• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Quiche rapid cu ciuperci

03/03/2025 By Andreea 1 Comment

Am pus rețeta asta de quiche rapid cu ciuperci într-un meal plan acum câteva săptămâni și de atunci am făcut-o de 3 ori, atât de mult ne-a plăcut. În loc de aluat, am folosit lipii libaneze, iar umplutura este o combinație delicioasă de ciuperci cu ceapă și pătrunjel.

Am plecat de la o rețetă a lui Mary Berry la care am adus câteva modificări și cred că ar merge foarte bine și cu alte umpluturi, cum ar fi șuncă, ton, somon, cârnați, broccoli, ardei gras, spanac, sparanghel, sau dovlecei. Se poate mânca atât caldă, alături de o salată, la prânz sau la cină sau rece, ca gustare.

Quiche rapid cu ciuperci
 
Print
Timp de preparare
50 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
1 hour 20 mins
 
Portii: 5-6
Ingrediente
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă mare
  • 350 gr ciuperci
  • ½ linguriță usturoi pudră
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • 4 ouă
  • 180 ml smântână lichidă
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri (10 gr) pătrunjel tocat
  • 200 gr cașcaval (puteți folosi și cheddar sau mozzarella pentru pizza)
  • 2 lipii (eu am folosit libaneze)
  • sare, piper
Preparare
  1. Ceapa se toaca mărunt.
  2. Ciupercile se taie în cuburi mici.
  3. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline, se adaugă ceapa și se călește în jur de 5 minute.
  4. Se adaugă ciupercile, sare, piper, pudra de usturoi și cimbrul și se călesc aproximativ 20 de minute, până când ciupercile se rumenesc și se evaporă aproape tot lichidul.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, căldură sus și jos.
  6. Într-un bol se pun ouăle, smântână, laptele, pătrunjelul, sare și piper și se amestecă bine. Se adaugă ⅔ din cantitatea de cașcaval dat pe răzătoarea mare.
  7. Într-o tavă (eu am folosit una ovală de aprox. 20x25 cm) se pune hârtie de copt și înăuntrul ei se așază cele două lipii, una peste alta, având grijă să uniți cat mai bine marginile, pentru a nu curge umplutura.
  8. Peste lipii se întind ciupercile călite, apoi se toarnă amestecul lichid. Pe deasupra se așază cașcavalul ras rămas.
  9. Se introduce tava în cuptor pentru aprox. 30 de minute, până când suprafața tartei devine rumenă.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Quiche cu galbioriQuiche cu galbiori
  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Quiche cu dovleac, branza de capra si smochineQuiche cu dovleac, branza de capra si smochine
  • Quiche cu sparanghel si somonQuiche cu sparanghel si somon

Filed Under: fel principal, retete, vegetarian Tagged With: ciuperci, quiche, tarta

Previous Post: « Salsa de mango
Next Post: Cartofi dulci umpluți »

Reader Interactions

Comments

  1. Nabe says

    08/03/2025 at 9:54 pm

    Foarte bună tarta, ușor și rapid de făcut

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Ciocolata de casa

Gomboti (galuste cu prune)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·