• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pancakes cu ricotta

28/02/2017 By Andreea 25 Comments

Am cateva retete de capatai pentru micul dejun sau brunch-ul din zilele de weekend. Printre ele se numara french toast, scrambled eggs, porridge sau pancakes (clasice sau cu maia). Imi place tare mult sa incep sambata sau duminica ca si cum am lua masa la un bistro intim si ne-am alege din meniu niste preparate cu care sa ne rasfatam. Acum vreo doi ani, cred, am descoperit la Frudisiac pancakes cu ricotta si mi s-au parut din alta liga fata de clatitele pe care le mancasem pana atunci. Erau mult mai pufoase si cu o textura mai frageda, acoperite de frisca, fructe si miere. Mi-au placut la nebunie! De fiecare data cand merg acolo, imi iau si o portie de pancakes cu ricotta. Singura lor problema era ca au un usor gust de bicarbonat sau praf de copt, care e un pic neplacut.

pancakes cu ricotta

Am cautat retete de pancakes care sa se asemene cu acelea, insa nu cautam corect. Nu stiu de ce, dar nu am cautat si pancakes cu ricotta in compozitie. Cumva aveam impresia ca frisca de deasupra, e de fapt acea “ricotta” din descriere (dumb, I know). Asa ca am testat tot felul de retete cu iaurt, care pareau ca sunt asemanatoare. N-au fost. Pana cand intr-o zi m-a lovit: “poate au ricotta IN compozitie!?”. D’ohhh. Nu e ca si cum nu auzisem de pancakes cu ricotta, insa nu am corelat informatia prea bine. Bine ca pana la urma am decoperit marele secret.

pancakes cu ricotta

Bun, ce vreau sa mai zic, astea sunt cele mai bune pancakes pe care le-am facut si cred ca nu mai revin la cele clasice pentru ceva vreme, asa ca neaparat sa le dati o sansa. M-a intrebat o prietena daca se fac greu. Nu se fac deloc greu, singura parte mai “complicata”, e sa bateti albusurile. Nici macar nu trebuie sa se faca spuma, dureaza cam 30 de secunde – 1 minut, pana cand devin usor spumoase. Puteti face asta si cu un tel, daca nu aveti mixer. Doar ca s-ar putea sa dureze un pic mai mult.

pancakes-cu-ricotta-5

Pancakes cu ricotta
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 250 gr ricotta
  • 2 oua
  • 180 ml lapte
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 120 gr faina alba
  • un praf de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de zahar brun (optional)
  • 2 linguri de unt
  • Pentru topping: mascarpone, capsuni, sirop de artat
Preparare
  1. Intr-un castron pune faina, praful de copt, sarea si zaharul (daca folosesti).
  2. Separa albusurile de galbenusuri. Scurge lichidul din cutia de ricotta.
  3. Peste galbenusuri pune ricotta, laptele si extractul de vanilie. Amesteca-le bine cu o lingura, pana cand se omogenizeaza.
  4. Adauga mixul de faina in cel lichid si amesteca cu o spatula.
  5. Bate albusurile cu mixerul 30 de secunde - 1 minut, pana cand devin usor spumoase.
  6. Adauga albusurile peste aluat si incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari lente, de jos in sus, pentru a pastra textura aerata.
  7. Incinge o tigaie non aderenta, in care pui o lingura de unt.
  8. Toarna compozitia de clatite in tigaie (cate 3 linguri pentru fiecare clatita).
  9. Prajeste clatitele intre 2 si 3 minute pe fiecare parte, pana cand devin rumene. In functie de intensitatea focului (ar trebui sa fie medie) si de tigaie, clatitele se pot rumeni prea repede la suprafata si sa ramana usor umede in interior. Regleaza pe parcurs intensitatea focului daca e nevoie. Poti si sa adaugati ceva mai putina compozitie (2 linguri) si sa o intinzi usor cu o lingura, pentru a nu fi prea groasa clatita.
  10. Adauga putin unt in tagaie inainte de a praji o tura de pancakes.
  11. Serveste clatitele cu mascarpone, capsuni si sirop de artar.
3.5.3251

 

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • PancakesPancakes
  • Pancakes cu maiaPancakes cu maia
  • Pancakes din banane si ouPancakes din banane si ou
  • Paste integrale cu ricotta si cartofi dulciPaste integrale cu ricotta si cartofi dulci

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: pancakes, ricotta

Previous Post: « Tort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste Bazaar
Next Post: Salata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuci »

Reader Interactions

Comments

  1. Diana says

    05/03/2017 at 1:39 pm

    Le-am incercat si eu ieri, Dar nu au iesit asa grease si pufoase, desi am respectat intocmai ingredientele. Care o fi secretul?

    Reply
    • Andreea says

      07/03/2017 at 8:00 am

      Hey, Diana! Ma bucur ca le-ai testat. Pentru faptul ca nu au iesit foarte pufoase, ma gandesc la urmatoarele variante: albusul sa nu fi fost batut suficient, praful de copt sa nu fi fost ok (insuficient sau de calitate slaba) sau ricotta sa fi fost prea tare (exista niste varietati de ricotta mai indesata si uscata si aceea nu stiu cum se comporta). Data viitoare incearca sa schimbi ceva la unul din aceste ingrediente si spune-mi daca face o diferenta. Si cand adaugi albusurile batute in compozitie, incearca sa amesteci cat mai usor, cu o lingura, de jos in sus, fara sa insisti prea mult.

      Reply
  2. Bianca csibi says

    12/03/2017 at 9:00 am

    Ar trebui sa am si o forma pentru ele sa iasă asa de micute?

    Reply
    • Andreea says

      13/03/2017 at 4:51 pm

      Nu este nevoie de forme, Bianca, ele iau singure forma rotunda, odata ce torni compozitia cu lingura. Nu sunt chiar micute, cred ca au in jur de 10cm diametru, daca pui 3 linguri de compozitie.

      Reply
  3. Ana says

    28/03/2017 at 9:00 am

    Pentru că și noi facem pelerinaj la Frudisiac pentru clătitele alea, am încercat și noi rețeta ta. N-avem nimic de cârcotit, au ieșit PERFECTE! Nici măcar că au fost prea puține. Dacă faci întreaga cantitate și împarți la 2 e la fix cât să te poți ghiftui serios 😀

    Dacă îmi procur și niște levănțică au pus-o :-))

    Reply
    • Andreea says

      31/03/2017 at 7:11 am

      Hahahaha! Am murit de ras. Ma bucur tare mult ca v-au placut. Ce pot sa iti mai doresc? Sa gasesti levantica mai repede :P. Eu n-am sesizat ca au lavanda alea de la Frudisiac, poate miere de lavanda? In schimb am uitat sa le pun fistic, dar data viitoare il tin aproape.

      Reply
  4. Ank says

    23/06/2018 at 2:11 pm

    Buna! Se poate pune faina integrala? Merci!

    Reply
    • Andreea says

      28/07/2018 at 7:34 am

      Da, poti incerca, dar e posibil sa nu iasa chiar la fel, cel putin la gust. Eu n-am incercat, deci nu iti pot spune cum sunt, dar de iesit ar trebui sa iasa.

      Reply
  5. Vecerzan Denisa says

    12/09/2018 at 8:21 pm

    Buna! Îmi poți spune ce praf de sare mai exact sau de care folosesti ? Mulțumesc

    Reply
    • Andreea says

      14/09/2018 at 10:31 am

      Buna, Denisa! Orice sare este ok. Un praf insemna un varf de cutit, sau cat prinzi intre doua degete.

      Reply
  6. Denisa says

    14/09/2018 at 11:24 am

    Multumesc ! Am incercat Reteta, e delicioasa. Probail trebuie o tigaie speciala pentru clătite deoarece s au ars câteva :)) și câteva le am lăsat prea puțin

    Reply
    • Andreea says

      14/09/2018 at 11:42 am

      Da, e nevoie de o tigaie neaderenta. Si sa pui ceva mai mult unt la prajit. Daca o mai faci de cateva ori, o sa iti iasa din ce in ce mai bine :).

      Reply
  7. Denisa says

    14/09/2018 at 8:26 pm

    Mai am o întrebare , am făcut pilaf azi și am avut grija sa fie focul mic (era ochiul mare) și sa amestec inxontinuuu și mi se prinde de fiecare data

    Reply
  8. Andrada says

    18/11/2018 at 9:46 am

    They’re so fluffy I’m gonna die!!!
    Am folosit ricotta de la Lidl si faina 650 si am inlocuit zaharul cu sirop de artar. Absolut geniale au iesit! Le-am gatit intr-o tigaie antiaderenta si am folosit doar 1 lingurita de unt pentru toate clatitele.

    Reply
    • Andreea says

      27/11/2018 at 11:06 am

      Ma bucur tare mult ca ti-au placut, Andrada! 🙂

      Reply
  9. Ada says

    03/04/2019 at 7:25 pm

    Buna,
    Textura e puțin umeda?
    Ms

    Reply
    • Andreea says

      05/04/2019 at 12:19 pm

      Da, dupa coacere in mijloc pot ramane putin umede, de la ricotta. Mai poti face ceva, poti pune mai putin aluat pentru o clatita si sa il intinzi usor cu lingura, ca sa nu fie foarte groasa si sa se prajeasca un pic mai bine. Trebuie sa gasesti si intensitatea potrivita a focului, ca sa nu se arda deasupra, dar sa se coaca inauntru. De exemplu, la primele clatite s-ar putea sa fie nevoie de foc un pic mai mare, iar dupa ce se incinge mai bine tigaia, la urmatoarele clatite sa fie nevoie sa il mai reduci.

      Reply
    • Luminita says

      27/05/2019 at 11:40 am

      Multumim mult pt reteta. Am incercat si eu, desi nu am facut niciodata pancakes. Au iesit absolut delicioase. Am avut nevoie de toata vointa de care sunt in stare sa ma pot opri din mancat. Cu miere si cu capsuni sunt senzationale.
      Multumim inca o data si mult succes in continuare in tot ce faci!

      Reply
      • Andreea says

        28/05/2019 at 4:10 pm

        Multumesc pentru mesaj, Luminita! Ma bucur tare mult ca ti-au placut! <3

        Reply
  10. Laura says

    03/06/2019 at 3:16 pm

    Buna! Vreau sa încerc și eu rețeta dar as vrea sa știu cam câte clătite ies… la 180ml lapte cred ca ies putine… o porție gen? Mulțumesc anticipat!

    Reply
    • Andreea says

      04/06/2019 at 11:12 am

      Buna, Laura! Ies in jur de 10-12 pancakes, in functie de cat de mari le faci. Deci 3 sau chiar 4 portii.

      Reply
  11. Alina-Natalia says

    08/09/2019 at 8:33 pm

    Foarte bune, incat le-am pregatit 2 seri la rand!

    Reply
    • Andreea says

      22/09/2019 at 12:15 pm

      Ma bucur ca ti-au placut, Alina! 🙂

      Reply
  12. Ruxandra says

    02/03/2020 at 12:40 am

    Am incercat sa le fac intocmai si s-au lipit ingrozitor desi am schimbat untul cu uleiul si tigaia de trei ori 🙁 pana la urma am mai compleat faina si le-am pus la cuptor in forma de briose

    Reply
    • Andreea says

      22/03/2020 at 11:54 am

      Imi pare rau sa aud :(. Ai schimbat ceva la ingrediente? Tigaia era antiaderenta? Chiar nu pot sa imi dau seama ce s-a intamplat, pentru ca nu am mai intalnit situatia asta. Singura explicatie ar putea sta in ingrediente (prea putina faina, alt tip de faina,cantitati diferite) sau tigaia sa nu fi fost antiaderenta, insuficient incalzita sau unsa cu unt.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Am descoperit magia chifteluțelor odată cu div Am descoperit magia chifteluțelor odată cu diversificarea Petrei. Pentru că a fost cea mai ușoară modalitate de a-i oferi carne și în același timp și alte grupe alimentare, dar și pentru că le puteam congela și le aveam oricând la îndemână, am devenit cea mai mare fană chifteluțe, ba chiar am fost botezată #ZanaChifteluta 😄.
De atunci am experimentat tot felul de chifteluțe: din carne de pui, de curcan, de porc, vită sau somon. Dar și vegetariene, din cartofi sau dovlecei. Toate ne-au plăcut atât nouă cât și Petrei.
De data aceasta am pregătit niște chifteluțe de curcan cu morcovi, pentru care am tocat carnea în robotul HR7510 de la @philipsromania și apoi le-am prăjit, fără pic de ulei, în Airfryer-ul XXL, tot de la @philipsromania.

Până la finalul anului, beneficiați de un discount de 15% la orice produs de pe site-ul @philipsromania, în caz că doriți să profitați și să faceți cadouri practice pentru cei dragi.

Pentru chifteluțe am tocat în robot 700 gr de piept de curcan (cu lama în S). Apoi, cu accesoriul de ras al robotului, am ras un morcov. Am amestecat carnea tocata și morcovul ras cu un ou, o ceapă verde tocată, o lingură de pătrunjel tocat, un cățel de usturoi zdrobit și niște condimente uscate (oregano, rozmarin, bucuioc). Opțional, se poate adăuga și o lingură de ulei de măsline.
Am format chifteluțe cu palmele ușor umede. Le-am așezat în cuva Airfryer-ului și le-am prăjit 10 minute la 180 de grade.
Apoi am băgat în Airfryer și un cartof dulce tăiat cuburi, amestecat cu o linguriță de ulei de măsline și una de usturoi pudră și l-am prăjit și pe el 5 minute.
Am servit chifteluțele cu broccolini opărit 5 minute și apoi tras la tigaie cu puțin unt și cu bucăți de cartof dulce.

[AD]
#philipsromania #acasacuphilips #philipsairfryer #faraulei #airfryerrecipes #broccolini #sweetpotato
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Carrot cake (tort de morcovi)

Cheesecake se intoarce! :)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chilli con carne

Tocana de pui cu mazare si piure gratinat

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·