• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tarta cu mere si sos de caramel de post

Cam greu ne putem imagina deserturi cu adevarat gustoase fara oua, lapte, unt sau frisca. Sunt cateva retete clasice de prajituri de post pe care le pregatesc bunicile noastre, dar cred ca e nevoie sa improspatam lista cu aceasta tarta cu mere :). Prima pe lista mea este tarta cu mere si sos de caramel,…

Read More »

Filed Under: desert, post Tagged With: caramel, mere, tarta

Pizza cu tahini si vinete

Mai scot o reteta din arhiva, din zilele cu soare, in care inca mai puteam sa fac fotografii cu lumina naturala. Este o pizza mai putin obisnuita, dar foarte gustoasa. Mai intai am facut aluatul de pizza din: 360 grame faina integrala 350-400 ml apa 1 pliculet de drojdie uscata 2 linguri de ulei de…

Read More »

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: pizza, rosii uscate, tahini, vinete

Varza de Bruxelles caramelizata, cu praz si seminte de pin

   In ultima perioada ajung foarte tarziu acasa si rar mai am timp sa pregatesc mancare care sa necesite mai mult de 30 de minute. De cele mai multe ori, in bucatarie intru doar dimineata. Adica, ma trezesc mai devreme si pregatesc ceva rapid pentru pranzul de la birou.    Saptamana asta am cumparat o…

Read More »

Filed Under: post, vegetarian Tagged With: curcan, praz, quick'n'easy

Biscotti cu fistic si merisoare

   Nu mai tin minte ce reteta cautam pe Joy of baking, cand am dat peste asta. Mai vazusem retete de biscotti, dar am tot evitat sa le fac, pentru ca aveam impresia ca fursecurile astea sunt foarte tari. Mi-a placut insa combinatia de culori si de arome din biscuitii astia si mi-am zis ca…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: biscuiti, desert, fistic

Cina cu Electrolux

   Cred ca am citit, de un an incoace, fiecare povestire despre cinele organizate de Electrolux la Club Cortina din Corbeanca, si de fiecare data i-am invidiat pe cei invitati. Sincer, visam in secret ca intr-o zi sa ma cheme si pe mine cineva la evenimentul asta. Macar sa spal vasele :P. Pentru ca atat…

Read More »

Filed Under: news Tagged With: cina, electrolux

Desert de weekend

   Aseara pe la 6.30 am intrat in bucatarie sa pregatesc un cheesecake ce urma sa tina loc de tort pentru ziua de nastere a unei foarte bune prietene. Dar pentru ca nu mai facusem de mult desertul preferat al familiei , am decis sa fac doua portii :). Asa ca, dupa 30 de minute…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: cheesecake, desert

Budinca de orez cu smochine

   Mult timp mi-am dorit sa gasesc smochine. Am tot cautat, chiar si in afara tarii, pana cand am gasit chiar in supermarketul de la coltul strazii. Adica la Cora :).    Ce m-am mai bucurat! Am venit cu ele acasa si am trantit repede o tarta cu crema frangipane. N-am postat-o pentru ca n-am…

Read More »

Filed Under: desert, retete Tagged With: budinca, lapte de cocos, orez, smochine

Paine cu pesto de busuioc si rosii uscate

Acum o saptamana si un pic, cu ocazia Zilei Painii, am ales sa pregatesc la atelierul organizat de Spic&Bob, o paine speciala, dar in acelasi timp foarte simpla, pentru ca am vrut ca ucenicii mei sa vada ca painea nu-i deloc greu de preparat. Evenimentul a fost foarte bine organizat si mi-a placut foarte tare….

Read More »

Filed Under: paine, retete Tagged With: paine, pesto, rosii uscate

Invitatie la Ziua Mondiala a Painii

   Nu am stiut pana anul asta ca exista o zi din an in care se sarbatoreste painea, dar am aflat in cel mai placut mod si anume, primind o invitatie la aceasta sarbatoare. Si tare ma bucur ca o sa particip :).    Invitatia a venit de la Spic&Bob, care, impreuna cu Electrolux, organizeaza…

Read More »

Filed Under: news Tagged With: paine

Rosii uscate ‘murate’ in ulei de masline

   Rosiile uscate se pot folosi in foarte multe combinatii si au un gust diferit de cel al rosiilor proaspete. Sunt mult mai aromate si mai consistente. Pot fi mancate si simple, ca niste snacks-uri, mai ales daca nu sunt pastrate in ulei (pentru ca asa sunt cam grase pentru a manca prea multe). Pana…

Read More »

Filed Under: aperitive, utile Tagged With: gustare, rosii uscate

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 33
  • Go to page 34
  • Go to page 35
  • Go to page 36
  • Go to page 37
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 43
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Chocolate chip cookies

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·