• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chefal in stil asiatic si salata de morcovi

29/11/2014 By Andreea Leave a Comment

Pentru ca e iar weekend si e dezlegare la peste, va mai scriu doua retete, pe care le-am combinat, inspirata fiind de Jamie (pentru peste) si de Gordon (pentru salata). In mod normal n-as fi combinat o salata de morcovi cruzi cu peste, insa morcovii erau cam singurii disponibil in frigider pentru o garnitura. Mai mult, imi pusesem de ceva vreme un semn de carte la reteta de salata din cartea “Ultimate home cooking”.
Chefalul imi place foarte tare, pentru ca e fraged, nu se usuca la gatit si e printre putinii pesti de captura pe care ii gasesc in magazine.
Pentru el am adaptat o reteta asiatica de-a lui Jamie din “15 minute meals”.

chefal cu salata de morcovi


Am avut nevoie de:
doi chefali intregi
o bucata de ghimbir de 3 cm
2 catei de usturoi
o bucata de ardei iute proaspat
o ceapa verde
3 linguri de sos de soia
doua linguri de ulei de masline
o lingura de zeama de lamaie

3 morcovi medii
coaja si sucul de la jumatate de portocala
75 gr de seminte de dovleac crude
50 gr de seminte de floarea soarelui crude
o lingura de mustar
o lingura de miere
o lingura de otet alb
2 linguri de ulei de masline
o lingura de menta proaspata tocata
sare

Am incalzit cuptorul la 180 de grade si am curatat pestii de solzi si de intestine, iar apoi i-am crestat de trei-patru ori pe fiecare parte
Intr-un mojar am pus ghimbirul dat prin razatoare, ardeiul iute tocat grosier, ceapa verde taiata bucati, usturoiul, sosul de soia, uleiul de masline si zeama de lamaie. Le-am strivit pana cand am obtinut o pasta, cu care am uns pestele, avand grija sa introduc o parte in crestaturi si o parte in burta. Am pus pestii intr-o tava si i-am lasat la copt 15-20 de minute.

Intre timp am ras morcovii si i-am amestecat intr-un bol cu zeama si coaja de portocala. Am facut vinegreta amestecand uleiul, otetul, mustarul, mierea, menta si sarea si am adaugat-o in salata. La final, am presarat si semintele.

chefal cu salata de morcovi-2

Pentru ca aceasta reteta de chefal este destul de picanta, salata asta racoritoare e perfecta pentru a atenua iuteala. Ea simpla e destul de dulce si poate ar merge mai putina miere, insa poate fi mancata si fara altceva langa, e destul de satioasa, dar poate fi combinata si cu o felie de quiche, cu o omleta sau cu un falafel.

Articole asemanatoare:

  • Salată coleslawSalată coleslaw
  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Salata de morcovi cu alune de padure si tahiniSalata de morcovi cu alune de padure si tahini
  • Din seria “ce mai luam la pachet”: dorada la gratar cu broccoliDin seria “ce mai luam la pachet”: dorada la gratar cu broccoli

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: legume, morcovi, peste, salata

Previous Post: « Mancare de quinoa cu ciuperci
Next Post: Trufe raw de canepa »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura rasturnata cu piersici

Pasteis de nata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·