Am pus rețeta asta de quiche rapid cu ciuperci într-un meal plan acum câteva săptămâni și de atunci am făcut-o de 3 ori, atât de mult ne-a plăcut. În loc de aluat, am folosit lipii libaneze, iar umplutura este o combinație delicioasă de ciuperci cu ceapă și pătrunjel.
Am plecat de la o rețetă a lui Mary Berry la care am adus câteva modificări și cred că ar merge foarte bine și cu alte umpluturi, cum ar fi șuncă, ton, somon, cârnați, broccoli, ardei gras, spanac, sparanghel, sau dovlecei. Se poate mânca atât caldă, alături de o salată, la prânz sau la cină sau rece, ca gustare.
Quiche rapid cu ciuperci
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 5-6
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- o ceapă mare
- 350 gr ciuperci
- ½ linguriță usturoi pudră
- ½ linguriță cimbru uscat
- 4 ouă
- 180 ml smântână lichidă
- 120 ml lapte
- 2 linguri (10 gr) pătrunjel tocat
- 200 gr cașcaval (puteți folosi și cheddar sau mozzarella pentru pizza)
- 2 lipii (eu am folosit libaneze)
- sare, piper
Preparare
- Ceapa se toaca mărunt.
- Ciupercile se taie în cuburi mici.
- Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, se adaugă ceapa și se călește în jur de 5 minute.
- Se adaugă ciupercile, sare, piper, pudra de usturoi și cimbrul și se călesc aproximativ 20 de minute, până când ciupercile se rumenesc și se evaporă aproape tot lichidul.
- Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, căldură sus și jos.
- Într-un bol se pun ouăle, smântână, laptele, pătrunjelul, sare și piper și se amestecă bine. Se adaugă ⅔ din cantitatea de cașcaval dat pe răzătoarea mare.
- Într-o tavă (eu am folosit una ovală de aprox. 20x25 cm) se pune hârtie de copt și înăuntrul ei se așază cele două lipii, una peste alta, având grijă să uniți cat mai bine marginile, pentru a nu curge umplutura.
- Peste lipii se întind ciupercile călite, apoi se toarnă amestecul lichid. Pe deasupra se așază cașcavalul ras rămas.
- Se introduce tava în cuptor pentru aprox. 30 de minute, până când suprafața tartei devine rumenă.
Nabe says
Foarte bună tarta, ușor și rapid de făcut