• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chifteluțe de pui cu ricotta în sos de roșii

16/01/2025 By Andreea 3 Comments

Am văzut aceasta rețetă de chifteluțe de pui cu ricotta anul trecut pe pagina de Instagram a lui Julius Roberts și m-am îndrăgostit de ea la prima vedere. Am făcut-o la scurt timp și a intrat pe lista noastră de rețete preferate. Este definiția perfectă a unui ‘comfort food‘ și se face destul de ușor. Rețeta originală cere pulpe de pui pe care să le tocăm, însă pentru o variantă mai simplă, se poate folosi fară probleme carne tocată cumpărată (ideal din pulpe de pui).

Eu am pus destul de puțin tarhon, pentru că nu știam cât de intens va fi gustul lui în chifteluțe și cred că a fost cantitatea ideală pentru gustul nostru. Le dă o aromă fresh, diferită de alte ierburi aromatice. Totuși, dacă nu aveți tarhon sau nu vă place, puteți folosi pătrunjel, mărar sau chiar și puțin busuioc.

Noi am mâncat aceste chifteluțe cu cous cous, dar merg bine și alături de orez, piure de cartofi sau chiar mămăligă.

Chifteluțe de pui cu ricotta în sos de roșii
 
Print
Ingrediente
Pentru sos
  • o ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 2 conserve de roșii tocate
  • 150 ml supă de pui (sau apă)
  • 2 frunze de dafin
  • o linguriță de zahăr brun
  • ¼ linguriță fulgi de ardei iute
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper
Pentru chiftele
  • 650 gr pulpe dezosate de pui
  • o linguriță tarhon proaspăt tocat
  • o lingură pătrunjel tocat
  • o linguriță de sare
  • o linguriță coajă de lămâie
  • 150 gr ricotta
  • 40 gr pesmet
  • 2 linguri de ulei de măsline
Preparare
  1. Ceapa se toacă marunt și se pune într-o cratiță împreună cu uleiul de măsline. Se călește în jur de 5 minute, până se înmoaie. Usturoiul se toacă și el mărunt, se adaugă peste ceapă și se mai călesc împreună 2 minute.
  2. Se adaugă roșiile tocate, supa de pui (sau apa) frunzele de dafin, ardeiul iute, o linguriță de sare și piper și se lasă la fiert pe foc mic timp de 25 de minute, amestecând din când în când.
  3. Carnea se taie în bucăți medii și se pune într-un robot de bucătărie împreună cu ricotta, pesmetul, sarea, coaja de lămâie, tarhonul și pătrunjelul. Se mixează în jur de un minut, până când se obține un amestec omogen.
  4. Cu mâinile umede, se formează chiftelele care se pun pe o farfurie.
  5. Se încinge o tigaie, se pune uleiul de măsline și se pun chiftelele la prăjit, în jur de 2-3 minute pe fiecare parte (în jur de 8-10 minute).
  6. Se transferă chiftelele în sosul care fierbe și se mai lasă 10 minute la fiert.
3.5.3251

 

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: chiftelute, ricotta, sos de rosii

Previous Post: « Salată cu pui și mere
Next Post: Prăjitură Tosca »

Reader Interactions

Comments

  1. Nabe says

    26/01/2025 at 9:01 pm

    Văd că din compoziția de chiftele lipsește oul. Se leagă bine doar cu ricotta?

    Reply
    • Andreea says

      03/03/2025 at 4:19 pm

      Da, sigur. Nu este nevoie de ou.

      Reply
  2. Simona says

    10/07/2025 at 9:57 pm

    Nu ma asteptam sa fie atat de pufoase si bune! Cu siguranță o sa mai fac! Toata familia a fost incantata!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura St. Honoré

Pandispan cu visine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·