• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Din nou la Barcelona

26/06/2012 By Andreea 8 Comments

Da, am fost la Barcelona din nou. Nu ma mai satur de orasul asta. S-a lipit de sufletul meu si ma face sa ma simt ca acasa, de fiecare data cand merg sa-l vizitez.
barcelona-20
De data asta am inchiriat un apartament si am trait ca un localnic. Sau aproape. Au fost cateva momente turistice cand m-am plimbat pe Rambla, m-am pozat prin Guell sau am cascat gura la Torre Aqbar, dar in mare parte a timpului, am vizitat toate locurile ca si cum as fi trait acolo si as fi avut cateva zile libere. Fara graba, fara prea multe planuri, cu gatit acasa, cu picnic in parc si sampanie pe scarile de la Font Magica.
Dar sa incep cu inceputul.In prima zi am revizitat din mers Sagrada Famillia, La Pedrera si Casa Batllo numai ca sa ajung mai repede la La Boqueria. Imi place atat de mult sa ma uit la oferta bogata de fructe si legume proaspete si sa le fac poze, incat, de multe ori ies de acolo fara sa cumpar mare lucru. De data asta m-am ales cu niste mango super aromat, cum numai la Barcelona am mai mancat. De fiecare data cand ajung la Barcelona, trebuie sa mananc mango, mult mango :).
barcelona-2
 barcelona-3
barcelona-6
barcelona-7
barcelona-15
 barcelona-4
In prima seara, dupa multe ore de mers pe jos, cu ultimele puteri, ne-am asezat la o terasa din Port Vell, El Chipiron, unde am comandat o portie de paste cu fructe de mare si “fish & chips”. Am primit “din partea casei” o portie de “pa amb tomàquet” adica paine prajita unsa cu rosii, care chiar mi s-a parut buna. Ne-a fost adusa (fara sa o cerem), ca aperitiv, si a costat 4 euro. Pastele si pestele cu cartofi nu au stralucit si au avut preturi destul de mari (in jur de 12 euro).
barcelona-17
barcelona-18
Un litru de bere San Miguel a fost 10 euro. Deci, per total, n-am iesit foarte bine, avand in vedere ca mancarea n-a fost extraordinara. Cred ca asta e riscul cand te asezi la masa intr-un restaurant turistic, care e la indemana, atunci cand nu mai ai energie sa mergi nici 10 metri in plus.
 Insa intratul intamplator intr-un restaurant necunoscut nu aduce intotdeauna surpriza neplacute. Intr-o alta zi, la fel de obositi, am intrat, dupa miros, intr-un restaurant semi-obscur, de pe bulevardul Diagonal. Localul se numeste La Fonda Paisa si are specific columbian. Nu prea stiam la ce sa ne asteptam, insa mesele erau in mare parte ocupate de localnici care pareau ca se bucura de mancarea din farfurii.
vacanta-barcelona-22
Toate preparatele principale se serveau alaturi de mai multe garnituri si in pretul lor (10-12 euro) intra si o supa. Masa asta a fost o revelatie. Toata mancarea a fost foarte proaspata si gustoasa, portiile au fost mai mari decat stomacele noastre, iar berea columbiana, usor dulceaga, fost foarte buna.
 vacanta-barcelona-8
Am ales piept de pui la gratar, cu fasole si orez
vacanta-barcelona-12
    Dorada la gratar cu orez si salata
vacanta-barcelona-15
 Limba de vita in sos iute si manioc
vacanta-barcelona-17
   Arepa de pui (o paine din faina de porumb, cam fara gust, cu pui prajit)
vacanta-barcelona-18
Iar supele aduse au fost de legume (asemanatoare cu supele noastre) si una cu ficat.
Ce mi-a placut in mod deosebit au fost bananele verzi prajite. Sunt un tip de banane pentru gatit despre care citisem destul de multe, dar nu avusem niciodata ocazia sa gatesc una. Asa ca, a doua zi, mi-am cumparat si eu doua si le-am prajit in putin ulei. Nu au iesit la fel de bune ca cele de la restaurant, pentru ca nu s-au inmuiat destul, insa au fost bunicele si as mai repeta experimentul pana as obtine ceva mult mai gustos din ele.
Tot la restaurantul columbian, am mancat pentru prima oara si manioc (acel tubercul maro si lunguiet, care se gaseste si la noi in supermarketuri). M-a surprins textura asemanatoare unui cartof si aroma parfumata. Asa ca n-am stat pe ganduri si am cumparat unul tot pentru experimente :). Am curatat tubercului de coaja, l-am fiert pana s-a inmuiat putin si apoi l-am pus pe gratar. Asta chiar mi-a placut cum a iesit si cred ca o sa-l incerc si acasa.
vacanta-barcelona-37
Tot din sirul de experimente, a facut parte si o sepie proaspata luata de la piata, pe care am marinat-o in ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si condimente si pe care am prajit-o pe gratar. Nu a iesit chiar asa cum ma asteptam, insa pentru prima incercare de gatit sepie, a fost acceptabila :).
Apropo de piata, intr-una din zile mi-am propus sa merg intr-o piata mai putin turistica si am aflat de Mercat de Sant Antoni. In prezent este in renovare, insa comerciantii sunt adunati intr-un fel de hala foarte lunga, langa gura de metrou. Desi mult mai libera ca Boqueria, am fost destul de dezamagita de aceasta piata. Preturile erau mai mari, iar unele produse nu prea se gaseau. Am umblat in sus si-n jos sa gasesc mango si am gasit doar la doua tarabe, la un pret de vreo 3 ori mai mare ca in Boqueria (vorbesc de tarabele din spatele pietei).
vacanta-barcelona-23
 vacanta-barcelona-28
Totusi, nu mi-a parut rau ca am facut un drum pana acolo, deoarece, in apropierea statiei de metrou Sant Antoni, se afla Horchateria Sirvent, un loc cu istorie in prepararea bauturii horchata, un lapte vegetal din migdale de pamant (chufa). Noi am luat acasa un litru jumate la vreo 6 euro si l-am baut cu pofta, pentru ca ne-a placut mult.
vacanta-barcelona-26
vacanta-barcelona-27
O alta descoperire delicioasa, am facut-o intr-o zi in care am vizitat cartierul Gotic. Mergand pe Carrer de Jaume I, am dat peste un loc plin de fructe, unde se preparau sucuri proaspete, La Bordiny.
barcelona-31
 N-am putut rezista, si desi un pahar de 500 ml costa 5 euro, am comandat unul de mango si papaya. A fost cel mai bun suc de fructe pe care l-am baut vreodata :). Foarte aromat si racoritor, dar si satios. Mi-ar fi placut sa am un Bordiny la scara blocului, ca la fiecare mic dejun sa nu mananc altceva in afara de un suc proaspat de fructe.
barcelona-33
Tot prin cartierul Gotic (Calle Palla, nr.8), am dat si de o cofetarie tare draguta, Caelum, cu multe feluri de prajituri, fursecuri si dulceturi care aratau nemaipomenit. Din pacate, eram satula de la sucul baut inainte, asa ca n-am incercat nimic de acolo.
 barcelona-39
barcelona-41
 Intre timp, dupa ce am mai strabatut cateva stradute, parca mai facusem putin loc in stomacel, asa ca ne-am oprit la un Fres Co, unde am mancat in regim de bufet liber. Adica in 8.95 euro, puteam sa ne alegem supa,  salata (inlcusiv de cartofi sau paste), desert, fructe,  cafea si  bauturi, in ce cantitati doream :). Am mancat un gazpacho super gustos, cuscus cu legume, spanac cu ciuperci, fructe si un fel de crema de zahar ars. Avand in vedere ca abia m-am ridicat de la masa, m-am declarat multumita.
 barcelona-45
barcelona-47
Mai pe seara, am mancat si o inghetata artizanala, din ingrediente naturale la Artisa, o cofetarie de la intrarea in Placa Reial dinspre Rambla. Am ales alune de padure si caramel, ambele foarte bune (2 cupe – 3.5 euro).
vacanta-barcelona-4
barcelona-50
 In ultima zi, tiparul din primele zile s-a repetat. La fel de obositi si infometati, am ajuns in centrul comercial Arenas, unde am vrut sa mancat la Rossopomodoro, despre care v-am mai povestit. Din pacate, la ora 3 dupa amiaza, nu mai era deschis, la fel ca multe restaurante din Barcelona, asa ca, am intrat destul de timizi, in restaurantul Happy Rock Bar & Grill. Nu suna prea promitator, nu? Si daca va spun ca am ales meniul special (adica turistic), o sa spuneti ca am luat-o razna? Ei bine, nici eu nu credeam ca am sa aleg vreodata un meniu turistic intr-un restaurant, insa nu suna chiar rau si m-am aventurat.
vacanta-barcelona-53
Am avut de ales 3 feluri de mancare (aperitiv, fel principal si desert) plus o bautura (bere, suc sau un pahar de vin), toate in 11.9 euro. Si…din nou, surpriza! Mancarea a ajuns la masa foarte repede (restaurantul era aproape gol la ora aceea) si a fost foarte foarte gustoasa. Portiile au fost satisfacatoare, iar baiatul care ne-a servit a fost foarte amabil. Mi-a placut ca de la masa puteam vedea bucatarul cum prepara mancarea, deci m-am asigurat ca totul era proaspat pregatit.
Escalibada (vinete si ardei gras la gratar cu branza de capra)
 vacanta-barcelona-43
   Tortilla de cartofi
vacanta-barcelona-44
   Peste la gratar cu garnitura de legume
vacanta-barcelona-46
Pe langa diversele locuri unde poti manca in Barcelona, imi mai place faptul ca poti merge oricand la un picnic intr-un parc. Intr-una din zile, noi am gatit cate ceva acasa (guacamole, salata de vinete, salata de ciuperci si un gratar) si le-am luat cu noi in Parc de la Ciutadella, unde ne-am intins patura si am luat pranzul. Bineinteles ca nu ne-au lipsit sangria, niste fructe si niste palmieri la desert :).
vacanta-barcelona-40
In incheiere, am petrecut ultima seara la Font Magica, unde mi-a placut foarte mult atmosfera si spectacolul si am furat ideea unor localnici de a bea o sampanie pe scarile din fata fantanii.
vacanta-barcelona-54
Din planul facut inainte de plecare, mi-au ramas multe locuri de vizitat in Barcelona, insa le-am lasat pe data viitoare, pentru ca de data asta, m-am bucurat sa descopar multe locuri mai putin promovate, dar surprinzatoare care mi-au lasat amintiri foarte frumoase legate de orasul acesta.

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Excursie in FrantaExcursie in Franta
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
  • Milano & The Cube by ElectroluxMilano & The Cube by Electrolux
  • Cu bazaarul in vacanta: LondraCu bazaarul in vacanta: Londra

Filed Under: travel Tagged With: Barcelona, calatorii

Previous Post: « Salata calda cu dovlecei si halloumi
Next Post: Electrolux lanseaza Inspiration, iar eu ma lansez in noi experimente :) »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    27/06/2012 at 10:23 am

    Tare frumos ce ne arati tu acolo. Trebuie sa ii fac si eu o vizita orasului cat de curand. Iar la pomul laudat probabil o sa ma duc cu sacul :))

    Bananele acelea verzi se numesc plantane. Le-am facut chiar ieri la cuptor si mi s-au parut geniale. Manioc n-am incercat dar l-am tot vazut prin piata; mi-ai dat o idee cu postarea asta, o sa-ti incerc sugestia 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    27/06/2012 at 10:30 am

    Si eu m-am intors cu sacul :)). Mi-au luat tot felul de chestii de la un magazin de fructe uscate si nuci, despre care am mai scris. Am venit cu migdale de pamant pentru lapte, rosii uscate, seminte de pin, linte caviar si multe altele.
    Imi pare rau ca n-am apucat sa incerc mai multe fructe exotice din piata.
    Despre banana, stiu ca ii spune “plantain” in engleza si in spaniola “platano verde”, dar platano, in spaniola inseamna si banana galbena, coapta. In romana nu am gasit denumirea de plantan, iar pe Wikipedia zice ca diferenta intre “plantain” si “banana” se face doar dupa modul de utilizare in bucatarie. Asa ca am ramas la “banana verde” :D.

    Reply
  3. wine and knives says

    28/06/2012 at 9:01 am

    daca-ti spun ca happy bar&grill e o retea din Bulgaria ma crezi? 🙂

    http://www.happy.bg/en/home.html

    si in bulgaria se mananca destul de bine. eu am mancat….. sushi si sashimi :))

    Reply
  4. Andreea says

    28/06/2012 at 9:27 am

    Ha ha! nu stiam :). Mie mi se pare o copie dupa Hard Rock, insa nu am cercetat mai multe sa vad de unde provine. In Barcelona nu am vazut sa aiba sushi in meniu.

    Reply
  5. Blogs says

    21/07/2012 at 10:28 am

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva mii de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Reply
  6. Anonymous says

    18/08/2012 at 6:13 am

    Dupa ce am citit ce ai scris tu despre Barcelona, imi dau seama ca am ratat gramezi de chestii si trebuie sa ma intorc 🙂 imi place mult blogul tau si iti doresc mult spor la gatit si la postari! Simona

    Reply
  7. roxana voicu says

    07/01/2020 at 11:46 pm

    Pentru vizita la Barcelona am cautat special o cofetarie cu reviewuri bune si am ajuns la Caelum. Am ales un cheesecake si o prajitura cu nuci, ambele bune, pareau facute intr-adevar din ingrediente naturale (am citit ca toate ar fi preparate de maici). Totusi, preturile mi s-au parut mari, nu mi-a displacut nimic, dar nu as simti nevoia sa mai mananc acolo.

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:14 pm

      Cred ca si eu tot dupa recomandari am ajuns la el. Da, probabil data viitoare voi cauta si eu altceva.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploi Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploioasă și înnorată.
Am făcut ieri aluatul, iar azi le-am pregătit și le-am copt împreună cu Petra. Le-am umplut cu magiun de prune, magiun de mere și nuci măcinate.
Rețeta este baby friendly (nu are zahăr) și o găsiți în IGTV și pe blog. Eu am făcut jumătate din cantitatea din rețetă și au ieșit 24 de bucăți.
.
.
.
.
.
.
#simpledessert #nosugar #nosugardessert #babyfriendly #comfortfood #homemade #easybaking #cookandtell #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #f52grams
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, d Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus să mâncăm mai multe legume, am intrat într-o fază de căutare a unor rețete de salată ceva mai deosebite, "with a twist", cum s-ar zice. Așa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie și sfeclă și la cea cu nuci și clementine, care sunt deja vedete pe masa noastră.
Într-una din zilele trecute căutam o idee de prânz rapid, lejer, dar care să fie totuși consistent și să ne țină de foame. Așa am ajuns să pregătesc o salată cu grâu spelta, porumb, roșii cherry și feta, care ne-a surprins tare plăcut. Am mâncat toți trei de am lins farfuriile 🙈.
După cum spuneam, am vrut să nu dureze prea mult pregătirea prânzului, așa că am apelat la rezervele mele de conserve din cămară și am folosit grâu spelta și porumb de la @daucy_ro. 

Ce am pus în salată : o conservă de grâu spelta, 100 gr porumb bio de la borcan, un avocado, 200 gr de roșii cherry, o ceapă verde și 100 gr de brânză feta.

Roșiile cherry le-am tăiat în două, le-am uns cu ulei de măsline, le-am presărat cu sare și piper și le-am copt 30 de minute la 190 de grade.
Am pregătit un dressing din 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de sare și piper.
Am pus într-un bol grâul, porumbul, avocado tăiat cuburi, apoi roșiile coapte. Le-am stropit cu dressing-ul, apoi am pus brânza feta sfărâmată și ceapă verde tocată și le-am amestecat.

Dacă doriți o variantă de post, puteți renunța la feta  sau puteți folosi o brânză vegetală.

[AD]

#retetebuneacasa #daucy #salad #spelt #corn #cherrytomatoes #feta #grainsalad #inmykitchen #hereismyfood #vegetarian
Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscuiti cu ciocolata

Cheesecake cu lavanda si ciocolata alba

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·