• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Muhammara

11/02/2025 By Andreea Leave a Comment

Muhammara e o pastă de ardei copți cu nuci și alte câteva ingrediente, care se pregătește rapid. De multe ori am folosit ardei copți din borcan, însă de data aceasta am copt eu ardeii pentru că mi se pare că gustul e mai bun cu ardei proaspăt copți. Este un aperitiv vegan (de post) delicios și merge foarte bine alături de niște lipii sau focaccia.


Muhammara
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 6-8
Ingrediente
  • 5 ardei kapia (sau 300 gr ardei copți, puteți folosi din cei la borcan, dar să nu fie cu oțet)
  • 40 gr miez de pâine (sau pesmet)
  • 100 gr miez de nucă
  • 2 linguri de sos de rodie
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • o lingură de concentrat de roșii
  • ½ linguriță de chimion măcinat
  • o lingură de ulei de măsline
  • un cățel de usturoi zdrobit
  • o linguriță de sare fulgi de ardei iute (opțional)
Preparare
  1. Ardeii se coc în cuptor, pe grătar sau în airfryer. Eu i-am ținut în airfryer 20 de minute la 200 de grade, iar la jumătatea timpului i-am întors, până când s-au rumenit bine pe toate părțile.
  2. Se scot ardeii într-un castron acoperit cu un capac și se lasă 10 minute.
  3. Ardeii se decojesc, se curăță de codiță și semințe și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
  4. Într-un robot de bucătărie cu lamă S se pune miezul de pâine și se mărunțește.
  5. Se adaugă ardeii, miezul de nucă și restul ingredientelor și se mixează în jur de un minut, până când pasta se omogenizează.
  6. Se transferă într-un bol și se decorează cu miez de nucă, pătrunjel și boabe de rodie.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Salată de morcovi cu quinoaSalată de morcovi cu quinoa
  • Salată cu fasole și roșii uscateSalată cu fasole și roșii uscate
  • Supă de linte cu dovleacSupă de linte cu dovleac

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: ardei, dip, post, vegan

Previous Post: « Lipii rapide
Next Post: Pastă de somon »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chifle dulci cu stafide (cu maia)

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Oua turcesti

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·