• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciorbă de vită

17/01/2024 By Andreea Leave a Comment

Fac des ciorbă și una dintre cele pe care le fac cel mai des este ciorba de vită. Ciorba clasică pentru mine este cea acrită cu borș, pentru că așa a pregătit-o mama dintotdeauna și așa am mâncat-o toată copilăria. La noi acasă nu se făceau ciorbe fară borș, de aceea noi spunem ciorbelor ‘borș’ :).

Modalitatea în care prepar ciorba am învățat-o de la mama și aplic aceeași tehnică și la ciorba de pui/ găină. Puteți omite carnea și puteți face, după aceiași pași, o ciorbă de legume. Dacă doriți, puteți mări cantitatea de cartofi sau puteți folosi tăiței pe care îi puneți la fiert, la final, după ce fierbe borșul, în ultimele minute (câte sunt necesare pentru fierberea tăițeilor).

Eu nu cântăresc niciodată ingredientele, le pun la ochi, dar pentru aceasta rețetă am estimat cantitățile necesare. Însă vreau să știți că nu e necesar să le respectați exact ca în rețetă, puteți adapta cantitățile.

Ciorbă de vită
 
Print
Timp de preparare
40 mins
Timp de gatire
90 mins
Timp total
2 hours 10 mins
 
Portii: 8-10
Ingrediente
Pentru supa de carne
  • 2 bucăți de rasol de vită cu os (aprox. 1 kg)/ carne de pui (aripi, piept cu os, pulpe, spate)
  • o ceapă
  • un morcov
  • un păstârnac
  • o bucată de țelină rădăcină (aprox. 50 gr)
  • pătrunjel (câteva tulpini de pătrunjel proaspăt sau o rădăcină)
  • sare (în jur de două lingurițe pun eu)
  • aproximativ 3 litri de apă
Pentru ciorbă
  • o ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui (eu folosesc și de măsline)
  • 2-3 cartofi
  • 500 - 800 gr de roșii tocate din conservă
  • 5 -6 linguri de zarzavat din conservă
  • 500 - 600 ml de borș
  • o legatira de leuștean
  • alte verdețuri (pătrunjel, lobodă, ștevie)
Preparare
  1. Ingredientele pentru supa de carne se fierb până când carnea se desface ușor de pe oase. Eu obișnuiesc să le fierb în multicooker, sub presiune, pentru aproximativ 30 - 40 de minute pentru carnea de vită sau 20-30 de minute pentru carnea de pui/găină. După ce se termină programul de presiune, mai las cam 30 de minute să elibereze aparatul presiunea, apoi o eliberez manual. Pe plită se pot fierbe în jur de 60 de minute sau până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
  2. După ce fierbe supa, se scoate carnea și se curăța de pe oase. Se scot și legumele, iar morcovii se taie în bucăți mari (eu îi pun la final în ciorbă) și se strecoară supa.
  3. Ceapa se toaca mărunt, iar morcovii se rad pe răzătoarea mare.
  4. Cartofii se taie în cuburi mici.
  5. Se pune o oală mare pe plită (puteți face asta și în multicooker pe Saute), se pun 2 linguri de ulei, ceapa tocată și morcovii rași. Se călesc împreună în jur de 5 minute, până se înmoaie.
  6. Se toarnă supa în oală, apoi se pun cartofii și se lasă să fiarbă până când sunt aproape fierți (aprox. 15 minute).
  7. Se adaugă în oală roșiile tocate, zarzavatul și se aduc toate la punctul de fierbere.
  8. Se toarnă cam borșul și se lasă din nou să ajungă la punctul de fierbere.
  9. Se adaugă carnea curățată de pe oase și morcovii fierți.
  10. Se mai pune sare dacă e nevoie, apoi se oprește focul și se adaugă verdeața tocată.
3.5.3251

 

Filed Under: retete, supa Tagged With: ciorba, vita

Previous Post: « Terci de ovăz cremos
Next Post: Vită cu broccoli »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cremă de lămâie

Prajitura cu portocale rosii la aniversare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·