Această pastă de somon este unul dintre aperitivele preferate la noi acasă. O pregătesc aproape de fiecare dată când avem musafiri. Se pregătește în 10 minute și este foarte gustoasă, chiar și Petrei îi place mult. Noi o mâncam de obicei cu focaccia proaspătă, dar merge bine și cu felii de baghetă.
Pastă de somon
Timp de preparare
Timp total
Portii: 6-8
Ingrediente
- 100 gr somon afumat (puteți folosi și alt tip de pește afumat sau din conservă, dar dacă e în lichid, trebuie scurs bine)
- 200 gr cremă de brânză
- 50 gr smântână fermentată
- o lingură de capere în oțet
- câteva fire de mărar/ pătrunjel
- o ceapă verde
- o lingură de zeamă de lămâie
- coaja de la un sfert de lămâie netratată
- piper proaspăt măcinat
- sare (doar dacă e nevoie)
Preparare
- Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se mixează 1-2 minute, până când se obține o pastă.
- Se transferă într-un castron și se decorează cu capere, mărar și ulei de măsline.
Leave a Reply