Am descoperit această salată cu fasole și roșii uscate anul trecut și a devenit instant preferata mea, am făcut-o de 4 ori într-o lună. Este o salată acrișoară, ceea ce mie îmi place foarte mult, însă dacă voi nu sunteți mari iubitori de acru, puteți reduce din cantitatea de oțet balsamic sau zeamă de lămâie din dressing.
Se poate mânca simplă, în varianta de post, sau puteți adăuga sardine sau ton din conservă, piept de pui la grătar, somon copt sau afumat, tofu ori falafel.
Salată cu fasole și roșii uscate
Timp de preparare
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
- 250 gr de fasole din conservă (mie îmi place să folosesc fasole albă cu bob mare)
- un ardei kapia tăiat cubulețe
- 150 gr de roșii cherry taiate pe jumătate
- 100 gr de anghinare din conservă
- un morcov ras
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 2 fire de ceapă verde
- 10 jumătăți de roșii uscate tăiate mărunt
Pentru dressing
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de oțet balsamic
- o lingură de zeamă de lămâie
- jumătate de linguriță muștar
- o linguriță de miere
- jumătate de linguriță de oregano uscat
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute (opțional)
Preparare
- Pentru dressing se pun într-un borcan toate ingredientele, se închide capacul și se agită bine borcanul, până când ingredientele se omogenizează.
- Într-un bol se pune fasolea bine scursă (se poate și clăti cu apă), anghinarea tăiată în bucăți medii, morcovul ras, roșiile cherry tăiate, ardeiul tocat în cubulete, roșiile uscate tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, și ceapa verde tăiată mărunt. Se presară cu puțină sare.
- Se adaugă dressing-ul și se amestecă totul.
- Opțional, puteți adăuga ton sau sardine din conservă, piept de pui la grătar, somon afumat, tofu sau falafel.
Leave a Reply