• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Oua posate cu sos de mustar

20/03/2011 By Andreea Leave a Comment

De mult visam sa pregatesc un mic dejun de servit in pat, iar azi, pentru ca e duminica si am avut mai mult timp decat in orice zi din timpul saptamanii (cand arunc niste cereale intr-un castron cu lapte), mi-am indeplinit visul :).
Mai intai am facut niste suc de portocale si de mere ca sa aiba putin timp de stat la rece. Daca nu aveti storcator de fructe, puteti stoarce portocalele in mana sau cu ajutorul unei furculite, sau chiar niste lamai pentru o limonada cu miere.
Apoi am pregatit sosul amestecand:
2 linguri de mustar
o lingura de unt topit (la bain marie)
o lingura de miere
o lingurita de otet din vin
sare
piper

Pentru a face oua posate am folosit doua tehnici:
Pentru prima am fiert cam 1 litru de apa intr-o craticioara mai adanca. Cand apa a inceput sa fiarba, am dat focul la mic si am invartit in apa cu o lingura astfel incat apa sa faca un vartej in mijloc si sa stranga tot albusul. Am spart oul intr-un castronel, l-am varsat cu grija in vartej si apoi am mai amestecat putin in jurul oului. L-am scos cam dupa 3 minute si l-am asezat pe o farfurie acoperita cu un servet de hartie (pentru a fi absorbita apa).

A doua tehnica a fost cea pentru care am fiert apa intr-o tigaie. Am pus atata apa cat sa acopere un ou. La fel ca si prima data, am micsorat intensitatea focului si am varsat oul incet in tigaie, dar fara sa mai amestec in apa. Am mai apropiat albusul de galbenus cu o lingura. Din nou, dupa 3 minute am scos oul cu o paleta de strecurat si l-am pus pe farfuria cu hartie.

Initial, prima varianta nu prea mi-a placut pentru ca oul s-a strans destul de mult si nu era destul de mare, dar dupa ce am observat ca in varianta a doua de fierbere oul s-a impanzit destul de mult si s-a si lipit putin de fundul tigaii, cred ca pe viitor voi folosi prima tehnica.

Pe o farfurie am pus doua felii de paine prajita. Deasupra lor am asezat ouale, le-am acoperit cu sosul de mustar si le-am decorat cu germeni de lucerna.

Pe o tava am pus farfuria cu oua, o alta farfurie cu cateva felii de paine prajita unsa cu unt, dulceata si miere, un pahar cu suc de mere, unul cu suc de portocale si unul cu lapte.
A fost foarte delicios acest mic dejun, dar si amuzant si relaxant modul in care l-am mancat :).

Timp: 30 minute
Porti : 2
Costuri: 3 ron

Germeni de lucerna puteti gasi la supermarket (eu am luat din Cora), in frigiderul de produse bio.

Articole asemanatoare:

  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou
  • Rulada de…omletaRulada de…omleta
  • Frittata cu legume si fetaFrittata cu legume si feta
  • Sparanghel cu oua si feta la cuptorSparanghel cu oua si feta la cuptor

Filed Under: mic dejun Tagged With: mustar, oua, vegetarian

Previous Post: « La cererea cititorilor: pizza cu faina de porumb
Next Post: La piata »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

O noua aniversare, un nou tort

Gogosi

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Pancakes

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·