Ieri am gasit reteta aceasta pe Sprouted Kitchen, un blog despre mancare sanatoasa, in mare parte vegetariana. Am inlocuit cateva ingrediente si nu am respectat exact cantitatile :P, dar fursecurile au iesit foarte bune.
Am folosit:
150 gr faina neagra
50 gr faina pentru paine (650)
o lingurita rasa de praf de copt
o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
jumatate de lingurita de sare
300 gr fulgi de ovaz
50 gr de nuci taiate marunt
50 gr alune de padure taiate marnt
50 gr stafide
o ciocolata neagra (75% cacao) taiata marunt
180 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar brun
2 oua mici
o lingura de esenta de vanilie
Mai intai am pornit cuptorul ca sa se incalzeasca. Am cernut fainurile intr-un castron si am pus peste ele praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt castron am pus ovazul, ciocolata, stafidele, nucile si alunele.
Intr-un al treilea bol al mixat untul cu zaharul aproximativ 5 minute pana cand s-au omogenizat. Am adaugat ouale si vanilia si am mai amestecat un minut. Apoi am adaugat treptat mixul de faina si am continuat sa amestec cu mixerul 2 minute. La sfarsit am adaugat restul ingredientelor cu o spatula.
Am invartit bile din aluat intre palme si le-am pus pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Am turtit fiecare bila cu palmele umede si le-am bagat in cuptor la foc mediu pentru 15 minute. Am schimbat pozitia tavii (am inversat partea din fata cu cea din spate) si am mai lasat fursecurile in cuptor timp de 2 minute.
Le-am mancat cu lapte si au fost delicioase :).
uca says
Mmmmmmm ce bine arata :)))
Ghici ghicitoarea mea .Cine lipseste din poza cu paharul de lapte? 🙂
Andreea says
hmmm…mos craciun? 😛
uca says
exact 🙂
Una says
i-am facut si eu! sunt extrem de buni, o idee geniala. multumesc mult!
Andreea says
ma bucur mult ca ti-au placut, Una.multumesc si eu!:)
Andrada says
Absolut deliciosi si usor de preparat.
Andreea says
Ma bucur ca ti-au placut! 🙂