. Am încercat acum câțiva ani rețeta aceasta cu unt de cocos și sirop de arțar…
Ricotta dip
Am descoperit acest ricotta dip acum un an și de atunci l-am făcut de cel puțîn 10 ori. Este o pastă caldă cu mai multe tipuri de brânză: ricotta, mozzarella și parmezan, plus niste roșii uscate, usturoi, coajă de lămâie, rozmarin și nuci, rezultatul este cremos, aromat și extrem de gustos. Este aperitivul perfect pentru…
Salată cu fasole și roșii uscate
Am descoperit această salată cu fasole și roșii uscate anul trecut și a devenit instant preferata mea, am făcut-o de 4 ori într-o lună. Este o salată acrișoară, ceea ce mie îmi place foarte mult, însă dacă voi nu sunteți mari iubitori de acru, puteți reduce din cantitatea de oțet balsamic sau zeamă de lămâie…
Salată cu linte, cartofi dulci și ceapă murată
Această salată cu linte, cartofi dulci și ceapă murată a fost o descoperire delicioasă pe care am făcut-o anul trecut. Este hrănitoare și extrem de gustoasă. O puteți pregăti și într-o variantă vegană/ de post dacă înlocuiți iaurtul grecesc cu un iaurt vegan sau un dressing pe bază de ulei de măsline, zeamă de lămâie,…
Prăjitură Tosca
Am mai făcut prăjitură Tosca acum câțiva ani și țin minte că mi-a plăcut foarte mult, însă nu am reușit atunci să îi fac poze și să postez rețetă pe blog. Am refăcut-o de Revelion, acum câteva săptămâni și a fost atât de apreciată în familia noastră încât am hotărât să scriu rețeta cât mai…
Chifteluțe de pui cu ricotta în sos de roșii
Am văzut aceasta rețetă de chifteluțe de pui cu ricotta anul trecut pe pagina de Instagram a lui Julius Roberts și m-am îndrăgostit de ea la prima vedere. Am făcut-o la scurt timp și a intrat pe lista noastră de rețete preferate. Este definiția perfectă a unui ‘comfort food‘ și se face destul de ușor….
Salată cu pui și mere
Aceasta salată cu pui și mere e senzațională! Nouă ne-a plăcut atât de mult încât am făcut-o două zile la rând. Prima oară am folosit piept de pui de la o friptură de pui la cuptor, iar a doua oară am făcut pieptul de pui la Airfryer. Puteți folosi și pui rotisat cumpărat pentru o…
Supă de linte cu dovleac
Dintre toate supele de linte pe care le-am făcut de-a lungul timpului, această supă de linte cu dovleac este preferata mea. Dovleacul oferă supei un gust dulceag, iar laptele de cocos îi dă cremozitate și o aromă deosebită. Este o supă hrănitoare și gustoasă, perfectă pentru sezonul rece și ideală de inclus într-un meniu de…
Supă cu lapte de cocos, creveți și legume
Am făcut prima dată această supă cu lapte de cocos, creveți și legume acum iarna trecută, când aveam nevoie de o rețetă rapidă pentru cină. Mi s-a părut delicioasă, însă ce mi-a plăcut și mai mult a fost că e gata în 30 de minute cu totul.
Cod cu năut, linte și roșii
Vara aceasta am mai pus o rețetă pe lista noastră de mâncăruri preferate. Acest cod cu năut, linte și roșii la cuptor a pornit de la o idee pe care o salvasem acum ceva timp, dar pe care am modificat-o în funcție de ce mai aveam în frigider și mi s-a părut că se potrivește.