• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Biscotti cu fistic si merisoare

04/11/2011 By Andreea 5 Comments

   Nu mai tin minte ce reteta cautam pe Joy of baking, cand am dat peste asta. Mai vazusem retete de biscotti, dar am tot evitat sa le fac, pentru ca aveam impresia ca fursecurile astea sunt foarte tari. Mi-a placut insa combinatia de culori si de arome din biscuitii astia si mi-am zis ca nu pierd prea multe daca incerc, asa ca am facut rapid aluatul si l-am bagat la cuptor.

Am folosit:
135 de grame de zahar
2 oua mari
o linguruta de extract de vanilie (pastai de vanilie macerate in vodca)
o lingurita de praf de copt
un sfert de lingurita de sare
230 grame de faina
60 grame de fistic (fara sare) taiat in bucati
75 grame de merisoare uscate

   Mai intai am mixat ouale cu zaharul cam 5 minute pana cand am obtinut o crema pufoasa si deschisa la culoare peste care adaugat extractul de vanilie.
   Intr-un alt castron am amestecat faina, praful de copt si sarea pe care le-am turnat treptat in crema.
   Am adaugat si fisticul si merisoarele si am amestecat aluatul cu o spatula pana cand s-a omogenizat.
   Am transferat aluatul pe masa tapetata cu faina si i-am dat o forma de baton lung de 30 de cm si lat de 9 cm.
   L-am pus intr-o tava cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 de grade (foc mediu). L-am copt timp de 25 de minute dupa care l-am scos sa se raceasca pentru cateva minute.
  Am taiat batonul in feliute de vreo 2 cm grosime pe care le-am intins inapoi in tava si le-am mai copt 8-10 minute pe o parte si inca pe atat pe cealalta parte. Acesta este procesul care usuca biscutii si ii face sa reziste chiar si 2-3 saptamani fara sa se strice.

   Pana la urma nu au fost tari, ci au fost perfect crocanti, si i-am mancat inmuiati in lapte, cafea, ba chiar i-am si rontait asa uscati :). Si mi-au placut tare mult. Mi-a mai placut ca nu contin unt sau alte grasimi, deci, cumva, ar fi light :P.
   Acum ca ma gandesc…e inca devreme si as putea sa ma duc sa mai fac o tava. Hmmm…ma gandesc sa fie cu alune de padure si bucati de ciocolata amaruie. N-o sa-mi ia mai mult decat mi-a luat sa scriu postarea asta :), adica, cam 10 minute. In rest, cuptorul isi face treaba cat mai beau eu un ceai cald. Gata! M-am hotarat! Fug la bucatarie :).  

Timp: o ora
Portii: aprox 15 biscuiti
Costuri: 10 ron

Articole asemanatoare:

  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Salam de biscuiti cu ciocolataSalam de biscuiti cu ciocolata
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
  • Prajitura cu portocale rosii la aniversarePrajitura cu portocale rosii la aniversare

Filed Under: desert, retete Tagged With: biscuiti, desert, fistic

Previous Post: « Cina cu Electrolux
Next Post: Varza de Bruxelles caramelizata, cu praz si seminte de pin »

Reader Interactions

Comments

  1. Catalina says

    04/11/2011 at 8:18 pm

    😮 Si eu si Juha ne gandim sa ne facem cate o portie. E tare simpatica reteta.

    Reply
  2. Andreea says

    04/11/2011 at 9:15 pm

    deci neparat neaparat sa faceti o portie si cu alune si ciocolata.ii rontai acum (abia scosi din cuptor) si sunt deliciosi!parca-mi plac chiar mai mult ca primii 😛
    pun maine poze cu ei 😀

    Reply
  3. Antonina says

    04/11/2011 at 10:08 pm

    :)) gand la gand! si eu am facut azi biscotti, dar cu cacao si cirese confiate 😉 Arata minunat ale tale!! Si ce parfumuri!! superba prezentare!

    Reply
  4. Alex says

    25/11/2011 at 7:02 am

    my first comment …:)))
    ce tare..se pare ca gandim la fel..Super biscuiti si super culori…
    uite aici http://alexandra-bucatariamea.blogspot.com/2011/11/cranberry-pistachio-biscotti.html..
    pupici !!!

    Reply
  5. Andreea says

    30/11/2011 at 11:57 am

    foarte tare, Alex!:))
    la doua zile diferenta.asta inseamna ca merita incercati biscuitii astia 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chec cu ricotta, portocală și mac

Ciocolata de casa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·