Prima data cand am facut scones cu afine a fost un esec. Nu stiu daca era gresita reteta, sau daca am scapat eu prea mult bicarbonat, dar nu se puteau manca. Au fost printre putinele lucruri de mancare pe care le-am facut, care au ajuns la gunoi. De atunci am ramas cu o parere foarte…
Bomboane cu alune de padure si stafide
Titlul acestei micute retete trebuia sa fie, de fapt, “bomboane vegane, fara zahar, cu alune de padure, stafide, cacao, scotisoara si cardamom”, dar riscam sa fie mai lung titlul decat reteta, asa ca m-am abtinut. Ce imi place cel mai mult la bomboanele astea este gustul de alune prajite (preferatele mele!) si combinatia foarte reusita…
Miel marinat in iaurt, piure de dovleac si chutney de mango
Povestea de astazi nu e doar despre o reteta, povestea de astazi e despre inspiratie, despre mancare buna si despre lucrurile pe care le poti invata atunci cand te astepti mai putin. Daca v-am facut curiosi, va invit sa cititi despre cat de mult iubesc eu Londra, despre aromele Indiei, despre cum am invatat „the…
Smoothie de cocos si cacao
In vacanta de anul trecut din Bali, am baut un smoothie de cocos si cacao si mi-a placut foarte foarte tare. Mi-am propus sa il incerc si acasa si am scris atunci ingredientele in telefon. De atunci, am reusit sa il fac o singura data, insa intre timp am pierdut notita respectiva, asa ca am…
Proaspat scos din cuptor: tastebazaar.ro
Bine ati venit pe tastebazaar.ro! Astept momentul asta de cel putin doi ani. Mi-am dorit tare mult sa actualizez infatisarea blogului pentru ca am vrut sa fie mai bine organizat si sa aiba un design placut. Mutarea pe domeniu propriu a fost, de asemenea, un proiect pe care l-am avut in minte mai mereu. Tastebazaar.ro…
Porridge cu zmeura, nuci si cocos
Am vazut de foarte multe ori retete de porridge (terci de ovaz), dar parca nu m-a atras niciodata. Nu ma inspira deloc fiertura asta si nu intelegeam de ce ar fi diferita de laptele pe care il amestec cu ovaz in mod normal la micul dejun si de ce ar trebui sa ma chinui sa…
Cu bazaarul in vacanta: prin Atena
La sfarsitul lui martie am fost intr-o vacanta de o saptamana in Atena. Nu aveam asteptari prea mari si nici nu mi-am facut prea multe planuri dinainte, pentru ca am vrut sa fie un concediu relaxat, in care sa descoperim orasul din mers, cu ajutorul prietenilor nostri care stau acolo. Din acelasi motiv nu am…
Cum a fost la Bucharest Gourmet Festival si de ce ar trebui sa mergeti si voi
Am stat ieri la Gourmet Festival pana tarziu. Ce-i drept, am uitat sa ma uit la ceas, asa de bine m-am simtit. In consecinta, m-am culcat la 2 pentru ca a trebuit sa ma spal pe cap si sa-mi fac bagajul pentru plecarea de azi spre Cluj. Avionul a decolat la 7 dimineata si acum…
Quesadilla cu avocado si ou
Dupa lunga absenta de pe blog, revin cu o reteta foarte simpla pe care am descoperit-o de curand pe Pinterest si am repetat-o de cateva ori pentru ca mi se pare o alternativa foarte ingenioasa si simpla la clasicele mic dejunuri cu oua ochiuri sau omleta. Reteta originala de quesadilla cu avocado si ou contine…
Chiftelute indoneziene de porumb
Cred ca n-am mai lipsit niciodata atat de mult de pe blog, insa ultimele luni au trecut foarte repede, ocupata fiind cu cel mai frumos eveniment din viata mea de pana acum si cea mai frumoasa si plina vacanta. Asa ca m-am intors pe blog, fericita sotie a celui mai bun, rabdator si amuzant om…