• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Budinca de orez cu smochine

27/10/2011 By Andreea 7 Comments

   Mult timp mi-am dorit sa gasesc smochine. Am tot cautat, chiar si in afara tarii, pana cand am gasit chiar in supermarketul de la coltul strazii. Adica la Cora :).

   Ce m-am mai bucurat! Am venit cu ele acasa si am trantit repede o tarta cu crema frangipane. N-am postat-o pentru ca n-am pozat-o. Si n-am pozat-o pentru ca mie nu prea mi-a placut (freak?!). Nu stiu…parca era un pic gretoasa…De la crema aia cam unsuroasa plus smochinele dulcegi, mergea bine cu o frisca langa. Nu zic ca n-am mancat-o :P.
   Apoi am zis sa le mai dau o sansa micutelor smochine si am tot cautat retete. Am gasit-o pe asta de la Helene Dujardin, care o are de pe Elle a Table. Deci, sa fie pentru toata lumea :).

  Ingredientele-s foarte la indemana si lasam la o parte si controvesata faina. De fapt, e un fel de orez cu lapte. Copt.
   Mai intai se incalzeste cuptorul la foc mediu (cam 180 de grade) si se pregateste o tava mai adanca (5-10 cm), lunga de vreo 40-50 si lata de vreo 30 care se acopera cu hartie de copt.
   Mai departe aveti nevoie de:

190 grame de orez
240 ml apa
o cutie de lapte de cocos (400 ml)

o pastaie de vanilie
60 grame de zahar brun
6 oua mari
10
-15 smochine taiate in jumatate

   Intr-o oala se pun la fiert apa cu orezul, apa, jumatate din laptele de cocos si pastaia de vanilie (se curata miezul si apoi se pune impreuna cu pastaia in lapte).
   Focul trebuie lasat la cea mai mica intensitate, iar oala trebuie acoperita. Daca incepe sa dea pe langa lichidul, asezati capacul astfel incat o parte din oala sa fie neacoperita.
   Din cand in cand, amestecati bine in orez. La mine dupa primele 5 minute a inceput sa se lipeasca de oala, asa ca a trebuit sa amestec destul de des. In 20 de minute ar trebui sa fie gata. Dupa ce se opreste focul, pastaia de vanilie trebuie scoasa.
   Mai departe e simplu: intr-un castron se amesteca, cu un tel, ouale, restul de lapte si zaharul, peste care se adauga orezul.
   Compozitia se toarna in tava si se acopera cu smochine.

   Prajitura se coace cam 30-40 de minute pana cand se incheaga bine.

   Doamna Dujardin recomanda sa se manance calda, ceea ce va transmit si eu. Merge incalzita si in microunde putin, a doua zi la birou, langa o cana cu ceai :).

   Nu e un desert spectaculos, dar e foarte simplu si e o reinterpretare reusita a banalului orez cu lapte.
   Cu siguranta smochinele se pot inlocui si cu alte fructe, insa pana una alta, profitati de ele, cat inca se mai gasesc prin magazine si piete.

Timp: aprox. o ora
Portii: 15
Costuri: 25 ron
Unde se gaseste:
  • lapte de cocos  la conserva sau la cutie de carton am vazut in Cora, Mega Image, Carrefour, de obicei la raftul cu produse internationale sau conserve. Costa in jur de 8-10 ron cutia de 400 grame.

Articole asemanatoare:

  • Budinca de chia cu lapte de cocosBudinca de chia cu lapte de cocos
  • Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
  • Budinca de grisBudinca de gris
  • Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiuneOrez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Filed Under: desert, retete Tagged With: budinca, lapte de cocos, orez, smochine

Previous Post: « Paine cu pesto de busuioc si rosii uscate
Next Post: Desert de weekend »

Reader Interactions

Comments

  1. Catalina says

    28/10/2011 at 3:26 am

    Îmi place mult Hellene Dujardin, are nişte reţete foarte simplatic. 😉 Şi cred că cea de faţă nu este mai prejos. Arată foarte bine!

    Reply
  2. Catalina says

    28/10/2011 at 3:29 am

    Am vrut să spun simpatice. Asta se întâmplă când încep să lucrez fără să-mi beau cafeaua :))

    Reply
  3. Andreea says

    28/10/2011 at 12:48 pm

    oau!tu incepi munca la 6.30?:)
    mie aproape imi vine sa plang de fiecare data cand intru pe tartelette…ce retete si ce poze face femeia asta, sunt incredibile:)

    Reply
  4. Antonina says

    29/10/2011 at 5:53 am

    Minunata reteta!! dar m-ai lasat paf cu smochinele.. Eu am fost acum o sapt la Cora si n-am gasit … au adus intre timp?? cred ca trag o fuga pana acolo.. Superbe imagini!!

    Reply
  5. Andreea says

    29/10/2011 at 8:24 am

    multumesc, Anto! eu am mai vazut smochine in piata Crangasi.in Cora n-am mai fost in ultimele zile, dar daca vad azi pe undeva, iti zic ;).eu pe cele din reteta le-am luat din Kaufland acum vreo 2 saptamani.

    Reply
  6. Andreea says

    29/10/2011 at 10:15 am

    tocmai am gasit smochine in carrefour baneasa.16.9 ron kg

    Reply
  7. Catalina says

    03/11/2011 at 10:58 am

    Au si in Real AFI cu 15,99 lei/ kg.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gomboti (galuste cu prune)

Babka cu Nutella si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·