• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată cu pui și mere

03/10/2024 By Andreea Leave a Comment

Aceasta salată cu pui și mere e senzațională!  Nouă ne-a plăcut atât de mult încât am făcut-o două zile la rând. Prima oară am folosit piept de pui de la o friptură de pui la cuptor, iar a doua oară am făcut pieptul de pui la Airfryer. Puteți folosi și pui rotisat cumpărat pentru o variantă rapidă.

Rețeta am văzut-o la Wishbone Kitchen Ea nu a pus măr proaspăt în salată, însă mie mi s-a părut că merge bine și chiar mi-a plăcut mult așa.

Salată cu pui și mere
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • un măr mare sau două mai mici (ideal un măr crocant și zemos, cum ar fi soiul Fuji)
  • 250 - 300 gr piept de pui gătit / un piept de pui crud de 400 gr
  • 150 gr frunze verzi
  • o ceapă roșie mică/ o șalotă
  • 30 gr miez de nucă (puteți folosi și nuci pecan)
  • 30- 40 gr brânză cu mucegai sau brânză de capră (rulou)
  • chipsuri de mere (mere deshidratate)
  • 2 linguri de oțet (ideal oțet balsamic alb sau oțet din cidru de mere)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de muștar
  • o crenguță de cimbru proaspăt (sau jumătate de linguriță de cimbru uscat)
  • o linguriță de miere
  • sare, piper
Preparare
  1. Dacă nu aveți piept de pui gătit, începeți prin găti carnea.
  2. Ungeți pieptul cu puțin ulei de măsline, condimentați cu sare și piper (plus alte condimente dacă preferați : usturoi granulat, boia, etc.), apoi îl puneți în cuptor la 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute sau în Airfryer la 200 de grade 10-15 minute (în funcție de cât de groasă e bucata de carne).
  3. Dacă aveți timp, îl puteți prăji mai întâi în tigaie (cu 1-2 linguri de ulei de măsline), cam 5 minute pe fiecare parte, apoi îl băgați la cuptor 15 -20 de minute, până se gătește complet.
  4. Se pregătește dressing-ul. Se curăță mărul de coajă și se taie cuburi. Într-un vas de blender se pune jumătate din mărul tăiat, o linguriță de muștar, jumătate de ceapă, oțetul, frunzele de cimbru, uleiul de măsline, mierea, sare și piper.
  5. Se mixează bine toate ingredientele, până când se obține un dressing omogen.
  6. Într-un bol se pun frunzele verzi, pieptul de pui gătit și feliat, restul de mere tăiate, miezul de nucă, brânza fărâmițată, chips-urile de mere și dressing-ul.
  7. Se amestecă bine toate ingredientele și se servește salata.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salata cu orzo, spanac si puiSalata cu orzo, spanac si pui
  • Salsa de mangoSalsa de mango
  • Lipii grecești umplute cu pui, ardei și tzatzikiLipii grecești umplute cu pui, ardei și tzatziki
  • Salată cu fasole și roșii uscateSalată cu fasole și roșii uscate

Filed Under: retete, salate Tagged With: mere, pui, salata

Previous Post: « Supă de linte cu dovleac
Next Post: Chifteluțe de pui cu ricotta în sos de roșii »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake raw cu dovleac

Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes

Briose cu afine si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·