• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Trufe raw de canepa

08/12/2014 By Andreea Leave a Comment

Trebuie sa recunosc ca in ultimele zile postul meu a luat o mica pauza de dulciuri. Desi asta era unul din scopurile principale ale acestei perioade, sa nu mananc dulciuri, am cedat in fata lui Mos Nicolae. Ba chiar am facut si niste rulouri cu scortisoara, ca sa intregesc tabloul de sarbatoare. Dar de azi, gata cu prostiile, revin la mancarurile sanatoase odata cu aceste trufe raw de canepa.

Mi-am dat seama ca mi se intampla destul de des sa imi fie pofta de ceva dulce, in special in a doua parte a zilei. Si ca sa evit sa cedez in fata unor dulciuri de post, dar cu mult zahar si faina, din magazine, am facut rapid cateva “trufe” raw.
Prin primavara, in cadrul unui eveniment, am mancat o bomboana cu canepa si m-a surprins gustul ei usor intepator, aroma de nuci, si acum am incercat sa il reconstitui.

trufe raw de canepa-2
Am folosit ingredientele principale pentru dulciurile raw (curmale si unt de cocos) la care am adaugat ingredientul cheie: canepa.
Lista intreaga de ingrediente a fost:

10 curmale fara sambure
6 linguri de seminte decorticate de canepa
3 linguri de pudra de carob (roscove)
3 linguri de unt de cocos topit
Am mixat toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si apoi am format 12 bilute. Jumate dintre ele au trecut prin pudra de roscove, jumate au ramas asa, naturale :).
Daca le lasati la frigider, aceste trufe raw de canepa se intaresc si sunt numai bune de pus intr-o caserola si luat la pachet.
trufe raw de canepa

 

Articole asemanatoare:

  • Tarta cu gutui si caramel de curmaleTarta cu gutui si caramel de curmale
  • Bomboane cu alune de padure si stafideBomboane cu alune de padure si stafide
  • Smoothie din banana, afine si grapefruitSmoothie din banana, afine si grapefruit
  • Chiftele din fasole si quinoaChiftele din fasole si quinoa

Filed Under: desert, raw vegan, retete Tagged With: canepa, curmale, post, raw vegan

Previous Post: « Chefal in stil asiatic si salata de morcovi
Next Post: Rulouri cu scortisoara, coapte a doua zi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Crumble cu prune si migdale

Banana bread cu nuci si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·