• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rulouri cu scortisoara, coapte a doua zi

19/12/2014 By Andreea Leave a Comment

Rulouri cu scortisoara am mai facut si am povestit despre ele aici, insa trebuie sa va dau si reteta asta, pentru ca e un pic diferita. Dupa ce aluatul e pregatit, umplut si portionat, rulourile se lasa la crescut in frigider, peste noapte.
Imaginati-va ca in dimineata de Craciun va treziti un pic mai devreme decat restul familiei, scoateti tava din frigider, incalziti cuptorul, faceti un ceai si o ora mai tarziu, fara sa munciti deloc, mancati cele mai fragede si proaspete rulouri cu scortisoara, care se desfac in fasii moi. Cine mai are nevoie de cozonac? 🙂

rulouri_scortisoara (6)

Ce mai e diferit fata de reteta pe care am mai facut-o? Pai, am folosit drojdie proaspata, aluatul a fost mai hidratat si timpul de copt mai scurt, in consecinta, aceste rulouri cu scortisoara sunt mai moi. Si…pentru ca de Mos Nicolae, s-a infiltrat in bucatarie si un borcan de Nutella, cateva bucati au fost mozolite cu crema de ciocolata, in loc de scortisoara, don’t judge! 🙂

rulouri_scortisoara (3)-2
Inspiratia a venit de la reteta asta, la care am facut cateva modificari. Am avut nevoie de:
un cub de drojdie proaspata
2 linguri de apa calduta
240 de ml de lapte usor incalzit
50 gr de zahar brun
un ou, usor batut
420 gr de faina alba
jumatate de lingurita de sare
6 linguri de unt topit
Prentru umplutura am avut nevoie de:
100 gr unt la temperatura camerei
6 linugri de zahar brun
3 linguri de scortisoara macinata
3-4 linguri de Nutella (optional)
Iar pentru crema:
4 linguri de unt la temperatura camerei
100 gr de crema de branza
50 gr zahar pudra (eu am folosit zahar de cocos)

Intr-un bol se amesteca drojdia cu apa calduta si cu laptele, apoi se adauga oul si zaharul. Peste ele se pun 250 de grame de faina si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mana. Turnati si untul topit si omogenizati. Apoi, turnati restul de faina si framantati 10-15 minute, pana cand aluatul se dezlipeste usor de castron si de maini si devine elastic.
Acoperiti bolul cu o folie de platic si lasati aluatul sa creasca o ora jumate.

Dupa acest interval, aluatul se intinde pe blatul infainat, pana la o grosime de 0.5 cm. Untul moale se amesteca cu zaharul si scortisoara si se intinde pe foaia de aluat. Daca mai aveti loc si vreti sa testati, pe o bucata, puteti intinde Nutella sau alta crema de ciocolata.
Rulati aluatul si apoi taiati-l cu un cutit foarte ascutit in bucati de 5-6 cm grosime. Mai multe detalii tehnice si poze gasiti aici.
Asezati rulourile intr-o tava unsa cu unt, acoperiti-o si bagati-o la frigider.

Dupa 8-10 ore, scoateti tava din frigider si mai lasati-o la temperatura camerei cam o ora. Incalziti cuptorul si   coaceti rulourile in jur de 25 de minute la 170 de grade, pana cand se rumenesc. Cred ca ale mele s-au rumenit cam tare, ar fi mers scoase cu 5 minute mai devreme.

Pregatiti crema amestecand branza cu untul si zaharul. Ungeti rulourile chiar inainte sa le serviti, altfel crema se va usca.
Desfaceti fasiile de aluat direct cu mainile, beti un ceai cald si bucurati-va de o zi linistita! 🙂

rulouri cu scortisoara coapte a doua zirulouri_scortisoara (4)-2

 

Save

Articole asemanatoare:

  • Rulouri cu scortisoaraRulouri cu scortisoara
  • Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…
  • Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiuneOrez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune
  • Chifle dulci cu stafide (cu maia)Chifle dulci cu stafide (cu maia)

Filed Under: desert, retete Tagged With: aluat dulce, rulouri, scortisoara

Previous Post: « Trufe raw de canepa
Next Post: Idei de cadouri culinare »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Mini pavlova

Biscotti cu ciocolata si cafea (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·