• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

06/06/2016 By Andreea Leave a Comment

La sfarsitul lui martie am fost intr-o vacanta de o saptamana in Atena. Nu aveam asteptari prea mari si nici nu mi-am facut prea multe planuri dinainte, pentru ca am vrut sa fie un concediu relaxat, in care sa descoperim orasul din mers, cu ajutorul prietenilor nostri care stau acolo. Din acelasi motiv nu am luat nici aparatul foto cu mine, asa ca toate pozele le-am facut cu telefonul si va rog sa iertati calitatea unora dintre ele.

vacanta atena

Spre surprinderea mea, Atena este un oras foarte ofertant pentru un foodie. Se gasesc restaurante foarte diverse, cu diferite specifice, foarte multe localuri de street food cu mancare foarte buna, o multime de cafenele interesante si rooftop bars. Exista si o piata centrala imensa, insa de data asta nu am ajuns sa o vizitez, pentru ca nu ne-am nimerit in zona in timpul programului.

Intr-una din zile am facut o excursie de o zi in Nafplio un oras port din Peloponez, cu influente venetiene, asa ca voi adauga si de acolo cateva locuri dragute.

Incep cu restaurantele:

Am aflat ceva foarte interesant de la prietenii nostri, despre felul in care grecii mananca in oras. Mai exact, se aduna mai multe persoane si comanda la comun feluri de mancare cat mai diverse, ba chiar daca sunt destui, tot meniul. Farfuriile sunt puse in mijlocul mesei si fiecare gusta din toate preparatele. Dupa ce am aflat, chiar am fost atenta la acest detaliu in fiecare restaurant in care am intrat si invariabil asta se intampla. Majoritatea meselor erau ocupate de cel putin 4 persoane, dar peste tot am vazut si mese foarte mari, la care se aduna intreaga familie.

Asa ca am procedat si noi la fel si mi s-a parut genial ca am putut testa mult mai multe feluri decat daca comandam individual.

Tzitzikas kai Mermigas, Mitropoleos 12, Atena – Acest restaurant pregateste retete locale din toate zonele Greciei. Am incercat o salata de legume, pasta de fava, ciuperci la gratar cu sos de miere si balsamic, branza Gruyere prajita cu susan, miere si bacon, porc la gratar cu rosii si pita si cotlete de porc cu morcovi. Pentru ca ne-a placut foarte mult mancarea, am revenit si a doua oara, de data asta doar in doi si am luat si kebab-ul oriental si ied cu rozmarin si cartofi.  Tot ce am mancat aici a fost delicios, iar preturile sunt decente. In medie, pentru o masa plus vinul casei, o persoana plateste cam 15 euro. De fapt, cam aici a ajuns costul pentru o persoana in toate restaurantele in care am fost.

vacanta atena-6

Psarakia kai Thalassina, Kosta Varnali 5, Chalandri , Atena & Ilision 27,Kifisia , Atena – Si aici am mers de doua ori, in doua locatii diferite. Restaurantul are specific de peste si fructe de mare, toate foarte bine gatite si gustoase. Am mancat o caracatica excelenta (cea mai buna mancata de mine pana acum), calamari prajiti, o dorada la gratar delicioasa, midii in sos de vin si usturoi, cod pane cu piure de cartofi si usturoisi ceva aperitive (feta picanta, dolmades, sardine marinate). Vinul casei alb este foarte bun si preturile sunt un pic mai mici ca in alte locuri.

vacanta atena-32           vacanta atena-43

vacanta atena-44   vacanta atena-31

Sardelaki, Fivis 15, Athena – Despre Sardelaki citisem la Foodie Family acum doi ani si mi-a fost recomandat si de prietena mea, Mihaela, asa ca a trebuit sa il vizitam, chiar daca este destul de departe de centru si am mers vreo ora jumate cu mijloacele de transport in comun pana acolo. Si aici am mancat o caracatita foarte buna, sardine la gratar, dar si o salata greceasca excelenta.

vacanta atena-17

Seychelles, Keramikou 49, Atena – Aici am mers impreuna cu prietenii nostri si pentru ca am fost 6 persoane la masa, am trecut prin tot meniul. Felurile de mancare sunt specific grecesti, dar putin modernizate. Nu-mi mai amintesc exact ce am mancat (nici poze n-am prea facut), insa totul a fost proaspat si gustos, iar ce mi-a placut foarte mult, spre suprinderea mea, a fost limba (de vita, cred) si ficatul, care au fost foarte bine gatite.

vacanta atena-15

To Omorfo Tavernaki, Kotsonopoulou & Bas. Olgas 1,Nafplio – Aici am mancat o salata foarte buna cu branza si fructe uscate, un souvlaki ok, dar care nu ne-a impresionat si un platou de aperitive (tzatziki, feta picanta si vinete) chiar bune.

vacanta atena-38

vacanta atena-37

Revelatia culinara a vacantei a fost salata. In fiecare restaurant exista o selectie de 2-3 salate destul de consistente, pe care grecii le comanda ca aperitiv. Ce m-a surprins a fost vinegreta pe care o folosesc, care ii da salatei un gust fantastic. Nu e nimic nemaintalnit ( o combinatie de otet balsamic, mustar, miere, uneori suc de portocale) dar pe mine m-a convins ca asta schimba total salata si ca ar trebui sa ii acord si eu o mai mare atentie. De cand m-am intors nu ma mai limitez doar la ulei si zeama de lamaie, ci fac vinegrete inspirate de cele din Atena si nu ma mai satur de salate.

Cafenele & baruri

Yiasemi Cafe Bistrot, Mnisikleous 23, Atena – Aici a fost primul loc in care ne-am oprit sa bem o cafea si sa ne familizarizam cu atmosfera Atenei si nu puteam alege un loc mai bun. Este situata in cartierul Plaka,  Cafeaua este foarte buna, iar portokalopita este mi-nu-na-ta. Portia este enorma, super insiropata  si extraordinar de parfumata.

vacanta atena-3

vacanta atena-2

A for Athens, Miaouli 2, Atena – In Atena sunt foarte multe rooftop bars, mai ales in zona centrala, de unde se poate admira Acropole. Chiar in piata Monastiraki sunt doua la care ne-am baut cafeaua. Unul dintre ele este A for Athens, de unde am admirat o priveliste minunata a pietei si dealului cu Acropole.

vacanta atena-9

vacanta atena-10

360 Cocktail Bar, Ifestou 2, Atena – Acesta este cel de-al doilea bar din la care am fost, mult mai fain amenajat decat A for Athens (cu multa verdeata), doar ca privelistea nu era chiar la fel de frumoasa. In poza de mai sus, facuta din A for Athens, se vede barul 360, in dreapta, deasupra cladirii cu multa verdeata.

vacanta atena-48

Couleur Locale, Normanou 3, Atena – Tot un rooftop bar, unde am mers seara sa bem un cocktail. La fel, se vede si de aici Acropole, foarte dragut luminat pe timp de noapte.

Balux, Vasileos Konstantinou,Glifada, Atena – O locatie extraordinar de frumos amenajata in interior, cu o terasa pe plaja, unde am admirat apusul.

vacanta atena-20

Rosso Music Cafe Bar, Komninon 3, Nafplio – O cafenea cu o terasa draguta, unde am baut niste specialitati din cafea foarte bune (in special cea cu Grand Marnier).

vacanta atena-41

Cofetarii,patiserii & gelaterii

Le Greche, Mitropoleos 16A, Atena – Aici am mancat cea mai buna inghetata nu doar din Atena, ci din toate orasele vizitate, cred. Noi am trecut pe aici de fiecare data cand eram prin apropiere (din pacate au o singura locatie) si am incercat mai multe arome: ricotta cu bergamota si Aperol, fistic, alune de padure, ciocolata neagra cu rom si prune uscate, sorbet de citrice, fructe de padure, tiramisu, mascarpone si smochine. E un loc care merita clar vizitat daca ajungeti la Atena si nu il lasati pe final, caci o sa regretati :). In plus, e la doi pasi de Tzitzikas kai Mermigas, asa ca puteti sa le bifati pe amandoua la pranz sau la cina.

vacanta atena-8

vacanta atena-47

Krinos, Aiolou 87, Atena – O cofetarie traditionala unde se servesc gogosile grecesti, loukoumades. Nu mi s-au parut extraordinare, dar locatia e mai speciala, pentru ca e deschisa din 1933 si are un aer vintage.

vacanta atena-13

Ariston, Voulis 10, Atena – Ariston e o brutarie destul de veche din Atena care vinde tot felul de placinte, unde vin mai mult localnicii. Am mancat o placinta delicioasa cu pui, ciuperci si mustar, dar au nenumarate feluri, atat sarate cat si dulci.

vacanta atena-11

Lukumades, Aiolou 21 – Din nou un loc in care gogoselele grecesti sunt in centrul atentiei, doar ca de data asta mai moderne, cu topping-uri de ciocolata, inghetata, diverse nuci sau seminte.  Sunt foarte bune, insa portiile sunt mari si pot fi impartite usor la doi.

vacanta atena-25

Karakoy Gulluoglu, Nikis 10, Atena – Daca vreti sa mancati o baclava buna, mergeti aici. Este foarte aproape de Ariston. Cea cu fistic mi-a placut mult mai mult decat cea cu nuci.

The Bakers, Leof. Pentelis 1, Chalandri, Atena – Ne-am nimerit prin cartierul Chalandri inainte de a pleca in mini excursia in Nafplio si ne-am oprit la The Bakers sa luam cate o cafea si niste mancare pentru drum. Brutaria arata minunat, cu o gramada de optiuni originale de produse de patiserie si sandvisuri.

vacanta atena-34

vacanta atena-33

Street food

Mirch Indian Souvlaki, Ermou 109, Atena – Souvlaki traditional n-am apucat sa mancam in Atena, insa cel indian de la Mirch a fost delicios. Am impartit unul la doua persoane, pentru ca era imens. Este destul de picant, dar carnea e foarte frageda, iar combinatia cu legume e foarte gustoasa. Aici am gasit si berea preferata a lui Madalin, Kozel bruna, pe care am descoperit-o in Cehia acum doi ani.

vacanta atena-4

Not just falafel, Romvis 16, Atena – Sunt destul de multe fast food-uri care servesc falafel in Atena, dar noi am ales sa mergem aici. Am luat un falafel cu sos muhammara picant si un sandvis cu kibbe (chiftelute de vita).

Oven sesame, Aiolou 17, Atena – Un fast food cu sandvisuri facute in aluat de covrigi cu susan. Au combinatii interesante care ne-au placut.

vacanta atena-46
Daca mai stiti si alte locuri care merita o vizita gurmanda in Atena, lasati-mi un comentariu, caci e foarte probabil sa mai ajung pe acolo cat de curand.

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a douaCu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua
  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
  • Aventura greceascaAventura greceasca

Filed Under: travel Tagged With: atena, grecia, restaurante, travel

Previous Post: « Cum a fost la Bucharest Gourmet Festival si de ce ar trebui sa mergeti si voi
Next Post: Porridge cu zmeura, nuci si cocos »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Dacă v-ați saturat de clasicele supe vegane de l Dacă v-ați saturat de clasicele supe vegane de linte sau de roșii, vă las o rețetă delicioasă și inedită din conopidă, fasole albă și porumb, hrănitoare și ușor de pregătit.
Inițial nu am știut cum va ieși supa din combinația aceasta de legume, însă am avut o surpriză când am gustat-o, pentru că toate ingredientele se completează foarte bine.

Pentru 4 porții am folosit o conopidă de aproximativ 1 kg, o conservă de fasole albă cu bob mare @daucy_ro, 100 gr de porumb gold @daucy_ro, jumătate de ceapă, doi căței de usturoi, un litru de supă de legume, o mână de baby spanac, 2 linguri de ulei de măsline, o jumătate de linguriță de turmeric, 1/2 linguriță de mix de condimente uscate (rozmarin, cimbru, busuioc).

Mai întâi am pregătit o supă de legume dintr-un morcov, jumătate de păstârnac, jumătate de ceapă, o bucată de țelină și câteva fire de pătrunjel. Le-am pus pe toate într-o oală cu aproximativ 1,5 litri de apă și le-am fiert cam 30 de minute.

Am preîncălzit cuptorul la 220 de grade. Am tăiat conopida în bucăți mici, iar câteva buchețele le-am feliat pe lung, ca să folosesc feliile ca decor.
Am uns conopida cu o lingură de ulei de măsline, turmeric, sare și piper și am întins-o p o tavă cu hârtie de copt. Am bagat-o în cuptor pentru 20 de minute.

Într-o oală am pus o lingură de ulei de măsline și jumătate de ceapă tocată și am călit-o câteva minute. Apoi am adăugat usturoiul zdrobit, mixul de condimente și după un minut am adăugat un litru de supă de legume și sare.
Am adăugat conopida coaptă (mai puțin feliile pentru decor), fasolea albă din conservă și porumbul. Am acoperit oala cu un capac și am lăsat totul să fiarbă pe foc mic, timp de 25 de minute.
Am scos jumătate din supa din oală și am pasat-o cu un blender, apoi am adăugat-o înapoi în oală. La final, am adăugat frunzele de spanac.
La servire, am decorat supa cu felii de conopidă coaptă.

[AD]
.
.
.
.
.
#retetebuneacasa #soup #cauliflower #butterbeans #corn #vegansoup #veganfood #plantbased #eatyourveggies #inmykitchen #hereismyfood #eathealthy #eatgoodfeelgood #cookandtell
Acum câteva zile am făcut salata aceasta cu hall Acum câteva zile am făcut salata aceasta cu halloumi și linte din nevoia de a pregăti ceva rapid la cină cu ce aveam prin frigider. A ieșit atât de bună, că am lins farfuriile, iar Petra tot spunea că mai vrea linte 😄.

După ce am postat-o în Stories, am văzut că peste 3500 de persoane au răspuns că ar vrea să postez rețeta în feed, așa că v-o las mai jos. Mie mi-a luat 30 de minute s-o prepar, cu tot cu făcut poze 😋.

Ingrediente 
100 gr mix de frunze verzi 
300 gr linte la conservă
2 dovlecei mici
200 gr brânză halloumi
5-6 roșii cherry
2-3 linguri de semințe de rodie
o ceapă verde 

Pentru dressing: 3 linguri de zeamă de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de melasă de rodii, sare și piper.

Dovleceii se taie în felii subțiri, pe lung și se pun pe un grătar/ într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se prăjesc câteva 4-5 minute pe fiecare parte.
Se scot dovleceii, se mai unge gratarul cu puțin ulei și se pune brânza halloumi tăiată felii (de aprox. 1 cm). Se prăjește 2-3 minute, până se rumenește.
Opțional, se pot pune și roșiile cherry pe grătar, pentru a se coace puțin.
Pentru dressing, se pun toate ingredientele într-un borcan și se amestecă bine.
Pe un platou se așază frunzele verzi, iar peste ele se toarnă dressing-ul. Apoi se pune lintea din conservă (eu am clătit-o sub un jet de apă și apoi am scurs-o), se așază feliile de dovlecei, brânza halloumi, roșiile tăiate în două, ceapa verde și semințele de rodii. 

#salad #halloumi #halloumisalad #lentils #lentilsalad #zuchinni #plantpowered #plantbased #vegetarian #eatyourveggies #eathealthy #eatgoodfeelgood #eatcaptureshare #eatrealfood #eatincolor #hereismyfood #inmykitchen #cookandtell
Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose cu ciocolata

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Waffles dulci si sarate

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·