• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Varza de Bruxelles caramelizata, cu praz si seminte de pin

12/11/2011 By Andreea 5 Comments

   In ultima perioada ajung foarte tarziu acasa si rar mai am timp sa pregatesc mancare care sa necesite mai mult de 30 de minute. De cele mai multe ori, in bucatarie intru doar dimineata. Adica, ma trezesc mai devreme si pregatesc ceva rapid pentru pranzul de la birou.
   Saptamana asta am cumparat o caserola de varza de Bruxelles (de aproximativ 250 de grame) pe care am gatit-o in 20 de minute si am alaturat-o unui gratar de piept de curcan.

   In retetele pe care le-am gasit, varza era pregatita cu ceapa, insa eu am ales sa o inlocuiesc cu un fir de praz pe care l-am taiat rondele.
   Dupa ce am spalat legumele si am taiat prazul, le-am pus intr-un castron in care am mai adaugat 3 linguri de ulei de masline, o lingura de miere, sare si piper. Le-am amestecat bine si le-am asezat intr-o tava (pe care am asezat hartie de copt).
   Am lasat tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20 de minute, pana cand varza s-a inmuiat cat sa intre furculita in ea.
   In timpul acesta am prajit o mana de seminte de pin intr-o tigaie, fara ulei deoarece semintele sunt destul de uleioase.

   Dupa ce am scos varza din cuptor, am presatat pestea ea cateva seminte si am stropit-o cu putin otet balsamic.  
   Foarte simplu, gustos si sanatos :).

Filed Under: post, vegetarian Tagged With: curcan, praz, quick'n'easy

Previous Post: « Biscotti cu fistic si merisoare
Next Post: Pizza cu tahini si vinete »

Reader Interactions

Comments

  1. Antonina says

    12/11/2011 at 2:26 pm

    Cat sunt de expresive pozele!! imi place tare varza de bruxelles mai ales cu niste castane alaturi.. dar si reteta ta este delicioasa! pupici

    Reply
  2. Andreea says

    12/11/2011 at 5:11 pm

    ma bucur ca-ti place, Anto :).
    cred ca am sa incerc si eu castanele ca sa inlocuiesc carnea, e o idee foarte buna!

    Reply
  3. Andra says

    12/11/2011 at 7:29 pm

    minunata reteta aceasta! simpla si delicioasa!

    Reply
  4. Alice says

    17/11/2011 at 1:40 pm

    ce-mi place!!!!!!!!!
    si ce farfurie frumoasa.
    felicitarile mele

    acum ca te-am gasit, te iau la mine , ca te pot urmari mai usor.
    multumesc

    Reply
  5. Andreea says

    24/11/2011 at 8:31 am

    buna Alice!ma bucur ca ti-a placut reteta si multumesc ca m-ai adoptat 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de quinoa

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Terci de ovăz cremos

Granola sau muesli copt :)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·