• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Din nou la Barcelona

26/06/2012 By Andreea 8 Comments

Da, am fost la Barcelona din nou. Nu ma mai satur de orasul asta. S-a lipit de sufletul meu si ma face sa ma simt ca acasa, de fiecare data cand merg sa-l vizitez.
barcelona-20
De data asta am inchiriat un apartament si am trait ca un localnic. Sau aproape. Au fost cateva momente turistice cand m-am plimbat pe Rambla, m-am pozat prin Guell sau am cascat gura la Torre Aqbar, dar in mare parte a timpului, am vizitat toate locurile ca si cum as fi trait acolo si as fi avut cateva zile libere. Fara graba, fara prea multe planuri, cu gatit acasa, cu picnic in parc si sampanie pe scarile de la Font Magica.
Dar sa incep cu inceputul.In prima zi am revizitat din mers Sagrada Famillia, La Pedrera si Casa Batllo numai ca sa ajung mai repede la La Boqueria. Imi place atat de mult sa ma uit la oferta bogata de fructe si legume proaspete si sa le fac poze, incat, de multe ori ies de acolo fara sa cumpar mare lucru. De data asta m-am ales cu niste mango super aromat, cum numai la Barcelona am mai mancat. De fiecare data cand ajung la Barcelona, trebuie sa mananc mango, mult mango :).
barcelona-2
 barcelona-3
barcelona-6
barcelona-7
barcelona-15
 barcelona-4
In prima seara, dupa multe ore de mers pe jos, cu ultimele puteri, ne-am asezat la o terasa din Port Vell, El Chipiron, unde am comandat o portie de paste cu fructe de mare si “fish & chips”. Am primit “din partea casei” o portie de “pa amb tomàquet” adica paine prajita unsa cu rosii, care chiar mi s-a parut buna. Ne-a fost adusa (fara sa o cerem), ca aperitiv, si a costat 4 euro. Pastele si pestele cu cartofi nu au stralucit si au avut preturi destul de mari (in jur de 12 euro).
barcelona-17
barcelona-18
Un litru de bere San Miguel a fost 10 euro. Deci, per total, n-am iesit foarte bine, avand in vedere ca mancarea n-a fost extraordinara. Cred ca asta e riscul cand te asezi la masa intr-un restaurant turistic, care e la indemana, atunci cand nu mai ai energie sa mergi nici 10 metri in plus.
 Insa intratul intamplator intr-un restaurant necunoscut nu aduce intotdeauna surpriza neplacute. Intr-o alta zi, la fel de obositi, am intrat, dupa miros, intr-un restaurant semi-obscur, de pe bulevardul Diagonal. Localul se numeste La Fonda Paisa si are specific columbian. Nu prea stiam la ce sa ne asteptam, insa mesele erau in mare parte ocupate de localnici care pareau ca se bucura de mancarea din farfurii.
vacanta-barcelona-22
Toate preparatele principale se serveau alaturi de mai multe garnituri si in pretul lor (10-12 euro) intra si o supa. Masa asta a fost o revelatie. Toata mancarea a fost foarte proaspata si gustoasa, portiile au fost mai mari decat stomacele noastre, iar berea columbiana, usor dulceaga, fost foarte buna.
 vacanta-barcelona-8
Am ales piept de pui la gratar, cu fasole si orez
vacanta-barcelona-12
    Dorada la gratar cu orez si salata
vacanta-barcelona-15
 Limba de vita in sos iute si manioc
vacanta-barcelona-17
   Arepa de pui (o paine din faina de porumb, cam fara gust, cu pui prajit)
vacanta-barcelona-18
Iar supele aduse au fost de legume (asemanatoare cu supele noastre) si una cu ficat.
Ce mi-a placut in mod deosebit au fost bananele verzi prajite. Sunt un tip de banane pentru gatit despre care citisem destul de multe, dar nu avusem niciodata ocazia sa gatesc una. Asa ca, a doua zi, mi-am cumparat si eu doua si le-am prajit in putin ulei. Nu au iesit la fel de bune ca cele de la restaurant, pentru ca nu s-au inmuiat destul, insa au fost bunicele si as mai repeta experimentul pana as obtine ceva mult mai gustos din ele.
Tot la restaurantul columbian, am mancat pentru prima oara si manioc (acel tubercul maro si lunguiet, care se gaseste si la noi in supermarketuri). M-a surprins textura asemanatoare unui cartof si aroma parfumata. Asa ca n-am stat pe ganduri si am cumparat unul tot pentru experimente :). Am curatat tubercului de coaja, l-am fiert pana s-a inmuiat putin si apoi l-am pus pe gratar. Asta chiar mi-a placut cum a iesit si cred ca o sa-l incerc si acasa.
vacanta-barcelona-37
Tot din sirul de experimente, a facut parte si o sepie proaspata luata de la piata, pe care am marinat-o in ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si condimente si pe care am prajit-o pe gratar. Nu a iesit chiar asa cum ma asteptam, insa pentru prima incercare de gatit sepie, a fost acceptabila :).
Apropo de piata, intr-una din zile mi-am propus sa merg intr-o piata mai putin turistica si am aflat de Mercat de Sant Antoni. In prezent este in renovare, insa comerciantii sunt adunati intr-un fel de hala foarte lunga, langa gura de metrou. Desi mult mai libera ca Boqueria, am fost destul de dezamagita de aceasta piata. Preturile erau mai mari, iar unele produse nu prea se gaseau. Am umblat in sus si-n jos sa gasesc mango si am gasit doar la doua tarabe, la un pret de vreo 3 ori mai mare ca in Boqueria (vorbesc de tarabele din spatele pietei).
vacanta-barcelona-23
 vacanta-barcelona-28
Totusi, nu mi-a parut rau ca am facut un drum pana acolo, deoarece, in apropierea statiei de metrou Sant Antoni, se afla Horchateria Sirvent, un loc cu istorie in prepararea bauturii horchata, un lapte vegetal din migdale de pamant (chufa). Noi am luat acasa un litru jumate la vreo 6 euro si l-am baut cu pofta, pentru ca ne-a placut mult.
vacanta-barcelona-26
vacanta-barcelona-27
O alta descoperire delicioasa, am facut-o intr-o zi in care am vizitat cartierul Gotic. Mergand pe Carrer de Jaume I, am dat peste un loc plin de fructe, unde se preparau sucuri proaspete, La Bordiny.
barcelona-31
 N-am putut rezista, si desi un pahar de 500 ml costa 5 euro, am comandat unul de mango si papaya. A fost cel mai bun suc de fructe pe care l-am baut vreodata :). Foarte aromat si racoritor, dar si satios. Mi-ar fi placut sa am un Bordiny la scara blocului, ca la fiecare mic dejun sa nu mananc altceva in afara de un suc proaspat de fructe.
barcelona-33
Tot prin cartierul Gotic (Calle Palla, nr.8), am dat si de o cofetarie tare draguta, Caelum, cu multe feluri de prajituri, fursecuri si dulceturi care aratau nemaipomenit. Din pacate, eram satula de la sucul baut inainte, asa ca n-am incercat nimic de acolo.
 barcelona-39
barcelona-41
 Intre timp, dupa ce am mai strabatut cateva stradute, parca mai facusem putin loc in stomacel, asa ca ne-am oprit la un Fres Co, unde am mancat in regim de bufet liber. Adica in 8.95 euro, puteam sa ne alegem supa,  salata (inlcusiv de cartofi sau paste), desert, fructe,  cafea si  bauturi, in ce cantitati doream :). Am mancat un gazpacho super gustos, cuscus cu legume, spanac cu ciuperci, fructe si un fel de crema de zahar ars. Avand in vedere ca abia m-am ridicat de la masa, m-am declarat multumita.
 barcelona-45
barcelona-47
Mai pe seara, am mancat si o inghetata artizanala, din ingrediente naturale la Artisa, o cofetarie de la intrarea in Placa Reial dinspre Rambla. Am ales alune de padure si caramel, ambele foarte bune (2 cupe – 3.5 euro).
vacanta-barcelona-4
barcelona-50
 In ultima zi, tiparul din primele zile s-a repetat. La fel de obositi si infometati, am ajuns in centrul comercial Arenas, unde am vrut sa mancat la Rossopomodoro, despre care v-am mai povestit. Din pacate, la ora 3 dupa amiaza, nu mai era deschis, la fel ca multe restaurante din Barcelona, asa ca, am intrat destul de timizi, in restaurantul Happy Rock Bar & Grill. Nu suna prea promitator, nu? Si daca va spun ca am ales meniul special (adica turistic), o sa spuneti ca am luat-o razna? Ei bine, nici eu nu credeam ca am sa aleg vreodata un meniu turistic intr-un restaurant, insa nu suna chiar rau si m-am aventurat.
vacanta-barcelona-53
Am avut de ales 3 feluri de mancare (aperitiv, fel principal si desert) plus o bautura (bere, suc sau un pahar de vin), toate in 11.9 euro. Si…din nou, surpriza! Mancarea a ajuns la masa foarte repede (restaurantul era aproape gol la ora aceea) si a fost foarte foarte gustoasa. Portiile au fost satisfacatoare, iar baiatul care ne-a servit a fost foarte amabil. Mi-a placut ca de la masa puteam vedea bucatarul cum prepara mancarea, deci m-am asigurat ca totul era proaspat pregatit.
Escalibada (vinete si ardei gras la gratar cu branza de capra)
 vacanta-barcelona-43
   Tortilla de cartofi
vacanta-barcelona-44
   Peste la gratar cu garnitura de legume
vacanta-barcelona-46
Pe langa diversele locuri unde poti manca in Barcelona, imi mai place faptul ca poti merge oricand la un picnic intr-un parc. Intr-una din zile, noi am gatit cate ceva acasa (guacamole, salata de vinete, salata de ciuperci si un gratar) si le-am luat cu noi in Parc de la Ciutadella, unde ne-am intins patura si am luat pranzul. Bineinteles ca nu ne-au lipsit sangria, niste fructe si niste palmieri la desert :).
vacanta-barcelona-40
In incheiere, am petrecut ultima seara la Font Magica, unde mi-a placut foarte mult atmosfera si spectacolul si am furat ideea unor localnici de a bea o sampanie pe scarile din fata fantanii.
vacanta-barcelona-54
Din planul facut inainte de plecare, mi-au ramas multe locuri de vizitat in Barcelona, insa le-am lasat pe data viitoare, pentru ca de data asta, m-am bucurat sa descopar multe locuri mai putin promovate, dar surprinzatoare care mi-au lasat amintiri foarte frumoase legate de orasul acesta.

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Excursie in FrantaExcursie in Franta
  • Cu bazaarul in vacanta: Prin ClujCu bazaarul in vacanta: Prin Cluj
  • Milano & The Cube by ElectroluxMilano & The Cube by Electrolux
  • Cu bazaarul in vacanta: LondraCu bazaarul in vacanta: Londra

Filed Under: travel Tagged With: Barcelona, calatorii

Previous Post: « Salata calda cu dovlecei si halloumi
Next Post: Electrolux lanseaza Inspiration, iar eu ma lansez in noi experimente :) »

Reader Interactions

Comments

  1. Bogdan says

    27/06/2012 at 10:23 am

    Tare frumos ce ne arati tu acolo. Trebuie sa ii fac si eu o vizita orasului cat de curand. Iar la pomul laudat probabil o sa ma duc cu sacul :))

    Bananele acelea verzi se numesc plantane. Le-am facut chiar ieri la cuptor si mi s-au parut geniale. Manioc n-am incercat dar l-am tot vazut prin piata; mi-ai dat o idee cu postarea asta, o sa-ti incerc sugestia 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    27/06/2012 at 10:30 am

    Si eu m-am intors cu sacul :)). Mi-au luat tot felul de chestii de la un magazin de fructe uscate si nuci, despre care am mai scris. Am venit cu migdale de pamant pentru lapte, rosii uscate, seminte de pin, linte caviar si multe altele.
    Imi pare rau ca n-am apucat sa incerc mai multe fructe exotice din piata.
    Despre banana, stiu ca ii spune “plantain” in engleza si in spaniola “platano verde”, dar platano, in spaniola inseamna si banana galbena, coapta. In romana nu am gasit denumirea de plantan, iar pe Wikipedia zice ca diferenta intre “plantain” si “banana” se face doar dupa modul de utilizare in bucatarie. Asa ca am ramas la “banana verde” :D.

    Reply
  3. wine and knives says

    28/06/2012 at 9:01 am

    daca-ti spun ca happy bar&grill e o retea din Bulgaria ma crezi? 🙂

    http://www.happy.bg/en/home.html

    si in bulgaria se mananca destul de bine. eu am mancat….. sushi si sashimi :))

    Reply
  4. Andreea says

    28/06/2012 at 9:27 am

    Ha ha! nu stiam :). Mie mi se pare o copie dupa Hard Rock, insa nu am cercetat mai multe sa vad de unde provine. In Barcelona nu am vazut sa aiba sushi in meniu.

    Reply
  5. Blogs says

    21/07/2012 at 10:28 am

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva mii de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Reply
  6. Anonymous says

    18/08/2012 at 6:13 am

    Dupa ce am citit ce ai scris tu despre Barcelona, imi dau seama ca am ratat gramezi de chestii si trebuie sa ma intorc 🙂 imi place mult blogul tau si iti doresc mult spor la gatit si la postari! Simona

    Reply
  7. roxana voicu says

    07/01/2020 at 11:46 pm

    Pentru vizita la Barcelona am cautat special o cofetarie cu reviewuri bune si am ajuns la Caelum. Am ales un cheesecake si o prajitura cu nuci, ambele bune, pareau facute intr-adevar din ingrediente naturale (am citit ca toate ar fi preparate de maici). Totusi, preturile mi s-au parut mari, nu mi-a displacut nimic, dar nu as simti nevoia sa mai mananc acolo.

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:14 pm

      Cred ca si eu tot dupa recomandari am ajuns la el. Da, probabil data viitoare voi cauta si eu altceva.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am mai multe postări în așteptare, dar nu am pu Am mai multe postări în așteptare, dar nu am putut să nu postez pâinea coaptă dimineață, căci a ieșit minunat.
Ieri, când pregăteam prefermentul pentru pâinea țărănească, m-am gândit să dublez cantitatea de făină integrală. Apoi m-am gândit că n-ar fi rău să îi adaug și niște semințe. Așa că, din una în alta, am ajuns la o combinație intre rețetele de pâine țărănească și cea de pâine cu semințe.
Rezultatul a fost divin: o pâine cu miez moale și elastic, ușor aerat, cu arome de semințe prăjite de floarea soarelui și susan și crustă crocantă.

Vă las rețeta pe scurt mai jos, dar dacă aveți nevoie de mai multe detalii despre proces, le găsiți pe blog sau în IGTV la rețeta de pâine țărănească.

Pentru preferment (se pregătește cu aprox. 8 ore înainte de a face pâinea):
30 gr maia hrănită (ajunsă la punctul maxim de fermentare)
100 gr apă
50 gr făină albă de grâu 
50 gr făină integrală de grâu 

Pentru soaker (se amestecă apa cu semințele odată cu pregătirea prefermentului):
50 gr semințe de in 
100 gr apă 

Pentru pâine:
700 + 50 gr apă (cele 50 gr se adaugă după autoliză)
soaker-ul din semințe de in 
200 gr preferment
200 gr făină integrală de grâu
800 gr făină albă (eu am folosit Manitoba)
18 gr sare
50 gr semințe de susan ușor prăjite 
100 gr semințe de floarea soarelui ușor prăjite

Autoliză : 700 gr apă + soaker + făina albă + făina integrală. Se amestecă și se lasă 30 de minute.
După autoliză, se adaugă semințele prăjite și sarea și se frământă aluatul, prin tehnica stretch and fold, in jur de 5 minute.
Se lasă aluatul la dospit în jur de 6 ore (până crește de 1,5-2 ori).
În primele ore de dospit bulk, se aplică câte un stretch and fold la interval de 30 de minute (4 SF în total).
După cele 6 ore de dospit bulk, se dă formă pâinilor, se pun în bannetoane și se dospesc la rece 8-10 ore.
Pâinea se coace la 230 de grade, în oală de fontă, primele 20 de minute cu capac, apoi 25 de minute fără capac.
.
.
.
.
.
#bread #naturallyleavened #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #mai
Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta di Mic dejun de weekend. Am vrut să pun poza asta dimineață, dar n-am mai apucat. O las acum, ca să visați frumos 😋.
Desigur, sunt pancakes cu ricotta, preferatele mele ❤️! Rețeta este pe blog (las link în bio).
.
.
.
.
.
.
.
#pancakes #ricotta #ricottapancakes #hereismyfood #berries #breakfast #brunch #eatgoodfeelgood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #makeitdelicious
Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de Curry e o mâncare pe care o pregătesc destul de des pentru că e ușor, rapid și pot să îl adaptez în diverse feluri. Pot să îl fac vegetarian, vegan sau cu carne, pot să pun ce legume vreau și pot face o cantitate mai mare din care să mâncăm și a doua zi sau din care să pun și la congelator să pentru zile mai aglomerate.
Săptămâna trecută am făcut un curry cu pui, năut și spanac, pentru care vă las rețeta mai jos.

Ingrediente 

3 linguri de ulei de măsline 
o ceapă mică 
3 căței de usturoi 
o lingură de ghimbir ras
o linguriță de garam masala (sau un mix de chimion, turmeric, coriandru și nucșoară)
o linguriță de sare
400 gr piept de pui
300 gr roșii la conservă 
400 ml lapte de cocos 
300 gr năut din conservă 
50 gr baby spanac

Se călește ceapă tocată în uleiul de măsline până când se înmoaie ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și condimentele și se mai călesc un minut. Se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și se rumenește pe toate părțile (dacă începe să se lipească, se poate adăuga puțină apă).
Se adaugă roșiile, laptele de cocos și năutul și se lasă la fiert la foc mediu timp de 20 de minute. La final se oprește focul și se adaugă spanacul.
Noi am mâncat curry-ul cu orez basmati și puțin pătrunjel tocat deasupra (pentru că nu ne place coriandru 🙈).
.
.
.
.
.
.
.
#curry #chickencurry #chickpeas #coconutmilk #spinach #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #makeitdelicious #myopenkitchen
Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu al Pur și simplu iubesc aceste bomboane vegane cu alune de pădure și stafide, sunt my all time favorites. De când le-am descoperit acum vreo câțiva ani la @deliciouslyella, le fac constant. Au doar câteva ingrediente, nu conțin zahăr și se pregătesc super rapid. Nu au nevoie de coacere și rezistă foarte mult timp în fridiger.
Rețeta este pe blog, dar o las și aici, să o aveți la îndemână.

Ingrediente (pentru în jur de 12-15 bomboane):

140 gr alune de pădure (crude sau ușor coapte)
100 gr stafide brune
150 gr curmale medjool 
jumătate de linguriță de scorțișoară 
o lingură și jumătate de cacao
un vârf de linguriță de cardamom  pudră 

Dacă alunele sunt crude, se prăjesc ușor într-o tigaie (fără ulei) și se curăță pe cât posibil de coji și apoi se lasă la răcit.
Într-un robot de bucătărie se pun 70 gr de alune și se mărunțesc grosier. Se pun într-un castron împreună cu 50 gr de stafide.
În robot se pun restul de alune, restul de stafide și se macină cam 30 de secunde. Se adaugă curmale le curățate de samburi și tăiate/rupte în 4, scorțișoara, cardamom-ul și cacaua (o puteți omite dacă doriți).
Se mixează bine toate ingredientele până când compoziția începe să se adune și devine lipicioasă.
Se transferă compoziția peste alunele și stafidele din castron și se omogenizează.
Se formează bomboane, strângând și rotind compoziția între palmele curate.
Bomboanele se păstrează în frigider (sunt și mai bune după ce se răcesc și se întăresc).
.
.
.
.
.
#hazelnuts #raisins #medjooldates #vegan #vegandessert #sugarfree #quickdessert #nobakedessert #inmykitchen #eatgoodfeelgood
În episodul de azi despre "ce mai gătim la prân În episodul de azi despre "ce mai gătim la prânz în 20 de minute?", vă prezint: somon gătit în Airfryer și salată de orez cu broccoli, migdale și stafide, plus un sos de muștar cu mărar, care a mers perfect cu somonul.
Ce pot să vă spun este că până și mama, căreia nu îi place nici somonul și nici broccoli, a mâncat o porție și a zis că a fost foarte bun, iar asta, credeți-mă, e mare lucru 😄.

Cum am făcut? Mai întâi am pus la fiert 150 gr de orez basmati. Apoi am tăiat buchețelele de broccoli (cam 200 gr) în bucăți mici și apoi le-am pus și pe ele la opărit în apă fierbinte cu puțină sare, timp de 10 minute.

Am avut două bucăți de somon file pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline și apoi am presărat pe ele sare și piper. Am așezat peștele în coșul Airfryer-ului Smart XXL de la @philipsromania și am pornit programul manual la o temperatură de 180 de grade pentru 12 minute (fileurile mele au fost ceva mai groase, pentru unele mai subțiri, sunt suficiente 10 minute).
Cât timp s-a gătit peștele, am pregătit un sos din 2 linguri de muștar Dijon, 2 linguri de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, un cățel de usturoi zdrobit, sare, piper și o lingură de mărar tocat.
Apoi am prăjit ușor o mână de fulgi de migdale și am tocat 20 gr de stafide.
Când orezul a fost gata, l-am amestecat cu o lingură de ulei de măsline, broccoli fiert, migdalele prăjite, stafidele și sare.

[AD]
.
.
.
.
.
#deliciosdesanatos #airfryersmart #philipsgateste #philipsairfryer #airfryer #airfryerrecipes #salmon #basmatirice #ricesalad #broccoli #inmykitchen #hereismyfood #eatgoodfeelgood #eatrealfood #eatincolor #quickmeal
În ultima vreme început să îmi atragă atenți În ultima vreme început să îmi atragă atenția diverse salate mai deosebite și așa am ajuns și la această salată de inspirație asiatică cu varză, morcovi, edamame și mango. Am pregătit-o aseară la cină și am mâncat-o cu niște gyoza cu pui pe care le-am avut congelate și le-am gătit rapid în tigaie.
Mai puteți pune lângă această salată un piept de pui sau de curcan la grătar, somon sau chifteluțe de legume sau de năut / linte.

🥭 Ingrediente pentru salată:

200 gr varză roșie 
un morcov (aprox 200 gr)
1/2 ardei kapia
o ceapă verde 
200 gr păstăi de soia (edamame)
1 mango mic (nu foarte copt)
o mână de fulgi de migdale prăjiți (sau arahide prăjite)

🥣 Ingrediente pentru dressing:
o lingură de miere
o lingură de unt de arahide 
o lingură de sos de soia 
o lingură de oțet (eu am folosit de caise, dar puteți folosi din cidru de mere, orez)
o linguriță de ulei de măsline 
un cățel de usturoi zdrobit 
o bucată mică de ghimbir ras
o linguriță de sos de ardei iute
1/2 linguriță de sare 

Păstăile de soia se pun la fiert în apă clocotită pentru 5 minute. Se scurg de apă, se lasă la răcit și apoi se scot boabele.
Varza se taie fideluță, morcovul se rade pe răzătoarea mare, ardeiul se taie în felii subțiri, iar ceapa se taie în rondele subțiri.
Toate legumele, împreună cu boabele de soia se pun într-un castron.
Toate ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan cu capac și se amestecă bine. 
Sosul se toarnă peste legume și se amestecă bine.
Mango se taie în felii subțiri și se adaugă în salată.
Pe deasupra se presară fulgi de migdale ușor prăjiți sau arahide.
.
.
.
.
.
#asiansalad #asianslaw #redcabbage #mango #edamame #plantbased #vegan #vegetarian #eattherainbow #eatincolor #eatcaptureshare #eathealthy #inmykitchen #hereismyfood
Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, Se împlinesc 5 luni de când fac sport constant, iar asta e cea mai lungă perioadă în care am reușit să mă țin de acest obicei. Oricât am mai încercat în anii trecuți, nu reușeam să ajung la sală de mai mult de 4 ori pe lună, iar acasă, de câte ori mă apucam, renunțam după câteva antrenamente. 
De când am cunoscut-o pe @emiliy.fit și am început să mă antrenez online cu ea și colegii ei de la @ptsbyemilia, am ajuns la performanța de a face sport de 3 ori pe săptămână, fără să anulez măcar o dată o ședință. Recunosc că sunt două motive principale pentru care mi-am menținut motivația : primul este acela că fac mișcare în confortul casei mele, fără să pierd timp pe drumuri, iar al doilea, faptul că am antrenamentele one to one cu un antrenor și vreau să le respect întâlnirile stabilite.

Sigur, ajută mult (mai ales psihic 😋) că antrenamentele durează doar 30 de minute și sunt personalizate în funcție de starea mea fizică sau nivelul de oboseală din fiecare zi.
Ce nu anticipam la început este că prin acest obicei de a face sport recurent acasă, îi voi trezi interesul și Petrei și va cere și ea să facă sport alături de mine și că are acest exemplu din partea mea, lucru care mi se pare foarte valoros.

Pentru că am primit feedback tare frumos de la voi la Stories, alături de Emilia, am pus la cale un giveaway în care puteți câștiga 8 locuri la antrenamentele online de la @ptsbyemilia valabile în luna aprilie. În același timp, vă oferim și un cod de 10% reducere valabil până pe 28 martie la orice pachet de antrenamente cu @ptsbyemilia. Codul este "Andreea10".

Ce puteți câștiga?

🍀 3 locuri la antrenamente one to one, cu un antrenor (12 ședințe pe lună) în care veți beneficia de antrenamente personalizate, evaluare nutrițională, indicații alimentare, și consiliere motivațională.

🍀 5 locuri la clasele online pentru începători, 8 ședințe pe lună, a câte 50 de minute, într-un grup de mai multe persoane, ghidat de 2 antrenori.

Ce  trebuie să faceți pentru a vă înscrie?
- să urmăriți @emiliy.fit și @tastebazaar 
- să lăsați un comentariu la această postare în care să ne spuneți de ce v-ar plăcea să câștigați acest premiu

Giveaway-ul este deschis până pe 28 martie.
Desertul meu preferat de mâncat la cafea: biscuiții cu ciocolată.
Am tot poftit la ei în ultima vreme, așa că aseară i-am copt, ca să îi savurez în dimineața asta.
Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
#chocolatecookies #chocolateoverload #cookies #coffeetime #homebaked #inmykitchen #myopenkitchen #coffeegram
Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atun Pâinea cu semințe a fost prima mea dragoste atunci când am început să fac pâine cu maia. O lungă perioadă de timp am pregatit doar rețeta aceasta și nu mă mai săturam de ea. Apoi am descoperit pâinea țărănească și mi-a fost mai la îndemână să o pregătesc pentru că nu mai necesita să fac soaker sau să prăjesc semințe, așa că în ultima vreme am făcut doar pâine țărănească. 
Văzând în unele Story-uri de la voi pâinea cu semințe, mi s-a făcut dor de ea, așa că ieri am pregătit aluatul și am am copt-o. Mirosul acestei pâini nu se compară cu nimic, iar gustul e senzațional.
Rețeta acestei pâini este pe blog.
.
.
.
.
.
.

#bread #naturallyleavened #seededbread #artisanbread #naturalyeast #sourdough #sourdoughbread #levain #realbread #breadscoring #wildyeast #ladybreadbakers #thebakefeed #bbga #breadbosses #igbreadclub #crumbshot #sourdoughclub #breadmaking #painecumaia #maiasalbatica #maianaturala #thebakefeed
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu portocale rosii la aniversare

Tarta cu gutui si caramel de curmale

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Unt de migdale

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Quesadilla

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·