Am făcut aceast chec cu ricotta, portocală și mac prima dată acum un an și a fost un mare succes la noi în familie. Combinația de arome și texturi a fost delicioasă, însă blatul a ieșit ușor cam umed, iar eu mi-am dorit să testez o variantă în care blatul să iasă mai pufos.
Am refăcut checul ajustând cantitățile din rețeta inițială și am ajuns la o variantă care a ieșit așa cum îmi imaginam: cu un blat pufos, nu foarte dulce, aromat și cu textura ușor crocantă dată de semințele de mac.
Chec cu ricotta, portocală și mac
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 130 gr zahăr
- coaja de la o portocală
- 3 ouă
- 250 gr ricotta
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri de suc de portocale
- 3 lingurițe de semințe de mac
- 180 gr făină
- 2 lingurițe praf de copt
- un praf de sare
Preparare
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
- Într-un bol se amestecă bine zahărul cu coaja de portocală.
- Se adauga ouăle și se bat cu un tel, împreună cu zahărul.
- Se adaugă ricotta, uleiul de măsline și sucul de portocale.
- Se amestecă bine, apoi se încorporează semințele de mac și făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se omogenizează totul cu un tel sau o lingură.
- Aluatul se toarnă într-o tavă de chec cu hârtie de copt (tava mea este de 21 x 11 cm).
- Checul se coace timp de aprox. 50 de minute.
- Verificați dacă este copt introducând o scobitoare în chec, dacă aceasta iese uscată, checul este gata.
Faude says
Arata delicios! Cu siguranta o voi incerca.
LORE says
Bună,
Oare poate fi înlocuită ricotta cu mascalpone?
Sau se schimba toată treaba?
Mulțumesc.
Andreea says
Eu nu am testat, dar cred ca ar merge.
Ema says
Am reusit sa fac astazi checul si a iesit minunat. Am inlocuit uleiul de masline cu unt topit pentru ca uleiul meu are un gust foarte intens si imi era teama ca afecteaza prea mult gustul checului. E minunata aroma de portocala si macul crunchy 🙂 Super reteta.
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut! Multumesc pentru feedback!
Oana H says
Buna! Ai pus aceeasi cantitate de unt topit ca si cea de ulei de masline? Multumesc!