Această rețetă de cartofi dulci umpluți sunt o descoperire recentă care a avut mare succes la noi în familie.
Cel mai mult îmi place că sunt extrem de versatili și pot fi umpluți cu diverse ingrediente, pe care le poți avea oricând la îndemăna, prin camară. Așa că eu am mere câțiva cartofi dulci în casă, conserve de ton, de porumb, fasole, folosesc orice tip de brânză am prin frigider (cășcaval, feta, brânză de capră) și că topping folosesc pătrunjel, ceapă verde sau ceapă murată, jalapenos sau smântână.
Mai puteți folosi quinoa, năut, fasole, naut, linte, hummus, orice tip de pește din conservă, somon afumat, pui, sos de carne tocată, cârnați sau diverse tipuri de brânză: mozzarella, telemea, ricotta sau brânză cu mucegai. Puteți pregăti chiar niște mici castroane cu diverse topping-uri pe masă și fiecare persoană își poate alege ingrediente preferate.
Trebuie să îi încercați măcar o dată pentru că se fac foarte ușor și sunt tare gustoși.
Rețeta se poate adapta in funcție de numărul de persoane și se topping-urile preferate, dar o să las mai jos cantitățile pe care le-am folosit eu.
- 3 cartofi dulci mari (mai "grăsuți")
- 100 gr cheddar
- 150 gr de porumb din conservă
- 150 gr fasole roșie din conservă
- un avocado
- ceapă roșie murată (rețeta e pe blog)
- patrunjel
- sare
- opțional, puteți adăuga smântână, ton din conservă și jalapenos
- Dacă veți coace cartofii în cuptor, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade cu ventilație.
- Cartofii se înțeapă în mai multe locuri și se așază într-o tavă cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor și se coc în jur de 40-60 de minute, până când se înmoaie (când băgați o furculiță în ei, trebuie să se simtă că sunt moi la mijloc).
- Alternativ, se introduc in cuva airfryer-ului și se coc 40-50 de minute la 200 de grade (timpul depinde și de cât de groși sunt cartofii).
- Când sunt gata, se scot pe o farfurie, se taie în două, se presară sare și se amestecă puțin miezul cu sare, cât să se condimenteze uniform. Se presară cheddar-ul ras, apoi se pun restul topping-urilor.
Leave a Reply