Mai scot o reteta din arhiva, din zilele cu soare, in care inca mai puteam sa fac fotografii cu lumina naturala.
Este o pizza mai putin obisnuita, dar foarte gustoasa.
Mai intai am facut aluatul de pizza din:
360 grame faina integrala
350-400 ml apa
1 pliculet de drojdie uscata
2 linguri de ulei de masline
o lingura de sare
jumatate de lingurita de zahar
o mana de gris
Am amestecat drojdia cu zaharul si 200 ml de apa calduta si le-am lasat sa dospeasca pana cand s-au format bule de aer.
Am adaugat amestecul peste faina, sare si ulei si apoi am turnat cate putina apa din cea ramasa pana cand s-a omogenizat aluatul. Acesta trebuie sa nu se mai lipeasca de maini si sa fie usor elastic.
Am mai framantat aluatul pe masa pe care am presarat grisul, apoi l-am asezat intr-un castron uns cu putin ulei de masline si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cam o ora).
In timpul asta am curatat o vanata. am taiat-o in bucati mici si am asezat-o intr-o tava, impreuna cu o ceapa rosie taiata rondele. Le-am stropit cu putin ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper si cimbru si le-am pus in cuptor pentru 20 de minute.
Pe o tava mare am intins o foaie de hartie de copt si am presarat putin gris. Apoi am intins in tava aluatul crescut si l-am uns cu 2-3 linguri de tahini. Mai departe, am asezat cateva rondele de mozzarella, bucatile de vinete, ceapa, vreo 6 rosii uscate, 6-7 rosii cherry si cateva bucatele de feta. Puteti adauga ce ingrediente aveti prin frigider, insa nu trebuie sa fie prea multe si trebuie sa potriveasca :).
Am copt pizza timp de 15-20 de minute pana cand aluatul s-a desprins usor de pe hartia de copt.
In loc de sos, asezati este pizza cateva boabe de rodie, pentru culoare si o textura putin diferita :).
roxana says
Mmmmmm! eu mai fac in lipie incalzita in pic pe tigaie, cand nu am timp sa fac aluatul:), delicious!
Andreea says
Asta e o idee chiar foarte buna, Roxana! 😉