• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Macrou la tigaie, cartofi dulci si salata de sfecla

24/11/2014 By Andreea Leave a Comment

Zilele de post continua, iar eu ma simt foarte bine si ma bucur sa descopar retete mai putin traditionale si foarte gustoase.
Ma bucur ca in weekend sunt zile cu dezlegare la peste si profit de ocazia asta sa mananc cat mai mult.
In weeekend-ul trecut am luat doua feluri de peste: macrou si chefal, pe care i-am preparat diferit si am mancat in ambele zile.
Sambata a fost ziua macroului, langa care am pus niste cartofi dulci la cuptor si salata de sfecla.

macrou cu cartofi dulci

Pentru doua portii, am avut nevoie de:

un macrou proaspat
3 catei de usturoi
o bucata de 2 cm de ardei iute
o lingura de zeama de lamaie
doi cartofi dulci
ulei de masline
sare
piper
salata de sfecla cu hrean

 

macrou cu cartofi dulci-2
Mai intai am incalzit cuptorul la 200 de grade si am curatat si taiat cartofii dulci. I-am pus in tava (pe hartie de copt) cu putin ulei de masline, sare si piper si i-am bagat la copt. In maxim 15 mminute au fost gata, iar pe la jumatea timpului i-am intors pe cealalta parte.

In timpul asta am curatat si filetat macroul si l-am lasat cam 5 minute intr-un castron cu usturoiul maruntit, ardeiul iute taiat foarte mic, zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, sare si piper.
Am incins o tigaie, am turnat o lingura de ulei de masline in ea si am prajit pestele cam 4-5 minute pe fiecare parte, pana s-a rumenit.
Mi s-a parut o idee buna ca pe langa combinatia de peste si cartofi sa am in farfurie si o salata usor acra si iute, asa ca am asezat si o lingura de salata de sfecla cu hrean. Gusturile s-au potrivit perfect si am avut parte de o masa excelenta.

Save

Save

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: cartofi dulci, macrou, peste, sfecla

Previous Post: « Smoothie din banana, afine si grapefruit
Next Post: Mancare de quinoa cu ciuperci »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cremoasa de banane

Tort cu cocos și zmeură

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·