• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Mancare de quinoa cu ciuperci

25/11/2014 By Andreea Leave a Comment

In timpul postului, pentru mine, ciupercile sunt esentiale. Pot face pate-uri, tocanite, le pun pe gratar, le bag la cuptor cu alte legume, sunt consistente si gustoase. Eu dintr-o caserola de jumatate de kilogram am facut un pate de linte cu ciuperci si aceasta mancare de quinoa si am mancat 3 zile. Deci, aprovizionati-va cu ciuperci, mai ales daca tineti post :).
mancare de quinoa cu ciuperci-2

Ingrediente (pentru 3 portii)
100 gr quinoa
300 gr ciuperci champignon
100 gr hribi decongelati
10 gr hribi uscati
o ceapa mica
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de rozmarin
1/2 lingurita cimbru
piper macinat
sare
2 linguri de ulei de masline
cateva fire de chives

Eu am avut hribi congelati si uscati si am ales sa ii adaug in mancare, dar daca nu aveti, puteti folosi doar ciuperci champignon, sau cumparati un mix de ciuperci congelate (pe care trebuie sa le scurgeti bine).
Hribii uscati se lasa la inmuiat cam 30 de minute, la jumatea timpului li se schimba apa.

Quinoa se pune intr-o sita fina si se tine sub jet de apa cateva minute, amestecandu-se cu mana, pentru a indeparta pelicula amaruie de deasupra. Apoi se pune intr-o oala mica cu 200 ml de apa si se da in clocot. In momentul in care apa fierbe, focul se da la minim si deasupra oalei se pune un capac. Se lasa la fiert 10-12 minute. La final, se opreste focul, iar capacul se lasa deasupra pentru inca 10 minute. Apoi, se amesteca boabele cu o furculita, pentru a se aera.

In timp ce quinoa fierbe, se curata ciupercile, pe cat posibil “pe uscat”, cu o perie de legume umezita. Se taie marunt ceapa si se caleste 5-10 minute intr-o tigaie, cu uleiul de masline, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul in ultimele 2-3 minute.
Ciupercile se taie in felii si se adauga in tigaie impreuna cu hribii (decongelati si uscati, ambii scursi bine de apa). Se prajesc cam 15-20 de minute, pana cand se evapora apa si se rumenesc. La final se adauga condimentele si firele de chives taiate marunt.

mancare de quinoa cu ciuperci

 

Save

Articole asemanatoare:

  • Hribi la gratar cu quinoa si broccoliHribi la gratar cu quinoa si broccoli
  • Chiftele din fasole si quinoaChiftele din fasole si quinoa
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: ciuperci, hribi, post, quinoa

Previous Post: « Macrou la tigaie, cartofi dulci si salata de sfecla
Next Post: Chefal in stil asiatic si salata de morcovi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu smantana si nuci

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Briose cu afine si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·