Ieri am fost in oras si m-am intors cu o minunatie de tocator de care m-am indragostit. Mi s-a parut ca e o idee foarte buna de cadou pentru o persoana pasionata de bucatarie. Apoi, plimbandu-ma prin casa, tot vedeam lucruri potrivite pentru un astfel de cadouri culinare. Le-am adunat pe masa si am facut de-o lista simpatica si mi s-a parut o idee buna sa vi le arat si voua, poate aveti nevoie de inspiratie.
Pe unele le-am primit, pe altele mi le-am cumparat, iar unele sunt facute manual.
La un targ de martisor am descoperit-o pe Oana Stoica, care lucreaza niste piese de ceramica extraordinar de frumoase. Eu am ales o cescuta cu farfuriuta, insa ea mai are si seturi de ceai, pahare, suporturi de pahare si lingurite. Ca veni vorba de suporturi, pe cele din imagine le-am primit de la o prietena, care le-a crosetat chiar ea si-mi sunt foarte utile.
Cerculetele colorate folosesc la diferentierea paharelor si le folosesc de fiecare data cand avem musafiri, astfel incat sa stim care este paharul fiecaruia si toata lumea e fascinata de ele :). Pe astea le-am luat dintr-un Carrefour din Franta, insa am vazut si la noi, ce-i drept, alt model, la Carturesti. Cred ca se gasesc si in magazinele cu produse de bucatarie.
La un alt targ de Craciun de anul asta am gasit produsele Prier, dulceturi fara zahar. M-a incantat ideea si am luat si eu un borcan de gutui cu vanilie.
Tot dulceata, care desi e cu zahar, este preferata mea. Dulceata de fragi, pe care am luat-o anul trecut de la Vila Leonida, este foarte rar intalnita prin magazine, la fel ca cea de cirese negre, asa ca e o idee buna sa surprindeti pe cineva cu un borcan.
O alta idee draguta este un pachet de produse traditionale. Camara de la munte are niste cosuri speciale cu ceai, dulceata si sirop.
Un ceai deosebit am gasit si la Origo. E o combinatie de ceai negru cu albastrele, capsuni, reductie de sampanie si petale de floarea soarelui care miroase divin.
Si in final, un cadou handmade, o sticluta cu extract de vanilie. Pentru asta ar trebui sa va pregatiti mai din timp, astfel incat extractul sa poata fi utilizat imediat cum este oferit cadou.
Cu doua, trei luni inainte de a-l oferi, pregatiti o sticluta cu 100 de ml de alcool (vodca de buna calitate) cu doua pastai de vanilie. Mie imi place sa le crestez, sa scot semintele din ele si sa le bag in alcool, iar apoi bag si pastaile.
Gasiti un marker de scris pe sticla si scrieti ce contine si poate si un mesaj dragut. Acoperiti capacul cu o bucata de material textil frumos colorat si legati o fundita de gatul sticlei.
Cea din imagine este sticla in care imi tin eu extractul inceput acum vreo 3 ani, in care adaug din cand in cad cate o noua pastaie sau completez cu alcool.
Leave a Reply