• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Gustul Romei

29/12/2013 By Andreea 5 Comments

Nu puteam incheia anul fara sa va povestesc despre cea mai frumoasa aventura culinara din 2013. Va vine sa credeti ca nu am apucat sa scriu despre excursia la Roma, la Taste Festival? Mie nu prea…Adevarul este ca perioada respectiva a fost foarte plina de activitati legate de mutare, incat nu reuseam niciodata sa ma asez cateva ore la calculator, ca sa pot povesti tot ce s-a intamplat acolo. Am tot amanat si uite ca au trecut fix trei luni de cand redescopeream Roma si ma bucuram de toate surprizele pe care mi le oferea.
Castel Sant Angelo
Fontana di Trevi_night

Pot spune ca intr-adevar am redescoperit Roma in cele trei zile in care am vizitat-o. Nu stiu cum, insa dupa primele doua dati cand am fost acolo, n-am ramas cu o impresie prea buna. Dar de data aceasta, am avut mai mult timp la dispozitie ca sa o descopar. M-am plimbat pe stradute, am mancat inghetata de la toate gelateriile pe care le-am intalnit si m-am bucurat de toate peisajele desprinse din vederi, de care dadeam cu nasul, dupa fiecare colt.

Vittorio Emanuelle

Povestea cu excursia la Roma a pornit de la provocarea lansata de Electrolux, de a ne organiza un stand culinar cu care am vrea sa ne prezentam la un festival Taste. Am inceput prin a face planuri, schite, meniuri si strategia de promovare. Eram atat de entuziasmata de proiectul asta, care ma scosese din zona mea de confort si visam cu ochii deschisi la ce mi-ar placea sa fac 3 zile in Roma. Ba chiar intr-o noapte n-am putut dormi de nerabdare, desi concursul nici nu se terminase.
Cand am aflat ca ma numar printre castigatori am fost atat de fericita si am inceput imediat sa pun pe lista locurile in care voiam sa ajung (majoritatea restaurante sau gelaterii 🙂 ).

Alaturi de mine, celelalte doua norocoase au fost Dana si Mihaela, pe care m-am bucurat tare mult sa le cunosc.

In prima zi, dupa ce am vizitat Piazza del Popolo si Piazza di Spagna, am ajuns la prima cafenea de pe lista, unde o prietena mi-a recomandat sa ajung pentru a testa inghetata. Cafe Ciampini este foarte aproape de Piaza di Spagna, mai exact, la capatul superior al scarilor spaniole, undeva in stanga, in piata Trinita dei Monti.
Am incercat aromele de zabaione si fistic, care au fost foarte bune.

IMG_5564
IMG_5586

Apoi, dupa o lunga plimbare in cautarea unui restaurant de pe lista, pe care l-am gasit inchis, ne-am oprit la Locanda di Bacco, un restaurant dragut, cu masute pe trotuar, unde am mancat niste portii enorme si gustoase de paste.

IMG_5598

Urmatoarea zi a fost ziua cea mare in care trebuia sa mergem la Taste Festival, insa inainte de asta, am mers in vizita la Mercato Trionfale, cea mai mare piata din Roma. In timp ce majoritatea turistilor se indreptau catre Vatican, noi mergeam in directia opusa, catre piata :).
In ultimii ani mi-am facut o obisnuinta din a vizita pietele din orasele pe care le vizitez. Mi se pare ca acolo gasesc cele mai autentice simboluri culinare locale si pot lua pulsul traditiilor gastronomice si stilului de viata al localnicilor. 

IMG_5613

IMG_5606
IMG_5620
In Italia, e clar, oamenilor le place mancarea. In piete vezi oameni de toate varstele care se aprovizioneaza cu fructe, legume, branzeturi si peste sau fructe de mare, toate proaspete si diversificate.
 IMG_5632
IMG_5688
IMG_5646
Desi, din pacate, in vacante, nu pot sa ma bucur de cumparaturi asa cum mi-as dori, pentru ca n-am mereu ocazia de a putea gati, caut sa cumpar si eu cate ceva deosebit, cu care sa ma intorc acasa.
De data asta mi-am luat niste lamai netratate, mult parmezan, o alta specialitate de branza de capra si cateva flori de dovlecei. Acestea din urma s-au ofilit pana in Bucuresti, insa parmezanul a meritat. Are cu totul alta aroma decat cel care se gaseste la noi in supermarket-uri.
IMG_5657
IMG_5674
Cateva ore mai tarziu, ajungeam la Auditorium Parco della Musica, unde se desfasura festivalul Taste of Roma.

Zeci de standuri erau pregatite cu preparate sofisticate sau traditionale, cu demonstratii culinare sau workshop-uri si chiar cu accesorii pentru gatit.

IMG_5694
IMG_5696
Imediat cum am ajuns, am intrat la workshop-urile la care eram inscrise. Primele au fost Dana si Otilia, care au pregatit niste paste fara gluten, cu branza si sunca, iar apoi eu si Mihaela am facut tot paste, de data asta spaghetti cu cod, branza si licorice. Cand am auzit prima oara ce urma sa gatim, mai ca voiam sa schimb locul pentru reteta cealalta, pentru ca eu nu pot sa suport licoricea. Stiti, bomboanele acelea negre cu gust foarte puternic de lemn dulce…yacks! Insa, am decis sa experimentez si sa vad cum se poate folosi licoricea in mancare. Am avut o surpriza tare placuta cand am descoperit ca acest condiment, de fapt, are o aroma foarte subtila de lemn dulce, insa se aseamana foarte tare cu cafeaua instant la miros si gust. Dupa aceasta experienta, chiar mi-am cumparat praf de licorice cand am ajuns acasa. Asta da, descoperire culinara :).
IMG_5727
IMG_5732
Am vizitat toate standurile si am urmarit bucatarii in actiune, insa din dorinta de a le analiza cat mai bine pe toate, am pierdut timpul si n-am apucat sa mananc mai nimic din preparatele spectaculoase cu care venisera reprezentantii restaurantelor romane.
   IMG_5762
IMG_5783
IMG_5769
Noroc cu Otilia, care a luat un desert fabulos cu un bulgare de albus care avea inauntru o crema, servit cu un fel de supa si un crumble delicios. A fost unul din cele mai bune deserturi pe care le-am gustat vreodata. Apoi, pentru ca nu m-am putut abtine, mi-am mai luat o inghetata de la Otaleg, cu trei arome: zmeura, ricotta cu scortisoara si pepene galben cu bere. Asta a fost apogeul inghetatei in Roma. Foarte, foarte gustoase dar si speciale aromele. Iar cand voi reveni la Roma, voi trece neaparat pe la ei (de trei ori pe zi 🙂 ).
IMG_5800
IMG_5799
A urmat o demonstratie culinara unde am urmarit cum se prepara o reteta destul de sofisticata, surpriza, tot cu paste :), de data asta un fel de carbonara reinventata, cu paccheri (niste paste in forma de tub scurt), umplute cu spuma de branza si cu topping de sunca.
IMG_5785
IMG_5833
Timpul a trecut foarte repede si am plecat de la festival mai repede decat ne doream, deoarece la jumatatea zilei, evenimentul se incheia pentru o pauza de cateva ore, astfel incat bucatarii sa se pregateasca pentru partea a doua de gatit, care incepea pe seara.
IMG_5780
Dupa cateva ore de plimbat prin oras, ne-am oprit la o noua gelaterie, de data aceasta, una recomandata de Tripadvisor, Gelateria Valentino. Din pacate, aici am avut cea mai mare dezamagire. Inghetata a fost mediocra si nu se compara cu altele pe care le-am incercat. Daca tot veni vorba de Tripadvisor, in vacanta asta mi-am dat seama ca acest site nu e chiar cel pe mana caruia ar trebui sa merg. Cred ca unele restaurante sunt foarte populare din cauza locatiei, insa nu neaparat pentru ca sunt cele mai bune. Pe baza review-urilor de acolo, am mers si la o pizzerie de langa Fontana di Trevi, care a fost o noua dezamagire totala. Am nimerit niste pizza cu maioneza…Atat am avut de zis :(.
IMG_5896
In ultima zi am avut ocazia sa vizitez Pantheonul, Colloseum-ul, Forul Roman, castelul Sant Angelo si am zarit din departare Vaticanul. In piata Pantheonului am gasit un loc tare dragut, L’antica Salumeria, in care se preparau panini (sandvisuri) proaspete cu tot felul de ingrediente. Erau destul de multi oameni la coada, iar o turista din fata mea i-a spus vanzatorului ca de cate ori vine din Argentina la Roma, se opreste la ei sa manance un sandvis :).

IMG_5973

IMG_6038

IMG_6084

IMG_6053

IMG_6050

Inainte de a ne indrepta spre aeroport, am facut o ultima plimbare pe Via della Croce, una din strazile centrale din Roma, unde am dat peste o brutarie tare frumos amenajata, Grano, frutta e farina. Am luat o pizza cu hribi extraordinar de buna, insa destul de scumpa. Dar atat de mult mi-a placut locul acesta, incat, as reveni cu siguranta.

IMG_6086
IMG_6085
In final, nu am vrut sa plecam din Italia fara sa incercam un tiramisu. Iar pe net gasisem ca cel mai bun tiramisu din Roma se gaseste la cofetaria Pompi. Cand am ajuns acolo am fost surprinsa de spatiul micut care era plin de oameni care isi asteptau tiramisu-ul. Clar e un loc foarte popular. Am cumparat si eu un tiramisu clasic si o inghetata cu fructe de padure si fistic. Prajitura a fost buna, corect preparata, insa mi-e destul de greu sa cred ca e cel mai bun tiramisu din Roma :). Insa inghetata a fost dementiala. Cea de fructe de padure a fost extraordinara. Pompi e cu siguranta un loc unde merita incercata inghetata, pretul fiind la fel cu cele din alte gelaterii, iar portia e foarte generoasa.
IMG_6090
IMG_6107
IMG_6093
 Concluziile mele in urma acestei excursii au fost ca Roma e chiar draguta si merita vizitata, ca odata ce ai ajuns in Italia trebuie sa mananci inghetata din cat mai multe locuri, ca la Taste Festival as vrea sa merg din nou la anul, dar la Londra si ca licoricea nu e rea deloc :).

Daca ajugenti la Roma si incercati unul din locurile despre care v-am povestit sau gasiti altele interesante, lasati-mi doua vorbe, sa stiu unde v-a placut mai mult.

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Milano & The Cube by ElectroluxMilano & The Cube by Electrolux
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IIIStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival III
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste FestivalStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival
  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos

Filed Under: news, travel Tagged With: Italia, roma, taste festival, taste of rome

Previous Post: « Prajitura cu smantana si nuci
Next Post: Salam de biscuiti cu ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. mihaela.tanasa says

    29/12/2013 at 8:45 pm

    Foarte frumos ai scris Andreea!

    Ghici ce…am facut rost sapt. aceasta de licorice :)pentru a prepara din nou pastele din Roma.

    Reply
  2. Andreea says

    29/12/2013 at 11:12 pm

    Miha, ma bucur ca iti place. Am muncit ceva :)).
    Am luat si eu licorice de la Pastai de vanilie, dar nu are aceeasi aroma ca cea din Italia, e mai fada. Tu unde ai gasit?

    Reply
  3. mihaela.tanasa says

    30/12/2013 at 1:49 pm

    Mi-a cumparat-o o prietena din Milano.

    Reply
  4. roxana voicu says

    07/01/2020 at 11:39 pm

    Tonnarello, restaurantul cu cea mai buna mancare de care am avut parte la Roma si cel mai bun tiramisu, sunt convinsa ca mai bun nu voi manca vreodata. Singurul regret, ca l-am descoperit in ultima seara, am stat la coada o ora pt a intra, dar a meritat.

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:13 pm

      Multumesc pentru recomandare! il pun pe lista pentru urmatoarea vizita la Roma.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Am descoperit magia chifteluțelor odată cu div Am descoperit magia chifteluțelor odată cu diversificarea Petrei. Pentru că a fost cea mai ușoară modalitate de a-i oferi carne și în același timp și alte grupe alimentare, dar și pentru că le puteam congela și le aveam oricând la îndemână, am devenit cea mai mare fană chifteluțe, ba chiar am fost botezată #ZanaChifteluta 😄.
De atunci am experimentat tot felul de chifteluțe: din carne de pui, de curcan, de porc, vită sau somon. Dar și vegetariene, din cartofi sau dovlecei. Toate ne-au plăcut atât nouă cât și Petrei.
De data aceasta am pregătit niște chifteluțe de curcan cu morcovi, pentru care am tocat carnea în robotul HR7510 de la @philipsromania și apoi le-am prăjit, fără pic de ulei, în Airfryer-ul XXL, tot de la @philipsromania.

Până la finalul anului, beneficiați de un discount de 15% la orice produs de pe site-ul @philipsromania, în caz că doriți să profitați și să faceți cadouri practice pentru cei dragi.

Pentru chifteluțe am tocat în robot 700 gr de piept de curcan (cu lama în S). Apoi, cu accesoriul de ras al robotului, am ras un morcov. Am amestecat carnea tocata și morcovul ras cu un ou, o ceapă verde tocată, o lingură de pătrunjel tocat, un cățel de usturoi zdrobit și niște condimente uscate (oregano, rozmarin, bucuioc). Opțional, se poate adăuga și o lingură de ulei de măsline.
Am format chifteluțe cu palmele ușor umede. Le-am așezat în cuva Airfryer-ului și le-am prăjit 10 minute la 180 de grade.
Apoi am băgat în Airfryer și un cartof dulce tăiat cuburi, amestecat cu o linguriță de ulei de măsline și una de usturoi pudră și l-am prăjit și pe el 5 minute.
Am servit chifteluțele cu broccolini opărit 5 minute și apoi tras la tigaie cu puțin unt și cu bucăți de cartof dulce.

[AD]
#philipsromania #acasacuphilips #philipsairfryer #faraulei #airfryerrecipes #broccolini #sweetpotato
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri de ovaz cu banane

Pasteis de nata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chilli con carne

Tocana de pui cu mazare si piure gratinat

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·