E sezonul sparanghelului, iar eu vreau sa ma bucur cat mai mult de el pentru ca imi place foarte mult. De obicei il oparesc 2 minute si apoi il trag la tigaie cu putin unt, tot vreo 2 minute. Daca e suficient de fraged, sar partea cu oparitul si doar il trag la tigaie in unt cam 5 minute. E foarte important ca sparanghelul sa ramana usor al dente, pentru a-si pastra bine textura si gustul. Daca e prea gatit, isi pierde din farmec.
Reteta de sparanghel cu oua si feta la cuptor e extrem de simpla si rapida, o varianta buna pentru un mic dejun mai altfel. In loc de feta puteti folosi telemea sau branza de capra sau puteti chiar sa radeti niste fasii de parmezan.
- 450 gr sparanghel proaspat
- 4 oua
- 50 gr branza feta
- o lingura de pesto de busuioc
- o lingura de ulei de masline
- Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
- Se rup cozile dure ale firelor de sparanghel. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei de masline.
- Se maseaza si sparanghelul cu ulei de masline si se intind firele unul langa celalalt.
- Se baga in cuptor timp de 5 minute.
- Se scoate tava si se sparg ouale peste sparanghel.
- Se baga tava din nou in cuptor timp de 5 minute.
- Se scoate din nou tava, se presara feta faramitata peste oua si sparanghel si se baga din nou tava in cuptor timp de 2 minute. Daca ouale sunt deja gatite, puteti scadea temperatura cu 10 grade pentru a nu se intari prea tare.
- La final se pune cate putin pesto peste oua si sparanghel.
Leave a Reply