Nu mai tin minte ce reteta cautam pe Joy of baking, cand am dat peste asta. Mai vazusem retete de biscotti, dar am tot evitat sa le fac, pentru ca aveam impresia ca fursecurile astea sunt foarte tari. Mi-a placut insa combinatia de culori si de arome din biscuitii astia si mi-am zis ca nu pierd prea multe daca incerc, asa ca am facut rapid aluatul si l-am bagat la cuptor.
Am folosit:
135 de grame de zahar
2 oua mari
o linguruta de extract de vanilie (pastai de vanilie macerate in vodca)
o lingurita de praf de copt
un sfert de lingurita de sare
230 grame de faina
60 grame de fistic (fara sare) taiat in bucati
75 grame de merisoare uscate
Mai intai am mixat ouale cu zaharul cam 5 minute pana cand am obtinut o crema pufoasa si deschisa la culoare peste care adaugat extractul de vanilie.
Intr-un alt castron am amestecat faina, praful de copt si sarea pe care le-am turnat treptat in crema.
Am adaugat si fisticul si merisoarele si am amestecat aluatul cu o spatula pana cand s-a omogenizat.
Am transferat aluatul pe masa tapetata cu faina si i-am dat o forma de baton lung de 30 de cm si lat de 9 cm.
L-am pus intr-o tava cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc mediu). L-am copt timp de 25 de minute dupa care l-am scos sa se raceasca pentru cateva minute.
Am taiat batonul in feliute de vreo 2 cm grosime pe care le-am intins inapoi in tava si le-am mai copt 8-10 minute pe o parte si inca pe atat pe cealalta parte. Acesta este procesul care usuca biscutii si ii face sa reziste chiar si 2-3 saptamani fara sa se strice.
Pana la urma nu au fost tari, ci au fost perfect crocanti, si i-am mancat inmuiati in lapte, cafea, ba chiar i-am si rontait asa uscati :). Si mi-au placut tare mult. Mi-a mai placut ca nu contin unt sau alte grasimi, deci, cumva, ar fi light :P.
Acum ca ma gandesc…e inca devreme si as putea sa ma duc sa mai fac o tava. Hmmm…ma gandesc sa fie cu alune de padure si bucati de ciocolata amaruie. N-o sa-mi ia mai mult decat mi-a luat sa scriu postarea asta :), adica, cam 10 minute. In rest, cuptorul isi face treaba cat mai beau eu un ceai cald. Gata! M-am hotarat! Fug la bucatarie :).
Timp: o ora
Portii: aprox 15 biscuiti
Costuri: 10 ron
Catalina says
😮 Si eu si Juha ne gandim sa ne facem cate o portie. E tare simpatica reteta.
Andreea says
deci neparat neaparat sa faceti o portie si cu alune si ciocolata.ii rontai acum (abia scosi din cuptor) si sunt deliciosi!parca-mi plac chiar mai mult ca primii 😛
pun maine poze cu ei 😀
Antonina says
:)) gand la gand! si eu am facut azi biscotti, dar cu cacao si cirese confiate 😉 Arata minunat ale tale!! Si ce parfumuri!! superba prezentare!
Alex says
my first comment …:)))
ce tare..se pare ca gandim la fel..Super biscuiti si super culori…
uite aici http://alexandra-bucatariamea.blogspot.com/2011/11/cranberry-pistachio-biscotti.html..
pupici !!!
Andreea says
foarte tare, Alex!:))
la doua zile diferenta.asta inseamna ca merita incercati biscuitii astia 🙂