• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Terci de ovăz cremos

17/01/2024 By Andreea Leave a Comment

Printre rețetele de mic dejun pe care le pregătesc aproape săptămânal, este și aceasta rețetă de terci de ovăz cremos, pe care îl fac rapid și îl combin cu diverse fructe, semințe sau unturi de nuci. Folosesc fulgi de ovăz fini, pentru că se fierb cel mai repede și datorită lor, textura finală a terciului este cremoasă. Banana pasată contribuie și ea la cremozitate și îndulcește terciul, fară a mai fi nevoie de zahăr sau miere. Consistența terciului este destul de lichidă după adăugarea bananei, însă după ce se răcorește, se întărește.

Un lucru pe care eu îl fac destul de des, este să adaug fructe congelate imediat după ce iau oala de pe foc. În special iarna, când nu am fructe de pădure proaspete, folosesc unele congelate și punandu-le în terciul fierbinte, ele se dezgheață imediat și în același timp, răcesc mai repede terciul.

Terci de ovăz cremos
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 500 ml lapte (de vacă sau vegetal)
  • 100 gr fulgi de ovăz fini
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • o banană
  • fructe proaspete sau congelate (fructe de pădure, alte fructe de sezon, mere coapte, semințe de rodie)
  • nuci sau semințe (migdale, nuci, alune de pădure semințe de dovleac floarea soarelui, susan, cânepă)
  • unturi din nuci sau semințe
  • quinoa fiartă (opțional)
Preparare
  1. Se pun laptele, fulgii de ovăz și scorțișoara într-o crăticioară pe foc mic spre mediu. Se amestecă și se dau în clocot. Se mai țin un minut la fiert, apoi de oprește focul.
  2. Banana se pasează cu furculița și se încorporează în terci. Dacă folosiți fructe congelate, le puteți adăuga tot în acest moment.
  3. Terciul se pune în castroane și pe deasupra se pun topping-urile dorite.
3.5.3251

 

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: meal plan 1, meal plan 4, mic-dejun, ovaz, terci

Previous Post: « Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone și frișcă
Next Post: Ciorbă de vită »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cu paine caramelizata

Crumble cu prune si migdale

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Terci de ovăz cremos

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·