• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Gustul Romei

29/12/2013 By Andreea 5 Comments

Nu puteam incheia anul fara sa va povestesc despre cea mai frumoasa aventura culinara din 2013. Va vine sa credeti ca nu am apucat sa scriu despre excursia la Roma, la Taste Festival? Mie nu prea…Adevarul este ca perioada respectiva a fost foarte plina de activitati legate de mutare, incat nu reuseam niciodata sa ma asez cateva ore la calculator, ca sa pot povesti tot ce s-a intamplat acolo. Am tot amanat si uite ca au trecut fix trei luni de cand redescopeream Roma si ma bucuram de toate surprizele pe care mi le oferea.
Castel Sant Angelo
Fontana di Trevi_night

Pot spune ca intr-adevar am redescoperit Roma in cele trei zile in care am vizitat-o. Nu stiu cum, insa dupa primele doua dati cand am fost acolo, n-am ramas cu o impresie prea buna. Dar de data aceasta, am avut mai mult timp la dispozitie ca sa o descopar. M-am plimbat pe stradute, am mancat inghetata de la toate gelateriile pe care le-am intalnit si m-am bucurat de toate peisajele desprinse din vederi, de care dadeam cu nasul, dupa fiecare colt.

Vittorio Emanuelle

Povestea cu excursia la Roma a pornit de la provocarea lansata de Electrolux, de a ne organiza un stand culinar cu care am vrea sa ne prezentam la un festival Taste. Am inceput prin a face planuri, schite, meniuri si strategia de promovare. Eram atat de entuziasmata de proiectul asta, care ma scosese din zona mea de confort si visam cu ochii deschisi la ce mi-ar placea sa fac 3 zile in Roma. Ba chiar intr-o noapte n-am putut dormi de nerabdare, desi concursul nici nu se terminase.
Cand am aflat ca ma numar printre castigatori am fost atat de fericita si am inceput imediat sa pun pe lista locurile in care voiam sa ajung (majoritatea restaurante sau gelaterii 🙂 ).

Alaturi de mine, celelalte doua norocoase au fost Dana si Mihaela, pe care m-am bucurat tare mult sa le cunosc.

In prima zi, dupa ce am vizitat Piazza del Popolo si Piazza di Spagna, am ajuns la prima cafenea de pe lista, unde o prietena mi-a recomandat sa ajung pentru a testa inghetata. Cafe Ciampini este foarte aproape de Piaza di Spagna, mai exact, la capatul superior al scarilor spaniole, undeva in stanga, in piata Trinita dei Monti.
Am incercat aromele de zabaione si fistic, care au fost foarte bune.

IMG_5564
IMG_5586

Apoi, dupa o lunga plimbare in cautarea unui restaurant de pe lista, pe care l-am gasit inchis, ne-am oprit la Locanda di Bacco, un restaurant dragut, cu masute pe trotuar, unde am mancat niste portii enorme si gustoase de paste.

IMG_5598

Urmatoarea zi a fost ziua cea mare in care trebuia sa mergem la Taste Festival, insa inainte de asta, am mers in vizita la Mercato Trionfale, cea mai mare piata din Roma. In timp ce majoritatea turistilor se indreptau catre Vatican, noi mergeam in directia opusa, catre piata :).
In ultimii ani mi-am facut o obisnuinta din a vizita pietele din orasele pe care le vizitez. Mi se pare ca acolo gasesc cele mai autentice simboluri culinare locale si pot lua pulsul traditiilor gastronomice si stilului de viata al localnicilor. 

IMG_5613

IMG_5606
IMG_5620
In Italia, e clar, oamenilor le place mancarea. In piete vezi oameni de toate varstele care se aprovizioneaza cu fructe, legume, branzeturi si peste sau fructe de mare, toate proaspete si diversificate.
 IMG_5632
IMG_5688
IMG_5646
Desi, din pacate, in vacante, nu pot sa ma bucur de cumparaturi asa cum mi-as dori, pentru ca n-am mereu ocazia de a putea gati, caut sa cumpar si eu cate ceva deosebit, cu care sa ma intorc acasa.
De data asta mi-am luat niste lamai netratate, mult parmezan, o alta specialitate de branza de capra si cateva flori de dovlecei. Acestea din urma s-au ofilit pana in Bucuresti, insa parmezanul a meritat. Are cu totul alta aroma decat cel care se gaseste la noi in supermarket-uri.
IMG_5657
IMG_5674
Cateva ore mai tarziu, ajungeam la Auditorium Parco della Musica, unde se desfasura festivalul Taste of Roma.

Zeci de standuri erau pregatite cu preparate sofisticate sau traditionale, cu demonstratii culinare sau workshop-uri si chiar cu accesorii pentru gatit.

IMG_5694
IMG_5696
Imediat cum am ajuns, am intrat la workshop-urile la care eram inscrise. Primele au fost Dana si Otilia, care au pregatit niste paste fara gluten, cu branza si sunca, iar apoi eu si Mihaela am facut tot paste, de data asta spaghetti cu cod, branza si licorice. Cand am auzit prima oara ce urma sa gatim, mai ca voiam sa schimb locul pentru reteta cealalta, pentru ca eu nu pot sa suport licoricea. Stiti, bomboanele acelea negre cu gust foarte puternic de lemn dulce…yacks! Insa, am decis sa experimentez si sa vad cum se poate folosi licoricea in mancare. Am avut o surpriza tare placuta cand am descoperit ca acest condiment, de fapt, are o aroma foarte subtila de lemn dulce, insa se aseamana foarte tare cu cafeaua instant la miros si gust. Dupa aceasta experienta, chiar mi-am cumparat praf de licorice cand am ajuns acasa. Asta da, descoperire culinara :).
IMG_5727
IMG_5732
Am vizitat toate standurile si am urmarit bucatarii in actiune, insa din dorinta de a le analiza cat mai bine pe toate, am pierdut timpul si n-am apucat sa mananc mai nimic din preparatele spectaculoase cu care venisera reprezentantii restaurantelor romane.
   IMG_5762
IMG_5783
IMG_5769
Noroc cu Otilia, care a luat un desert fabulos cu un bulgare de albus care avea inauntru o crema, servit cu un fel de supa si un crumble delicios. A fost unul din cele mai bune deserturi pe care le-am gustat vreodata. Apoi, pentru ca nu m-am putut abtine, mi-am mai luat o inghetata de la Otaleg, cu trei arome: zmeura, ricotta cu scortisoara si pepene galben cu bere. Asta a fost apogeul inghetatei in Roma. Foarte, foarte gustoase dar si speciale aromele. Iar cand voi reveni la Roma, voi trece neaparat pe la ei (de trei ori pe zi 🙂 ).
IMG_5800
IMG_5799
A urmat o demonstratie culinara unde am urmarit cum se prepara o reteta destul de sofisticata, surpriza, tot cu paste :), de data asta un fel de carbonara reinventata, cu paccheri (niste paste in forma de tub scurt), umplute cu spuma de branza si cu topping de sunca.
IMG_5785
IMG_5833
Timpul a trecut foarte repede si am plecat de la festival mai repede decat ne doream, deoarece la jumatatea zilei, evenimentul se incheia pentru o pauza de cateva ore, astfel incat bucatarii sa se pregateasca pentru partea a doua de gatit, care incepea pe seara.
IMG_5780
Dupa cateva ore de plimbat prin oras, ne-am oprit la o noua gelaterie, de data aceasta, una recomandata de Tripadvisor, Gelateria Valentino. Din pacate, aici am avut cea mai mare dezamagire. Inghetata a fost mediocra si nu se compara cu altele pe care le-am incercat. Daca tot veni vorba de Tripadvisor, in vacanta asta mi-am dat seama ca acest site nu e chiar cel pe mana caruia ar trebui sa merg. Cred ca unele restaurante sunt foarte populare din cauza locatiei, insa nu neaparat pentru ca sunt cele mai bune. Pe baza review-urilor de acolo, am mers si la o pizzerie de langa Fontana di Trevi, care a fost o noua dezamagire totala. Am nimerit niste pizza cu maioneza…Atat am avut de zis :(.
IMG_5896
In ultima zi am avut ocazia sa vizitez Pantheonul, Colloseum-ul, Forul Roman, castelul Sant Angelo si am zarit din departare Vaticanul. In piata Pantheonului am gasit un loc tare dragut, L’antica Salumeria, in care se preparau panini (sandvisuri) proaspete cu tot felul de ingrediente. Erau destul de multi oameni la coada, iar o turista din fata mea i-a spus vanzatorului ca de cate ori vine din Argentina la Roma, se opreste la ei sa manance un sandvis :).

IMG_5973

IMG_6038

IMG_6084

IMG_6053

IMG_6050

Inainte de a ne indrepta spre aeroport, am facut o ultima plimbare pe Via della Croce, una din strazile centrale din Roma, unde am dat peste o brutarie tare frumos amenajata, Grano, frutta e farina. Am luat o pizza cu hribi extraordinar de buna, insa destul de scumpa. Dar atat de mult mi-a placut locul acesta, incat, as reveni cu siguranta.

IMG_6086
IMG_6085
In final, nu am vrut sa plecam din Italia fara sa incercam un tiramisu. Iar pe net gasisem ca cel mai bun tiramisu din Roma se gaseste la cofetaria Pompi. Cand am ajuns acolo am fost surprinsa de spatiul micut care era plin de oameni care isi asteptau tiramisu-ul. Clar e un loc foarte popular. Am cumparat si eu un tiramisu clasic si o inghetata cu fructe de padure si fistic. Prajitura a fost buna, corect preparata, insa mi-e destul de greu sa cred ca e cel mai bun tiramisu din Roma :). Insa inghetata a fost dementiala. Cea de fructe de padure a fost extraordinara. Pompi e cu siguranta un loc unde merita incercata inghetata, pretul fiind la fel cu cele din alte gelaterii, iar portia e foarte generoasa.
IMG_6090
IMG_6107
IMG_6093
 Concluziile mele in urma acestei excursii au fost ca Roma e chiar draguta si merita vizitata, ca odata ce ai ajuns in Italia trebuie sa mananci inghetata din cat mai multe locuri, ca la Taste Festival as vrea sa merg din nou la anul, dar la Londra si ca licoricea nu e rea deloc :).

Daca ajugenti la Roma si incercati unul din locurile despre care v-am povestit sau gasiti altele interesante, lasati-mi doua vorbe, sa stiu unde v-a placut mai mult.

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Milano & The Cube by ElectroluxMilano & The Cube by Electrolux
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IIIStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival III
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste FestivalStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival
  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos

Filed Under: news, travel Tagged With: Italia, roma, taste festival, taste of rome

Previous Post: « Prajitura cu smantana si nuci
Next Post: Salam de biscuiti cu ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. mihaela.tanasa says

    29/12/2013 at 8:45 pm

    Foarte frumos ai scris Andreea!

    Ghici ce…am facut rost sapt. aceasta de licorice :)pentru a prepara din nou pastele din Roma.

    Reply
  2. Andreea says

    29/12/2013 at 11:12 pm

    Miha, ma bucur ca iti place. Am muncit ceva :)).
    Am luat si eu licorice de la Pastai de vanilie, dar nu are aceeasi aroma ca cea din Italia, e mai fada. Tu unde ai gasit?

    Reply
  3. mihaela.tanasa says

    30/12/2013 at 1:49 pm

    Mi-a cumparat-o o prietena din Milano.

    Reply
  4. roxana voicu says

    07/01/2020 at 11:39 pm

    Tonnarello, restaurantul cu cea mai buna mancare de care am avut parte la Roma si cel mai bun tiramisu, sunt convinsa ca mai bun nu voi manca vreodata. Singurul regret, ca l-am descoperit in ultima seara, am stat la coada o ora pt a intra, dar a meritat.

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:13 pm

      Multumesc pentru recomandare! il pun pe lista pentru urmatoarea vizita la Roma.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Desertul meu preferat de mâncat la cafea: biscuiții cu ciocolată.
Am tot poftit la ei în ultima vreme, așa că aseară i-am copt, ca să îi savurez în dimineața asta.
Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
#chocolatecookies #chocolateoverload #cookies #coffeetime #homebaked #inmykitchen #myopenkitchen #coffeegram
Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atun Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atunci când am început să fac pâine cu maia. O lungă perioadă de timp am pregatit doar rețeta aceasta și nu mă mai săturam de ea. Apoi am descoperit pâinea țărănească și mi-a fost mai la îndemână să o pregătesc pentru că nu mai necesita să fac soaker sau să prăjesc semințe, așa că în ultima vreme am făcut doar pâine țărănească. 
Văzând în unele Story-uri de la voi pâinea cu semințe, mi s-a făcut dor de ea, așa că ieri am pregătit aluatul și am am copt-o. Mirosul acestei pâini nu se compară cu nimic, iar gustul e senzațional.
Rețeta acestei pâini este pe blog.
.
.
.
.
.
.

#bread #naturallyleavened #seededbread #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #maianaturala #thebakefeed
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri margarete

Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·