• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cartofi dulci umpluți

13/05/2025 By Andreea Leave a Comment

Această rețetă de cartofi dulci umpluți sunt o descoperire recentă care a avut mare succes la noi în familie.

Cel mai mult îmi place că sunt extrem de versatili și pot fi umpluți cu diverse ingrediente, pe care le poți avea oricând la îndemăna, prin camară. Așa că eu am mere câțiva cartofi dulci în casă, conserve de ton, de porumb, fasole, folosesc orice tip de brânză am prin frigider (cășcaval, feta, brânză de capră) și că topping folosesc pătrunjel, ceapă verde sau ceapă murată, jalapenos sau smântână.

Mai puteți folosi quinoa, năut, fasole, naut, linte, hummus, orice tip de pește din conservă, somon afumat, pui, sos de carne tocată, cârnați sau diverse tipuri de brânză: mozzarella, telemea, ricotta sau brânză cu mucegai. Puteți pregăti chiar niște mici castroane cu diverse topping-uri pe masă și fiecare persoană își poate alege ingrediente preferate.

Trebuie să îi încercați măcar o dată pentru că se fac foarte ușor și sunt tare gustoși.

Rețeta se poate adapta in funcție de numărul de persoane și se topping-urile preferate, dar o să las mai jos cantitățile pe care le-am folosit eu.

Cartofi dulci umpluți
 
Print
Ingrediente
  • 3 cartofi dulci mari (mai "grăsuți")
  • 100 gr cheddar
  • 150 gr de porumb din conservă
  • 150 gr fasole roșie din conservă
  • un avocado
  • ceapă roșie murată (rețeta e pe blog)
  • patrunjel
  • sare
  • opțional, puteți adăuga smântână, ton din conservă și jalapenos
Preparare
  1. Dacă veți coace cartofii în cuptor, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade cu ventilație.
  2. Cartofii se înțeapă în mai multe locuri și se așază într-o tavă cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor și se coc în jur de 40-60 de minute, până când se înmoaie (când băgați o furculiță în ei, trebuie să se simtă că sunt moi la mijloc).
  3. Alternativ, se introduc in cuva airfryer-ului și se coc 40-50 de minute la 200 de grade (timpul depinde și de cât de groși sunt cartofii).
  4. Când sunt gata, se scot pe o farfurie, se taie în două, se presară sare și se amestecă puțin miezul cu sare, cât să se condimenteze uniform. Se presară cheddar-ul ras, apoi se pun restul topping-urilor.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)
  • Macrou la tigaie, cartofi dulci si salata de sfeclaMacrou la tigaie, cartofi dulci si salata de sfecla
  • Paste integrale cu ricotta si cartofi dulciPaste integrale cu ricotta si cartofi dulci
  • Cotlet de porc cu scortisoara si piure de conopidaCotlet de porc cu scortisoara si piure de conopida

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: cartofi dulci

Previous Post: « Quiche rapid cu ciuperci
Next Post: Salată de morcovi cu quinoa »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cremoasa de banane

Inghetata de piersici cu lapte de cocos, busuioc si seminte de pin

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Croissant French toast

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·