Aceasta salată cu pui și mere e senzațională! Nouă ne-a plăcut atât de mult încât am făcut-o două zile la rând. Prima oară am folosit piept de pui de la o friptură de pui la cuptor, iar a doua oară am făcut pieptul de pui la Airfryer. Puteți folosi și pui rotisat cumpărat pentru o variantă rapidă.
Rețeta am văzut-o la Wishbone Kitchen Ea nu a pus măr proaspăt în salată, însă mie mi s-a părut că merge bine și chiar mi-a plăcut mult așa.
Salată cu pui și mere
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
- un măr mare sau două mai mici (ideal un măr crocant și zemos, cum ar fi soiul Fuji)
- 250 - 300 gr piept de pui gătit / un piept de pui crud de 400 gr
- 150 gr frunze verzi
- o ceapă roșie mică/ o șalotă
- 30 gr miez de nucă (puteți folosi și nuci pecan)
- 30- 40 gr brânză cu mucegai sau brânză de capră (rulou)
- chipsuri de mere (mere deshidratate)
- 2 linguri de oțet (ideal oțet balsamic alb sau oțet din cidru de mere)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- o linguriță de muștar
- o crenguță de cimbru proaspăt (sau jumătate de linguriță de cimbru uscat)
- o linguriță de miere
- sare, piper
Preparare
- Dacă nu aveți piept de pui gătit, începeți prin găti carnea.
- Ungeți pieptul cu puțin ulei de măsline, condimentați cu sare și piper (plus alte condimente dacă preferați : usturoi granulat, boia, etc.), apoi îl puneți în cuptor la 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute sau în Airfryer la 200 de grade 10-15 minute (în funcție de cât de groasă e bucata de carne).
- Dacă aveți timp, îl puteți prăji mai întâi în tigaie (cu 1-2 linguri de ulei de măsline), cam 5 minute pe fiecare parte, apoi îl băgați la cuptor 15 -20 de minute, până se gătește complet.
- Se pregătește dressing-ul. Se curăță mărul de coajă și se taie cuburi. Într-un vas de blender se pune jumătate din mărul tăiat, o linguriță de muștar, jumătate de ceapă, oțetul, frunzele de cimbru, uleiul de măsline, mierea, sare și piper.
- Se mixează bine toate ingredientele, până când se obține un dressing omogen.
- Într-un bol se pun frunzele verzi, pieptul de pui gătit și feliat, restul de mere tăiate, miezul de nucă, brânza fărâmițată, chips-urile de mere și dressing-ul.
- Se amestecă bine toate ingredientele și se servește salata.
Leave a Reply