• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ricotta dip

11/02/2025 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit acest ricotta dip acum un an și de atunci l-am făcut de cel puțîn 10 ori. Este o pastă caldă cu mai multe tipuri de brânză: ricotta, mozzarella și parmezan, plus niste roșii uscate, usturoi, coajă de lămâie, rozmarin și nuci, rezultatul este cremos, aromat și extrem de gustos. Este aperitivul perfect pentru o masă festivă sau pentru când aveți musafiri. Se pregătește în 30 de minute cu tot cu copt și vă garantez că o să fie pe placul oricui o încearcă.


Ricotta dip
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 400 gr ricotta
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr roșii deshidratate, în ulei
  • 200 gr mozzarella proaspătă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • ½ linguriță de coajă de lămâie (netratată)
  • o crenguță de rozmarin proaspăt
  • 50 gr miez de nucă
  • sare, piper
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
  2. Parmezanul se rade pe răzătoarea mică. Mozzarella se scurge de apă și dacă are mult lichid, se absoarbe cat mai mult cu niste prosoape de hârtie. Apoi se rupe în fâșii mici.
  3. Roșii deshidratate se scurg bine de ulei și se taie în bucăți mici.
  4. Usturoiul se zdrobește.
  5. Frunzele de rozmarin se rup de pe crenguță și se toacă mărunt.
  6. Nucile se toacă grosier.
  7. Într-un bol se amestecă ricotta cu parmezanul ras, ¾ din cantitatea de mozzarella, uleiul de măsline, roșiile deshidratate, usturoiul zdrobit, zeama și coaja de lămâie, jumătate din cantitatea de rozmarin, sare și piper.
  8. Se transferă amestecul într-un vas termorezistent adânc.
  9. Pe deasupra se distribuie mozzarella rămasă, apoi se presară miezul de nucă tocat și restul de rozmarin. Se stropește cu puțin ulei de măsline.
  10. Se introduce vasul in cuptorul preîncălzit și se lasă la copt 20-25 de minute, până când se formează o crustă rumenă deasupra.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Pasta de ricotta cu rosii uscate si nuciPasta de ricotta cu rosii uscate si nuci
  • Pasta de macrou afumatPasta de macrou afumat
  • Pastă de somonPastă de somon
  • MuhammaraMuhammara

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: branza, dip, ricotta

Previous Post: « Salată cu fasole și roșii uscate
Next Post: Granola »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Doua variante de baclava

Tiramisu (fara oua crude)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·