• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

06/06/2016 By Andreea Leave a Comment

La sfarsitul lui martie am fost intr-o vacanta de o saptamana in Atena. Nu aveam asteptari prea mari si nici nu mi-am facut prea multe planuri dinainte, pentru ca am vrut sa fie un concediu relaxat, in care sa descoperim orasul din mers, cu ajutorul prietenilor nostri care stau acolo. Din acelasi motiv nu am luat nici aparatul foto cu mine, asa ca toate pozele le-am facut cu telefonul si va rog sa iertati calitatea unora dintre ele.

vacanta atena

Spre surprinderea mea, Atena este un oras foarte ofertant pentru un foodie. Se gasesc restaurante foarte diverse, cu diferite specifice, foarte multe localuri de street food cu mancare foarte buna, o multime de cafenele interesante si rooftop bars. Exista si o piata centrala imensa, insa de data asta nu am ajuns sa o vizitez, pentru ca nu ne-am nimerit in zona in timpul programului.

Intr-una din zile am facut o excursie de o zi in Nafplio un oras port din Peloponez, cu influente venetiene, asa ca voi adauga si de acolo cateva locuri dragute.

Incep cu restaurantele:

Am aflat ceva foarte interesant de la prietenii nostri, despre felul in care grecii mananca in oras. Mai exact, se aduna mai multe persoane si comanda la comun feluri de mancare cat mai diverse, ba chiar daca sunt destui, tot meniul. Farfuriile sunt puse in mijlocul mesei si fiecare gusta din toate preparatele. Dupa ce am aflat, chiar am fost atenta la acest detaliu in fiecare restaurant in care am intrat si invariabil asta se intampla. Majoritatea meselor erau ocupate de cel putin 4 persoane, dar peste tot am vazut si mese foarte mari, la care se aduna intreaga familie.

Asa ca am procedat si noi la fel si mi s-a parut genial ca am putut testa mult mai multe feluri decat daca comandam individual.

Tzitzikas kai Mermigas, Mitropoleos 12, Atena – Acest restaurant pregateste retete locale din toate zonele Greciei. Am incercat o salata de legume, pasta de fava, ciuperci la gratar cu sos de miere si balsamic, branza Gruyere prajita cu susan, miere si bacon, porc la gratar cu rosii si pita si cotlete de porc cu morcovi. Pentru ca ne-a placut foarte mult mancarea, am revenit si a doua oara, de data asta doar in doi si am luat si kebab-ul oriental si ied cu rozmarin si cartofi.  Tot ce am mancat aici a fost delicios, iar preturile sunt decente. In medie, pentru o masa plus vinul casei, o persoana plateste cam 15 euro. De fapt, cam aici a ajuns costul pentru o persoana in toate restaurantele in care am fost.

vacanta atena-6

Psarakia kai Thalassina, Kosta Varnali 5, Chalandri , Atena & Ilision 27,Kifisia , Atena – Si aici am mers de doua ori, in doua locatii diferite. Restaurantul are specific de peste si fructe de mare, toate foarte bine gatite si gustoase. Am mancat o caracatica excelenta (cea mai buna mancata de mine pana acum), calamari prajiti, o dorada la gratar delicioasa, midii in sos de vin si usturoi, cod pane cu piure de cartofi si usturoisi ceva aperitive (feta picanta, dolmades, sardine marinate). Vinul casei alb este foarte bun si preturile sunt un pic mai mici ca in alte locuri.

vacanta atena-32           vacanta atena-43

vacanta atena-44   vacanta atena-31

Sardelaki, Fivis 15, Athena – Despre Sardelaki citisem la Foodie Family acum doi ani si mi-a fost recomandat si de prietena mea, Mihaela, asa ca a trebuit sa il vizitam, chiar daca este destul de departe de centru si am mers vreo ora jumate cu mijloacele de transport in comun pana acolo. Si aici am mancat o caracatita foarte buna, sardine la gratar, dar si o salata greceasca excelenta.

vacanta atena-17

Seychelles, Keramikou 49, Atena – Aici am mers impreuna cu prietenii nostri si pentru ca am fost 6 persoane la masa, am trecut prin tot meniul. Felurile de mancare sunt specific grecesti, dar putin modernizate. Nu-mi mai amintesc exact ce am mancat (nici poze n-am prea facut), insa totul a fost proaspat si gustos, iar ce mi-a placut foarte mult, spre suprinderea mea, a fost limba (de vita, cred) si ficatul, care au fost foarte bine gatite.

vacanta atena-15

To Omorfo Tavernaki, Kotsonopoulou & Bas. Olgas 1,Nafplio – Aici am mancat o salata foarte buna cu branza si fructe uscate, un souvlaki ok, dar care nu ne-a impresionat si un platou de aperitive (tzatziki, feta picanta si vinete) chiar bune.

vacanta atena-38

vacanta atena-37

Revelatia culinara a vacantei a fost salata. In fiecare restaurant exista o selectie de 2-3 salate destul de consistente, pe care grecii le comanda ca aperitiv. Ce m-a surprins a fost vinegreta pe care o folosesc, care ii da salatei un gust fantastic. Nu e nimic nemaintalnit ( o combinatie de otet balsamic, mustar, miere, uneori suc de portocale) dar pe mine m-a convins ca asta schimba total salata si ca ar trebui sa ii acord si eu o mai mare atentie. De cand m-am intors nu ma mai limitez doar la ulei si zeama de lamaie, ci fac vinegrete inspirate de cele din Atena si nu ma mai satur de salate.

Cafenele & baruri

Yiasemi Cafe Bistrot, Mnisikleous 23, Atena – Aici a fost primul loc in care ne-am oprit sa bem o cafea si sa ne familizarizam cu atmosfera Atenei si nu puteam alege un loc mai bun. Este situata in cartierul Plaka,  Cafeaua este foarte buna, iar portokalopita este mi-nu-na-ta. Portia este enorma, super insiropata  si extraordinar de parfumata.

vacanta atena-3

vacanta atena-2

A for Athens, Miaouli 2, Atena – In Atena sunt foarte multe rooftop bars, mai ales in zona centrala, de unde se poate admira Acropole. Chiar in piata Monastiraki sunt doua la care ne-am baut cafeaua. Unul dintre ele este A for Athens, de unde am admirat o priveliste minunata a pietei si dealului cu Acropole.

vacanta atena-9

vacanta atena-10

360 Cocktail Bar, Ifestou 2, Atena – Acesta este cel de-al doilea bar din la care am fost, mult mai fain amenajat decat A for Athens (cu multa verdeata), doar ca privelistea nu era chiar la fel de frumoasa. In poza de mai sus, facuta din A for Athens, se vede barul 360, in dreapta, deasupra cladirii cu multa verdeata.

vacanta atena-48

Couleur Locale, Normanou 3, Atena – Tot un rooftop bar, unde am mers seara sa bem un cocktail. La fel, se vede si de aici Acropole, foarte dragut luminat pe timp de noapte.

Balux, Vasileos Konstantinou,Glifada, Atena – O locatie extraordinar de frumos amenajata in interior, cu o terasa pe plaja, unde am admirat apusul.

vacanta atena-20

Rosso Music Cafe Bar, Komninon 3, Nafplio – O cafenea cu o terasa draguta, unde am baut niste specialitati din cafea foarte bune (in special cea cu Grand Marnier).

vacanta atena-41

Cofetarii,patiserii & gelaterii

Le Greche, Mitropoleos 16A, Atena – Aici am mancat cea mai buna inghetata nu doar din Atena, ci din toate orasele vizitate, cred. Noi am trecut pe aici de fiecare data cand eram prin apropiere (din pacate au o singura locatie) si am incercat mai multe arome: ricotta cu bergamota si Aperol, fistic, alune de padure, ciocolata neagra cu rom si prune uscate, sorbet de citrice, fructe de padure, tiramisu, mascarpone si smochine. E un loc care merita clar vizitat daca ajungeti la Atena si nu il lasati pe final, caci o sa regretati :). In plus, e la doi pasi de Tzitzikas kai Mermigas, asa ca puteti sa le bifati pe amandoua la pranz sau la cina.

vacanta atena-8

vacanta atena-47

Krinos, Aiolou 87, Atena – O cofetarie traditionala unde se servesc gogosile grecesti, loukoumades. Nu mi s-au parut extraordinare, dar locatia e mai speciala, pentru ca e deschisa din 1933 si are un aer vintage.

vacanta atena-13

Ariston, Voulis 10, Atena – Ariston e o brutarie destul de veche din Atena care vinde tot felul de placinte, unde vin mai mult localnicii. Am mancat o placinta delicioasa cu pui, ciuperci si mustar, dar au nenumarate feluri, atat sarate cat si dulci.

vacanta atena-11

Lukumades, Aiolou 21 – Din nou un loc in care gogoselele grecesti sunt in centrul atentiei, doar ca de data asta mai moderne, cu topping-uri de ciocolata, inghetata, diverse nuci sau seminte.  Sunt foarte bune, insa portiile sunt mari si pot fi impartite usor la doi.

vacanta atena-25

Karakoy Gulluoglu, Nikis 10, Atena – Daca vreti sa mancati o baclava buna, mergeti aici. Este foarte aproape de Ariston. Cea cu fistic mi-a placut mult mai mult decat cea cu nuci.

The Bakers, Leof. Pentelis 1, Chalandri, Atena – Ne-am nimerit prin cartierul Chalandri inainte de a pleca in mini excursia in Nafplio si ne-am oprit la The Bakers sa luam cate o cafea si niste mancare pentru drum. Brutaria arata minunat, cu o gramada de optiuni originale de produse de patiserie si sandvisuri.

vacanta atena-34

vacanta atena-33

Street food

Mirch Indian Souvlaki, Ermou 109, Atena – Souvlaki traditional n-am apucat sa mancam in Atena, insa cel indian de la Mirch a fost delicios. Am impartit unul la doua persoane, pentru ca era imens. Este destul de picant, dar carnea e foarte frageda, iar combinatia cu legume e foarte gustoasa. Aici am gasit si berea preferata a lui Madalin, Kozel bruna, pe care am descoperit-o in Cehia acum doi ani.

vacanta atena-4

Not just falafel, Romvis 16, Atena – Sunt destul de multe fast food-uri care servesc falafel in Atena, dar noi am ales sa mergem aici. Am luat un falafel cu sos muhammara picant si un sandvis cu kibbe (chiftelute de vita).

Oven sesame, Aiolou 17, Atena – Un fast food cu sandvisuri facute in aluat de covrigi cu susan. Au combinatii interesante care ne-au placut.

vacanta atena-46
Daca mai stiti si alte locuri care merita o vizita gurmanda in Atena, lasati-mi un comentariu, caci e foarte probabil sa mai ajung pe acolo cat de curand.

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a douaCu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua
  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
  • Aventura greceascaAventura greceasca

Filed Under: travel Tagged With: atena, grecia, restaurante, travel

Previous Post: « Cum a fost la Bucharest Gourmet Festival si de ce ar trebui sa mergeti si voi
Next Post: Porridge cu zmeura, nuci si cocos »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

În timp ce-mi pregăteam meal plan-ul pentru săp În timp ce-mi pregăteam meal plan-ul pentru săptămâna aceasta, mi-am propus să includ săptămânal un mic dejun pe bază de iaurt pentru toată familia.
Vă spun sincer că mie nu prea îmi vine să mănânc iaurt 🙈. Îl folosesc cu drag în rețete, dar așa simplu sau în combinație cu ceva la micul dejun nu e chiar prima mea opțiune 😋. Nici cerealele din comerț nu sunt printre preferatele mele, așa că m-am gândit să fac niște granola, să văd dacă ar fi o combinație câștigătoare.
Din momentul în care am scos granola din cuptor, nu m-am putut abține din ronțăit 🙈. A ieșit foarte bună și crocantă și merge excelent cu iaurt și fructe. Eu am pus niște piersici din compot și s-au potrivit de minune.

Pentru granola aveți nevoie de:

200 gr fulgi ovăz fini
40 gr semințe de floarea soarelui 
20 semințe de susan
40 gr alune de pădure 
o linguriță de scorțișoară pudră 
40 gr migdale
50 ulei de cocos topit
50 gr sirop de arțar 
20 gr fulgi de cocos
30 gr stafide
10 gr semințe de chia

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
Se pun într-un bol fulgii de ovăz, semințele de floarea soarelui, de susan, scorțișoara și alunele și migdalele tocate grosier.
Într-un pahar se amestecă untul de cocos topit cu siropul de arțar și se toarnă peste ingredientele uscate. Se amestecă bine și se transferă într-o tavă de cu hârtie de copt.
Tava nu trebuie să fie foarte mare, astfel încât stratul de granola să nu fie foarte subțire și să se ardă. Tava mea are aprox. 20 x 30 cm.
Se bagă în cuptor pentru 20 de minute, după care se amestecă și se mai lasă 10-15 minute (cât să se rumenească peste tot, dar să nu se ardă alunele și migdalele).
Se adaugă fulgii de cocos, se amestecă bine și se mai lasă 5 minute.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și apoi se adaugă stafidele și semințele de chia.
Se păstrează într-un borcan închis etanș până la câteva săptămâni.
.
.
.
.
.
#granola #homemadegranola #granolarecipe #breakfast #oats #almonds #hazelnuts #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #morningslikethese
Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploi Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploioasă și înnorată.
Am făcut ieri aluatul, iar azi le-am pregătit și le-am copt împreună cu Petra. Le-am umplut cu magiun de prune, magiun de mere și nuci măcinate.
Rețeta este baby friendly (nu are zahăr) și o găsiți în IGTV și pe blog. Eu am făcut jumătate din cantitatea din rețetă și au ieșit 24 de bucăți.
.
.
.
.
.
.
#simpledessert #nosugar #nosugardessert #babyfriendly #comfortfood #homemade #easybaking #cookandtell #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #f52grams
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, d Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus să mâncăm mai multe legume, am intrat într-o fază de căutare a unor rețete de salată ceva mai deosebite, "with a twist", cum s-ar zice. Așa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie și sfeclă și la cea cu nuci și clementine, care sunt deja vedete pe masa noastră.
Într-una din zilele trecute căutam o idee de prânz rapid, lejer, dar care să fie totuși consistent și să ne țină de foame. Așa am ajuns să pregătesc o salată cu grâu spelta, porumb, roșii cherry și feta, care ne-a surprins tare plăcut. Am mâncat toți trei de am lins farfuriile 🙈.
După cum spuneam, am vrut să nu dureze prea mult pregătirea prânzului, așa că am apelat la rezervele mele de conserve din cămară și am folosit grâu spelta și porumb de la @daucy_ro. 

Ce am pus în salată : o conservă de grâu spelta, 100 gr porumb bio de la borcan, un avocado, 200 gr de roșii cherry, o ceapă verde și 100 gr de brânză feta.

Roșiile cherry le-am tăiat în două, le-am uns cu ulei de măsline, le-am presărat cu sare și piper și le-am copt 30 de minute la 190 de grade.
Am pregătit un dressing din 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de sare și piper.
Am pus într-un bol grâul, porumbul, avocado tăiat cuburi, apoi roșiile coapte. Le-am stropit cu dressing-ul, apoi am pus brânza feta sfărâmată și ceapă verde tocată și le-am amestecat.

Dacă doriți o variantă de post, puteți renunța la feta  sau puteți folosi o brânză vegetală.

[AD]

#retetebuneacasa #daucy #salad #spelt #corn #cherrytomatoes #feta #grainsalad #inmykitchen #hereismyfood #vegetarian
Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fudge cu nuci si marshmallows

Clatite

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Granola sau muesli copt :)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·