Am făcut prima dată această supă cu lapte de cocos, creveți și legume acum iarna trecută, când aveam nevoie de o rețetă rapidă pentru cină. Mi s-a părut delicioasă, însă ce mi-a plăcut și mai mult a fost că e gata în 30 de minute cu totul.
Primul pas este să pregătiți toate ingredientele, pentru că o dată ce puneți la fiert, totul se desfășoară foarte repede.
În loc de creveți puteți pune bucăți de pește (somon, cod, biban), tofu, sau chiar și pui, dar va trebui să îl adăugați înaintea legumelor și să îl lăsați mai mult la fiert (cam 10-15 minute, în funcție de mărimea bucăților de carne). Iar legumele pot fi alese în funcție de ce aveți în frigider, sau de preferințele voastre. Puteți folosi conopidă, dovleac, ciuperci, fasole păstăi, mazăre, dovlecei, sparanghel, doar să adaptați timpul de fierbere pentru cele care se gătesc într-un timp mai lung.
- 400 ml lapte de cocos
- 600 ml apă
- 100 ml supă de pui (sau înlocuiți cu apă și dacă aveți, un cub pentru supă de legume sau pui)
- o lingură de ghimbir ras
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 3 linguri de sos de soia
- 2 frunze uscate de lime
- 2 frunze uscate de curry (opțional)
- o lingură de pastă miso (opțional)
- 250-300 gr broccoli
- 2 morcovi
- 1 ardei kapia/ ardei gras
- 80 - 100 gr tăiței pentru ramen (sau alt tip de tăiței)
- 300 gr creveți decorticați
- 100 gr boabe de edamame
- sare
- ceapă verde, ardei iute pentru servit
- Se pregătesc toate legumele. Broccoli se taie în bucăți mici, morcovii se taie în bastonașe subțiri (sau se feliază în formă "panglici" cu curățătorul de legume, ardeiul se taie bastonașe.
- Ghimbirul se rade, usturoiul se zdrobește.
- Dacă nu sunt curățați, creveții se curăță de cap, coajă și intestine.
- Într-o oală se pun apa, laptele de cocos, ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, frunzele de lime și curry și pasta miso. Se amestecă bine, până se dizolvă pasta miso, apoi se lasă să ajungă lichidul la punctul de fierbere.
- După ce dă în clocot, se adaugă tăițeii, broccoli, morcovii și ardeiul. După 2 minute, se pun creveții și boabele de edamame (dacă sunt congelate, se pun cu câteva minute mai devreme). Se mai fierbe totul 2 minute.
- Supa se servește cu ceapă verde și ardei iute.
Leave a Reply