Dintre toate supele de linte pe care le-am făcut de-a lungul timpului, această supă de linte cu dovleac este preferata mea. Dovleacul oferă supei un gust dulceag, iar laptele de cocos îi dă cremozitate și o aromă deosebită. Este o supă hrănitoare și gustoasă, perfectă pentru sezonul rece și ideală de inclus într-un meniu de post. Dacă doriți, puteți înlocui dovleacul cu cartofi dulci.
Supă de linte cu dovleac
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 4
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- o ceapă medie
- o lingură de ghimbir ras
- 3 căței de usturoi
- un ardei kapia
- o linguriță de turmeric pudră
- 350 gr dovleac plăcintar
- un morcov
- o lingură de pastă de tomate
- 250 gr linte roșie
- 1 litru de apă
- 400 ml lapte de cocos
- o linguriță de sare
- zeamă de lămâie
- 2-3 lipii libaneze pentru servit
Preparare
- Ceapa se toacă grosier și se pune a călit într-o oală cu uleiul de măsline.
- Se adaugă usturoiul tăiat felii și ghimbirul ras.
- Se călesc împreună câteva minute (dacă e nevoie, se adaugă puțină apă), apoi se adaugă ardeiul tăiat felii și turmericul.
- După 3-4 minute se adaugă dovleacul curățat de coajă și tăiat cuburi, morcovul tăiat felii groase, pasta de tomate și lintea.
- Se toarnă apa (se poate fierbe în prealabil în fierbător), laptele de cocos și sarea și se lasă la fiert cam 20-25 de minute, până când dovleacul se înmoaie.
- Supa se pasează câteva secunde cu un blender vertical. Eu nu am pasat-o foarte fin, pentru că am vrut să mai păstreze puțină textură.
- Se ajustează de sare.
- Se servește cu zeamă de lămâie și crutoane de lipie.
- Pentru crutoane, straturile lipiilor se dezlipesc și se taie în bucăți mici. Se așază pe o tavă cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei dr măsline și se coc în cuptor în jur de 10 minute la 180 de grade, până când se rumenesc ușor
Leave a Reply