• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Granola

11/02/2025 By Andreea Leave a Comment

Granola este un mix de fulgi de ovăz cu nuci, semințe și fructe uscate, ce se poate mânca la micul dejun cu iaurt sau lapte. Eu o pregătesc des acasă pentru că îmi place să combin ingredientele după preferințele noastre. Am încercat acum câțiva ani rețeta aceasta cu unt de cocos și sirop de arțar și mi s-a părut o combinație foarte reușită la gust, așa că am rămas la ea.

Nucile și semințele pot fi înlocuite cu oricare vă plac, doar să aveți grijă la cele care se pot coace prea tare și să le puneți la final. Fructele uscate se pun și ele la final, după ce se scoate granola din cuptor, pentru a nu se usca. În loc de unt de cocos puteți folosi ulei de măsline, sau chiar și ulei de floarea soarelui, dacă preferați, iar în loc de sirop de arțar puteți folosi miere.

Granola
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
40 mins
Timp total
50 mins
 
Portii: 6-8
Ingrediente
  • 200 gr fulgi fini de ovăz
  • 40 gr semințe de floarea soarelui
  • 30 gr semințe de dovleac
  • 20 semințe de susan
  • 40 gr alune de pădure
  • o linguriță de scorțișoară pudră
  • 40 gr migdale
  • 40 gr miez de nucă
  • 50 gr ulei de cocos topit
  • 50 gr sirop de arțar
  • 20 gr fulgi de cocos
  • 30 gr stafide
  • 10 gr semințe de chia
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
  2. Se pun într-un bol fulgii de ovăz, semințele de floarea soarelui, de susan, de dovleac, scorțișoara și alunele, nucile și migdalele tocate grosier.
  3. Într-un pahar se amestecă untul de cocos topit cu siropul de arțar și se toarnă peste ingredientele uscate. Se amestecă bine și se transferă într-o tavă cu hârtie de copt.
  4. Tava nu trebuie să fie foarte mare, astfel încât stratul de granola să nu fie foarte subțire și să se ardă. Tava mea are aprox. 20 x 30 cm.
  5. Se bagă în cuptor pentru 20 de minute, după care se amestecă și se mai lasă 10-15 minute (cât să se rumenească peste tot, dar să nu se ardă alunele și migdalele).
  6. Se adaugă fulgii de cocos, se amestecă bine și se mai lasă 5 minute la copt.
  7. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și apoi se adaugă stafidele și semințele de chia.
  8. Se păstrează într-un borcan închis etanș și rezistă bine până la 3-4săptămâni.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Terci de ovăz cremosTerci de ovăz cremos
  • Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoaCrumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa
  • Spanac cremos cu crumble de ovazSpanac cremos cu crumble de ovaz
  • Porridge cu zmeura, nuci si cocosPorridge cu zmeura, nuci si cocos

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: granola, ovaz

Previous Post: « Ricotta dip
Next Post: Lipii grecești umplute cu pui, ardei și tzatziki »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanță la Londra cu copilul

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Crumble cu prune si migdale

Bomboane cu alune de padure si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scrambled eggs (oua cremoase)

Pancakes cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·