• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pizza cu tahini si vinete

15/11/2011 By Andreea 2 Comments

Mai scot o reteta din arhiva, din zilele cu soare, in care inca mai puteam sa fac fotografii cu lumina naturala.

Este o pizza mai putin obisnuita, dar foarte gustoasa.
Mai intai am facut aluatul de pizza din:

360 grame faina integrala
350-400 ml apa
1 pliculet de drojdie uscata
2 linguri de ulei de masline
o lingura de sare
jumatate de lingurita de zahar
o mana de gris

Am amestecat drojdia cu zaharul si 200 ml de apa calduta si le-am lasat sa dospeasca pana cand s-au format bule de aer.
Am adaugat amestecul peste faina, sare si ulei si apoi am turnat cate putina apa din cea ramasa pana cand s-a omogenizat aluatul. Acesta trebuie sa nu se mai lipeasca de maini si sa fie usor elastic.
Am mai framantat aluatul pe masa pe care am presarat grisul, apoi l-am asezat intr-un castron uns cu putin ulei de masline si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cam o ora).

In timpul asta am curatat o vanata. am taiat-o in bucati mici si am asezat-o intr-o tava, impreuna cu o ceapa rosie taiata rondele. Le-am stropit cu putin ulei de masline, le-am condimentat cu sare, piper si cimbru si le-am pus in cuptor pentru 20 de minute.
Pe o tava mare am intins o foaie de hartie de copt si am presarat putin gris. Apoi am intins in tava aluatul crescut si l-am uns cu 2-3 linguri de tahini. Mai departe, am asezat cateva rondele de mozzarella, bucatile de vinete, ceapa, vreo 6 rosii uscate, 6-7 rosii cherry si cateva bucatele de feta. Puteti adauga ce ingrediente aveti prin frigider, insa nu trebuie sa fie prea multe si trebuie sa potriveasca :).

Am copt pizza timp de 15-20 de minute pana cand aluatul s-a desprins usor de pe hartia de copt.
In loc de sos, asezati este pizza cateva boabe de rodie, pentru culoare si o textura putin diferita :).

Articole asemanatoare:

  • Vinete la cuptor cu sos de iaurtVinete la cuptor cu sos de iaurt
  • Vinete prajite, marinate in sos de soiaVinete prajite, marinate in sos de soia
  • Pizza cu aluat fara framantarePizza cu aluat fara framantare
  • Paste cu sos de mascarpone si dovleceiPaste cu sos de mascarpone si dovlecei

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: pizza, rosii uscate, tahini, vinete

Previous Post: « Varza de Bruxelles caramelizata, cu praz si seminte de pin
Next Post: Tarta cu mere si sos de caramel de post »

Reader Interactions

Comments

  1. roxana says

    16/05/2017 at 10:01 am

    Mmmmmm! eu mai fac in lipie incalzita in pic pe tigaie, cand nu am timp sa fac aluatul:), delicious!

    Reply
    • Andreea says

      17/05/2017 at 8:40 pm

      Asta e o idee chiar foarte buna, Roxana! 😉

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cupcakes cu bezea

Cheesecake cu lavanda si ciocolata alba

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·