Ingrediente (pentru 3 portii)
100 gr quinoa
300 gr ciuperci champignon
100 gr hribi decongelati
10 gr hribi uscati
o ceapa mica
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de rozmarin
1/2 lingurita cimbru
piper macinat
sare
2 linguri de ulei de masline
cateva fire de chives
Eu am avut hribi congelati si uscati si am ales sa ii adaug in mancare, dar daca nu aveti, puteti folosi doar ciuperci champignon, sau cumparati un mix de ciuperci congelate (pe care trebuie sa le scurgeti bine).
Hribii uscati se lasa la inmuiat cam 30 de minute, la jumatea timpului li se schimba apa.
Quinoa se pune intr-o sita fina si se tine sub jet de apa cateva minute, amestecandu-se cu mana, pentru a indeparta pelicula amaruie de deasupra. Apoi se pune intr-o oala mica cu 200 ml de apa si se da in clocot. In momentul in care apa fierbe, focul se da la minim si deasupra oalei se pune un capac. Se lasa la fiert 10-12 minute. La final, se opreste focul, iar capacul se lasa deasupra pentru inca 10 minute. Apoi, se amesteca boabele cu o furculita, pentru a se aera.
In timp ce quinoa fierbe, se curata ciupercile, pe cat posibil “pe uscat”, cu o perie de legume umezita. Se taie marunt ceapa si se caleste 5-10 minute intr-o tigaie, cu uleiul de masline, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul in ultimele 2-3 minute.
Ciupercile se taie in felii si se adauga in tigaie impreuna cu hribii (decongelati si uscati, ambii scursi bine de apa). Se prajesc cam 15-20 de minute, pana cand se evapora apa si se rumenesc. La final se adauga condimentele si firele de chives taiate marunt.
Leave a Reply