In dimineata asta m-am trezit cu chef de miscare, asa ca dupa ce mi-am baut paharul de apa calduta cu zeama de lamaie, am facut un antrenament destul de solicitant de pilates. Si ca sa nu simt ca l-am facut degeaba, am vrut sa mananc ceva sanatos la micul dejun.
Se intampla cam in fiecare saptamana sa am in cosul cu fructe cateva banane prea coapte. Saptamana trecuta am facut o banana bread cu ovaz, insa saptamana asta am vrut sa le folosesc pentru micul dejun.
Clatitele se fac super simplu, doar din doua oua si doua banane mici. Daca aveti banane mai mari, folositi una singura si doua oua.
Intr-un castron, am batut ouale cu o furculita, apoi am adaugat bananele si le-am strivit tot cu furculita, pana cand am obtinut o pasta omogena, dar nu foarte fina. Mie imi place mai mult textura clatitelor cand raman bucati de banana in “aluat”. Am incercat si sa fac amestecul in blender, insa nu mi-a placut nici gustul, iar la prajit s-au dezintegrat.
Daca va place, puteti adauga si un praf de scortisoara macinata.
Incingeti o tigaie in care puneti o lingurita de ulei de cocos, cum am folosit eu, fie alt ulei vegetal (rapita, seminte de struguri sau floarea soarelui).
Asezati compozitia cu o lingura in tigaie. Eu pun doua linguri pentru fiecare clatita. Se prajesc cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc si se pot intoarce fara sa se rupa. Mie astazi, din 9 clatite, vreo doua mi s-au rupt cand le-am intors.
Cat inca mai erau calde, am asezat pe clatite cate o lingurita de crema de ciocolata si alune, adica o “nutella” de casa facuta din alune de padure usor prajite, curmale, ulei de cocos, cacao si putina apa.
Leave a Reply