• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Experimentul “meniuri de 20 de lei pentru intreaga familie”

Zilele trecute, reprezentantii organizatiei Mondiale a Sanatatii din Romania au declarat ca o familie de 4 persoane poate manca 3 mese sanatoase pe zi cu aproximativ 20 de lei, conditia fiind “sa mai taiem din portiile obisnuite si sa mancam mai putina carne”. OMS a completat ca pentru 26 ron, se pot adauga si alte…

Read More »

Filed Under: recomandari Tagged With: buget, meniuri, sanatatea in bucate

Pancakes din banane si ou

In dimineata asta m-am trezit cu chef de miscare, asa ca dupa ce mi-am baut paharul de apa calduta cu zeama de lamaie, am facut un antrenament destul de solicitant de pilates. Si ca sa nu simt ca l-am facut degeaba, am vrut sa mananc ceva sanatos la micul dejun. Se intampla cam in fiecare…

Read More »

Filed Under: desert, mic dejun, retete Tagged With: banane, gustare, mic-dejun, oua, pancakes

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Cand eram mai mica incingeam mixerul de cateva ori pe luna ca sa fac bezele. Nu-mi amintesc sa imi fi placut vreodata in mod deosebit sa le mananc, insa ma fascina procesul de productie. Si pe vremea aia esuam cu succes de multe ori si se pare ca ghinionul ma urmareste si in zilele noastre….

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: ananas, bezea, rodie

Pasteis de nata

Anul acesta de Craciun nu am mai avut energia necesara pentru a framanta aluatul de cozonac. In plus, se adunasera deja multe dulciuri pe lista si n-am vrut sa risc sa nu mai mancam si cozonacul. Asa am ajuns sa mi se para o idee buna sa fac o tava de pasteis de nata, unele…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: foietaj, pasteis de nata, scortisoara

Idei de cadouri culinare

Ieri am fost in oras si m-am intors cu o minunatie de tocator de care m-am indragostit. Mi s-a parut ca e o idee foarte buna de cadou pentru o  persoana pasionata de bucatarie. Apoi, plimbandu-ma prin casa, tot vedeam lucruri potrivite pentru un astfel de cadouri culinare. Le-am adunat pe masa si am facut…

Read More »

Filed Under: recomandari Tagged With: cadouri, craciun, culinar

Rulouri cu scortisoara, coapte a doua zi

Rulouri cu scortisoara am mai facut si am povestit despre ele aici, insa trebuie sa va dau si reteta asta, pentru ca e un pic diferita. Dupa ce aluatul e pregatit, umplut si portionat, rulourile se lasa la crescut in frigider, peste noapte. Imaginati-va ca in dimineata de Craciun va treziti un pic mai devreme…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: aluat dulce, rulouri, scortisoara

Trufe raw de canepa

Trebuie sa recunosc ca in ultimele zile postul meu a luat o mica pauza de dulciuri. Desi asta era unul din scopurile principale ale acestei perioade, sa nu mananc dulciuri, am cedat in fata lui Mos Nicolae. Ba chiar am facut si niste rulouri cu scortisoara, ca sa intregesc tabloul de sarbatoare. Dar de azi,…

Read More »

Filed Under: desert, raw vegan, retete Tagged With: canepa, curmale, post, raw vegan

Chefal in stil asiatic si salata de morcovi

Pentru ca e iar weekend si e dezlegare la peste, va mai scriu doua retete, pe care le-am combinat, inspirata fiind de Jamie (pentru peste) si de Gordon (pentru salata). In mod normal n-as fi combinat o salata de morcovi cruzi cu peste, insa morcovii erau cam singurii disponibil in frigider pentru o garnitura. Mai…

Read More »

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: legume, morcovi, peste, salata

Mancare de quinoa cu ciuperci

In timpul postului, pentru mine, ciupercile sunt esentiale. Pot face pate-uri, tocanite, le pun pe gratar, le bag la cuptor cu alte legume, sunt consistente si gustoase. Eu dintr-o caserola de jumatate de kilogram am facut un pate de linte cu ciuperci si aceasta mancare de quinoa si am mancat 3 zile. Deci, aprovizionati-va cu…

Read More »

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: ciuperci, hribi, post, quinoa

Macrou la tigaie, cartofi dulci si salata de sfecla

Zilele de post continua, iar eu ma simt foarte bine si ma bucur sa descopar retete mai putin traditionale si foarte gustoase. Ma bucur ca in weekend sunt zile cu dezlegare la peste si profit de ocazia asta sa mananc cat mai mult. In weeekend-ul trecut am luat doua feluri de peste: macrou si chefal,…

Read More »

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: cartofi dulci, macrou, peste, sfecla

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 20
  • Go to page 21
  • Go to page 22
  • Go to page 23
  • Go to page 24
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 43
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și frișcă

Prajitura cu afine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oladi

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·